• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Меню на Великий піст 2017 - пісні салати з олією

Меню на Великий піст 2017 - пісні салати з олією


Під час Великого посту є дні, в які, згідно з церковними правилами, можна вживати в їжу страви з олією, а є які не можна. Рецепти салатів з маслом призначені для днів, коли пісне масло допускається. Ми зібрали для вас рецепти салатів з маслом, які допоможуть вам урізноманітнити убоге меню у Великий піст і допоможуть наситити організм всіма необхідними вітамінами.



Пісний салат з часником і горіхами


Інгредієнти:

  • Помідори — 9-10.

  • Часник — 4-5 зубчиків.

  • Цибулина -1.

  • Волоські горіхи — 1 склянку.

  • Рослинне масло — 1-2 їдальні ложки.

  • Зелень петрушки і кропу.

  • Сіль, перець за смаком.


  • Приготування:
    Цибулю очистити і нарізати кільцями. Часник потовкти з сіллю, і горіхами до однорідної маси. Помідори нарізати тонкими кружечками. Шар помідорів поперчити, посолити, посипати горіхово-часниковою масою, знову покласти шар помідорів і потім горіхово-часникову масу. Зверху покласти шар помідорів і покрити кільцями цибулі. Перед подачею полити рослинним маслом і прикрасити зеленню.

    Салат «Асорті»


    Меню на Великий піст 2017 - пісні салати з олією

    Інгредієнти:

  • Капуста — 800 грам.

  • Морква -100 грам.

  • Буряк — 300 грам.

  • Сіль -15 столової ложки.

  • Цукор -15 столової ложки.

  • Перець — одна чверть чайної ложки.

  • Червоний перець — 1 чайна ложка.

  • Коріандр -12 чайної ложки.

  • Цибулина — 2 штуки.

  • Часник — 7 зубчиків.

  • Рослинна олія -100 грам.

  • Лимонна кислота — одну четверту ложки або 1 столова ложка оцтової есенції.


  • Приготування:
    Видалити зовнішні зіпсовані листя з качанів капусти. Промити, висушити.
    Розрізати качани вздовж на дві частини. Гострим тонким ножем вирізати качан, капусту нарізати соломкою.
    Морква помити, висушити, нашаткувати. Буряк помити, очистити, нашаткувати. Перемішати в емальованому посуді капусту, моркву і буряк з сіллю. Дати настоятися 30 хвилин.
    Цибулю очистити, нарізати кільцями, підсмажити на олії до золотистого кольору. Часник дрібно порубати.
    Асорті заправити сумішшю смаженої цибулі з маслом, часнику, чорного і червоного перцю (за смаком), коріандру, цукру, лимонної кислоти або оцту.
    Ретельно перемішати і дати настоятися при кімнатній температурі 3 години.

    Баклажани смажені


    Інгредієнти:

  • Баклажани - 4 штуки.

  • Часникова заправка

  • Часник — 4 зубчики

  • Червоний перець — 1 чайна ложка.

  • Чорний перець -1/4 ложки

  • Цукор — 1 чайна ложка.

  • Сіль


  • Приготування:
    Баклажани помити, очистити, нарізати часточками. Цибулю нарізати. Болгарський перець очистити, нарізати.
    Посмажити баклажани з цибулею і червоним солодким перцем, покласти на блюдо і заправити часниковою сумішшю.

    Салат з червонокачанної капусти


    Меню на Великий піст 2017 - пісні салати з олією

    Інгредієнти:

  • Червонокачанна капуста — 700 грам.

  • Оцет -100 грам.

  • Цукор — 2-3 чайної ложки.

  • Сіль, кориця і гвоздика мелені.


  • Квасоля червона з горіховим соусом


    Інгредієнти:

  • Червона консервована квасоля 400 грам.

  • Волоські горіхи -160 грам.

  • Зелень кінзи, базиліка, петрушки і м'яти — 100 грам.

  • Зелена цибуля — 80 грам.

  • Часник — 1 зубчик.

  • Сіль, перець червоний мелений за смаком.


  • Приготування:
    Горіхи розтерти, додати рубаний часник, перець, сіль, нарізану кінзу, петрушку, базилік, м'яту.
    У цю суміш налити трохи рідини від квасолі, додати квасолю, дрібно нарізану цибулю і перемішати. Подати, прикрасивши гілочками зелені і посипати рубаним горіхами.

    Буряк по-монастирськи


    Меню на Великий піст 2017 - пісні салати з олією

    Інгредієнти:

  • Буряк — 1 кілограм.

  • Ріпчаста цибуля — 200 грам.

  • Горіхи -200 грам.

  • Чорнослив — 300 грам.

  • Рослинна олія -100 грам.

  • Коріандр (насіння) — 2 столової ложки.

  • Мед — 2 столової ложки.


  • Приготування:
    Буряк очистити, залити окропом, відварити до готовності і нарізати шматочками у вигляді мандаринових часточок і такого ж розміру.
    Чорнослив відварити і нарізати дрібними шматочками.
    Цибуля ріпчаста очистити, дрібно нашаткувати і спассеровать на рослинному маслі.
    Ядра будь-яких горіхів потовкти, з'єднати з медом, пасерованою цибулею і підготовленої буряком і все ретельно перемішати, додавши для ароматизації розмелені насіння коріандру.

    Пісний салат з огірків


    Інгредієнти:

  • Огірки — 1 кілограм.

  • Цибулина — 1 штука.

  • Часник — 3 зубчики.

  • Кунжут смажений — 1 столова ложка.

  • Цукор — 1 столова ложка.

  • Перець — 1 щіпка.

  • Масло — 50 грам.

  • Сік половини лимона.


  • Приготування:
    Огірки промити, дрібно нарізати півкільцями і покласти в емальований або скляний посуд.
    Цибулю нарізати кільцями і підсмажити на олії до золотистого кольору. Заправити огірки сумішшю підсмаженої цибулі, часнику, кунжуту, цукру, соку лимона або столового оцту. Дати настоятися 30 хвилин.

    Салат «Осінь»


    Меню на Великий піст 2017 - пісні салати з олією

    Інгредієнти:

  • Відварна картопля — 500 грам.

  • Квашена капуста — 200 грам.

  • Солоні гриби — 200 грам.

  • Солоний огірок — 1 штука.

  • Цибулина — 1 штука.

  • Рослинна олія — 3 столових ложки.

  • Тривідсотковий оцет — 1 столова ложка.

  • Зелень кропу, сіль, перець — за смаком.


  • Приготування:
    Гриби і картоплю нарізати скибочками. Цибулю очистити, промити і дрібно нарізати. Квашену капусту віджати від розсолу. Підготовлені продукти з'єднати, полити маслом, змішаним з оцтом, посолити, поперчити, перемішати. Викласти салат гіркою на блюдо, прикрасити кружальцями солоного огірка, капелюшками грибів і дрібно січеною зеленню.

    Пісний салат з печериць


    Інгредієнти:

  • Гриби — 2 кілограм.

  • Морква — 100 грам.

  • Цибулини — 2 штук.

  • Часник — 3 зубчики

  • Червоний солодкий перець — 1 стручок

  • Зелений солодкий перець — 1 стручок

  • Чорний перець — 1/4 чайної ложки.

  • Сіль.

  • Цукор — 2 столових ложки.

  • Рослинна олія -100 грам.

  • Оцтова есенція — 1 чайна ложка (або щіпка лимонної кислоти).


  • Приготування:
    Очистити гриби, помити, нарізати часточками. Опустити гриби в киплячу воду і варити 5-7 хвилин. Злити воду через друшляк, гриби промити під холодною водою. Болгарський перець очистити від насіння і перегородок, нарізати дрібними шашечками. Очистити моркву, нарізати кружечками, обсмажити з цибулею на олії і дати охолонути.
    Покласти гриби в емальований посуд, заправити сумішшю болгарського перцю, смаженої моркви, солі, часнику, чорного перцю (за смаком), цукру, лимонної кислоти або оцту. Дати настоятися при кімнатній температурі.

    Пісний салат з редьки


    Меню на Великий піст 2017 - пісні салати з олією

    Інгредієнти:

  • Редька — 1 кілограм.

  • Морква — 200 грам.

  • Часник — 4 зубчики.

  • Перець чорний -1/4 чайної ложки.

  • Червоний перець — 1 чайна ложка.

  • Коріандр — 1 чайна ложка.

  • Кунжут — 1 столова ложка.

  • Цукор -15 столових ложки.

  • Сіль — 15 столових ложки.

  • Рослинна олія -150 грам.

  • Лимонна кислота — щіпка або сік лимона.


  • Приготування:
    Редьку і моркву помити, очистити, нашаткувати, посолити, ретельно перемішати, дати настоятися 30 хвилин. Цибулю нарізати кружальцями, підсмажити на олії до золотистого кольору, дати охолонути.
    Редьку і моркву заправити сумішшю смаженої цибулі, часнику, чорного і червоного перцю, коріандру, кунжуту, цукру, солі, соку лимона.

    Пісний салат з буряка


    Інгредієнти:

  • Буряк — 1 кілограм.

  • Цибулина — 2 штуки.

  • Часник — 3 зубчики.

  • Коріандр — 1 чайна ложка.

  • Кунжутне насіння — 1 столова ложка.

  • Червоний перець — 1 чайна ложка.

  • Цукор -15 столової ложки.

  • Рослинна олія -100 грам.

  • Сіль

  • Сік лимона


  • Приготування:
    Для салату бажано взяти буряк циліндричної форми. Буряк очистити від шкірки, видалити пошкоджені ділянки. Нашаткувати соломкою, посолити і залишити на 30 хвилин в емальованому або скляному посуді.
    Цибулю нарізати кільцями, підсмажити на маслі, остудити. Часник дрібно порубати. Заправити буряк сумішшю смаженої цибулі з маслом, часнику, коріандру, кунжуту, перцю (за смаком), цукру, соку лимона і дати настоятися.
    загрузка...
    Меню на Великий піст 2017 - пісні салати з олією
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають