• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Пісний стіл 2017: страви з олією

Пісний стіл 2017: страви з олією


Страви з олією допускаються церквою в їжу тільки в суботу і неділю кожної седмиці Великого посту. Рецепти, наведені нижче, дозволять зробити ваш стіл у період Великого посту смачним, різноманітним і корисним.


Щі з квашеної капусти з грибами - рецепт на Великий піст 2017


Інгредієнти:

  • Квашена капуста — 500 грам.

  • Сушені гриби — 100 грам.

  • Цибулини — 2 штуки.

  • Морква — 1 штуки.

  • Борошно — 2 столової ложки.

  • Томатна паста — 2 столові ложки.

  • Петрушка — 1 корінь.

  • Соняшникова олія.

  • Лавровий лист, сіль, перець.


  • Приготування:
    Квашену капусту дрібно посікти і тушкувати на олії близько двох годин. Цибулю дрібно порізати, посмажити до золотистого кольору на рослинній олії, додати натерту на тертці моркву і попередньо відварені гриби. Тушкувати овочі і гриби 15 хвилин, постійно помішуючи. В кінці додати томатну пасту.
    У киплячий грибний відвар покласти тушковану квашену капусту, овочі і гриби, корінь петрушки, лавровий лист, сіль, перець за смаком.
    Варити 15 хвилин. Наприкінці варіння влити розведену в холодній кип'яченій воді борошно і ретельно перемішати, щоб не було грудок.
    Готові щі повинні настоятися під кришкою 15-20 хвилин

    Гречана каша з грибами


    Пісний стіл 2017: страви з олією

    Інгредієнти:

  • Гречана крупа — 1 склянка

  • Вода — 2 склянки

  • Цибулини — 3 штуки.

  • Гриби свіжі — 05 кілограм.

  • Сіль.

  • Спеції.

  • Лавровий лист.

  • Соняшникова олія.


  • Приготування:
    Засипати В термос склянку перебранной крупи, залити двома склянками крутого окропу, закрити кришкою і залишити на 1-2 години.
    Порізані гриби підсмажити на соняшниковій олії разом з цибулею і спеціями, додати лавровий лист.
    На сковороду викласти готову кашу, перемішати з грибами і цибулею, посолити за смак і все разом прогріти.

    Картопляні зрази з грибами


    Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кілограм.

  • Борошно — 50 грам

  • Свіжі гриби — 05 кілограм.

  • Цибулини — 2 штуки.

  • Зелена цибуля -100 грам

  • Оливки або маслини -100 грам.

  • Соняшникова олія.


  • Приготування:
    Очищену картоплю відварити в підсоленій воді і ретельно розтовкти. У пюре додати борошно і перемішати до однорідної маси.
    Промиті і нарізані гриби дрібно нарізати, цибулю нашаткувати і всі разом обсмажити на соняшниковій олії.
    Додати в начинку дрібно порізані оливки і зелену цибулю, перемішати. Невеликий шматок марлі намочити в холодній воді, віджати і розстелити на дошці.
    На марлю викласти картопляну масу, сформувати корж і на її середину покласти чайну ложку начинки. Піднімаючи кінці марлі, з'єднати краї коржа. Готові зрази обваляти в борошні і підсмажити на соняшниковій олії протягом 5-10 хвилин.

    Перець, фарширований овочами


    Пісний стіл 2017: страви з олією

    Інгредієнти:

  • Перець солодкий — 8 штук.

  • Морква — 2 штуки.

  • Корінь селери — 1 штука.

  • Цибулини — 2 штуки.

  • Білокачанна капуста — 200 грам.

  • Томатний сік — 1 склянку.

  • Рослинна олія — 3 столових ложки.

  • Зелень кропу або петрушки.

  • Сіль за смаком


  • Приготування:
    Для фаршу очищену моркву, цибулю, корінь селери і капусту нашаткувати соломкою, спасерувати на маслі, додати сіль, охолодити.
    Зрізати верхню частину кожного стручка перцю у вигляді кришечки, видалити стрижень з насінням. Потім покласти стручки в киплячу воду на 1-2 хвилини і наповнити фаршем. Фаршировані стручки перцю укласти в один ряд, залити томатним соком з залишився фаршем і все разом тушкувати протягом 20 хвилин. Подавати перець охолодженим, прикрасити зеленню.

    Пісний суп з помідорів з часником


    Інгредієнти:

  • Помідори — 5 штук.

  • Морква — 1 штука.

  • Цибулина — 1 штука.

  • Олія — 4 чайної ложки.

  • Рис — 2 столові ложки.

  • Бульйон — 1 літр.

  • Петрушка.

  • Зубчик часнику.

  • Неповна чайна ложка цукру.


  • Приготування:
    Баклажани вимити, очистити від шкірки, нарізати кубиками і згасити з рослинним маслом. Дрібно порізані гриби і цибулю обсмажити в олії до золотистого кольору. Все змішати, додати перець, кмин і сіль. Викласти у форму, обкласти нарізаним кружечками картоплею, додати бульйон і запікати в духовці при середній температурі 30-35 хвилин. Подавати до столу, прикрасивши зеленню.

    Рулетики з баклажанів - страва на Великий піст


    Пісний стіл 2017: страви з олією

    Інгредієнти:

  • Баклажани — 2 штуки.

  • Олія рослинна.


  • Рецепт пасти:

  • Горіхи очищені -100 грам.

  • Базилік -100 грам.

  • Часник — 2-3 зубчики.


  • Приготування:
    Баклажани вимити, порізати уздовж пластинами завтовшки 05-1 сантиметр і обсмажити з обох сторін на рослинній олії. Потім на кожну скибочку покласти рівномірно по всій поверхні горіхово-зелену пасту, згорнути рулетиком. Для приготування пасти зелень базиліка (одні листя), промити, обсушити, ретельно розтерти з горіхами і часником в однорідну масу.

    Баклажани, запечені з картоплею і грибами


    Інгредієнти:

  • Баклажани — 300 грам.

  • Рослинна олія &mdash 3-4 столових ложки.

  • Картопля — 300 грам.

  • Гриби свіжі -150 грам.

  • Кмин — 1/2 чайної ложки ложки.

  • Овочевий бульйон — 1/2 склянки.

  • Петрушка.

  • Цибулина — 1 штука.

  • Сіль, чорний перець.


  • Приготування:
    Баклажани вимити, очистити від шкірки, нарізати кубиками і згасити з рослинним маслом. Дрібно порізані гриби і цибулю обсмажити в олії до золотистого кольору. Все змішати, додати перець, кмин і сіль. Викласти у форму, обкласти нарізаним кружечками картоплею, додати бульйон і запікати в духовці при середній температурі 30-35 хвилин. Подавати до столу, прикрасивши зеленню.

    Чебуреки пісні


    Пісний стіл 2017: страви з олією

    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • Вода — 05 літра.

  • Борошно — 700 грам.

  • Рослинне масло — 1 склянку.

  • Сіль, перець — за смаком.


  • Для начинки:
    Грибний фарш, квашена капуста, смажена з цибулею, смажену цибулю з морквою
    Приготування:
    У воді розвести сіль за смаком, додати чорний мелений перець, просяну борошно і замісити тісто. Тісто має бути еластичним.
    Розкачати тонкі коржі товщиною 3 міліметри і діаметром близько 20 сантиметрів. На одну половину коржа покласти тонким шаром приготовлену начинку, а іншою стороною накрити, добре зліпити краї чебурека і наколоти виделкою в декількох місцях.
    Приготовлені чебуреки смажити в олії.

    Смажені кабачки - рецепт на Великий піст


    Інгредієнти:

  • Кабачки — 1 кілограм.

  • Цибулина — 2 штуки.

  • Часник — 3 зубчики.

  • Чорний перець — 025 чайної ложки.

  • Червоний перець — 025 чайної ложки.

  • Сіль.

  • Соєвий соус — 1 столова ложка.

  • Рослинна олія -150 грам.


  • Приготування:
    Кабачки помити, очистити від пошкоджень. Нарізати часточками, посолити, залишити на 30 хвилин. Цибулю очистити, нарізати кружечками. Посмажити цибулю і кабачки на олії. Заправити сумішшю часнику, чорного і червоного перцю, соєвого соусу і дати настоятися.

    Пісні капустяні котлети


    Пісний стіл 2017: страви з олією

    Інгредієнти:

  • Капусти — 500 грам.

  • Манної крупи — 2 столові ложки.

  • Мелені сухарі — 2 столові ложки.

  • Сіль за смаком.

  • Рослинне масло — 3 столові ложки.

  • Вода — 1/2 склянки.


  • Приготування:
    Капусту дрібно нарізати, покласти в каструлю, додати воду. 1 столову ложку рослинного масла і тушкувати до напівготовності. У киплячу масу всипати тонкою цівкою манну крупу, варити, безперервно помішуючи, 10-15 хвилин, посолити, розмішати і злегка охолодити.
    загрузка...
    Пісний стіл 2017: страви з олією
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають