• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Пісний стіл 2017: страви з рибою

Пісний стіл 2017: страви з рибою



Під час великого посту є кілька днів, коли допускається вживання в їжу риби. Перший рибний день це свято Благовіщення Пресвятої Богородиці 7 квітня і другий рибний день - Вербну неділю в 2017 році 9 квітня.



Салат рибний


Інгредієнти:

  • Риба — 300 грам.

  • Картопля — 3 бульби.

  • Буряк — 1 штука.

  • Морква — 1 штука.

  • Огірки солоні — 2 штуки.

  • Рослинна олія -100 грам.

  • Сіль і мелений чорний перець за смаком.

  • Чорний перець — 3-5 горошин.

  • Лист лавровий — 2 штуки.


  • Приготування:
    Рибу відварити з прянощами, охолодити і нарізати шматочками. Картопля, буряк і моркву відварити, охолодити, нарізати дрібними кубиками. Також нарізати солоні огірки. Все з'єднати, заправити сіллю, чорним меленим перцем і рослинним маслом.

    Пісний Салат з тріски


    Пісний стіл 2017: страви з рибою

    Інгредієнти:

  • Відварна тріска — 500 грам.

  • Цибулина — 1 головка.

  • Картопля — 300 грам.

  • Соняшникова олія * Кріп, петрушка, зелень, сіль.


  • Приготування:
    Відварене філе тріски дрібно порізати. Нашаткувати цибулю, відварену картоплю почистити, нарізати скибочками, додати зелень, посолити, поперчити, заправити соняшниковою олією. Все перемішати.

    Короп, тушкований з цибулею


    Інгредієнти:

  • Короп - 1 кілограм.

  • Рослинна олія - 6 столових ложок.

  • Борошно - 1 столова ложка.

  • Оцту - 2 столових ложки.

  • Цукор - 1 столових ложки.

  • Цибулю, зелень.


  • Приготування:
    Короп нарізати порціями, посолити, посипати меленим перцем, запанірувати в борошні і обсмажити на рослинному маслі. Цибулю злегка обсмажити на рослинному маслі. Половину покласти в каструлю, додати лавровий лист, запашний і гіркий перець, оцет і цукор.
    На ці продукти покласти смажену рибу, зверху посипати рештою смаженої цибулі, залити бульйоном, який приготувати з голови, кісток і плавників коропа, і тушкувати до готовності.

    Юшка рибна


    Пісний стіл 2017: страви з рибою

    Інгредієнти:

  • Вода — 1+ 1/2 літра.

  • Риба (філе) -100 грам.

  • Картопля — 2 штуки.

  • Цибуля — 2 головки

  • Морква — 2 кореня

  • Помідор — 200 грам.

  • Гриби -100 грам

  • Часник — 3 зубчики.

  • Петрушка зелень -1/3 пучка.

  • Масло рослинне — 50 грам.

  • Сіль — 1 чайна ложка.

  • Лимон — 30 грам.


  • Приготування:
    Філе риби, краще всього тріски, нарізати на невеликі шматки і злегка обсмажити на олії. Цибулю, гриби порізати, моркву потерти на крупній тертці або порізати соломкою. Пасерувати цибулю в рослинній олії, додати гриби і моркву і недовго, хвилин 5-10 все згасити. Воду закип'ятити, посолити, додати рибу, нарізану кубиками картоплю і гриби тушковані овочі. Юшку довести до кипіння і варити до готовності на слабкому вогні близько 15 хвилин. В кінці варіння додати дрібно рубані зелень, очищені від шкірки помідори і кілька гуртків лимона. Довести до кипіння і виключити вогонь. Накрити кришкою, дати настоятися 5 хвилин і подавати до столу.

    Скумбрія в цибульному соусі


    Інгредієнти:

  • Скумбрії - 800 грам.

  • Пшеничне борошно - 50 грам.

  • Рослинної олії - 4 столових ложки.

  • Цибулин, сіль, чорний перець, зелень петрушки.


  • Приготування:
    Філе скумбрії або ставриди обваляти в борошні, змішаної з сіллю і перцем. Цибулю обсмажити в рослинній олії. Покласти в сковороду рибу і обсмажити її з усіх сторін. Влити воду (чверть склянки), закрити сковороду кришкою і тушкувати ще 5 хвилин. Посипати рибу петрушкою.

    Юшка по-домашньому


    Пісний стіл 2017: страви з рибою

    Інгредієнти:

  • Вода — 1+ 1/2 літра.

  • Риба судак — 700 грам.

  • Риба короп — 700 грам.

  • Цибуля — 1 головка.

  • Морква — 1 корінь.

  • Картопля — 200 грам.

  • Лист лавровий — 3 аркуша.

  • Перець чорний горошком — 5 горошин.

  • Петрушка зелень -1/5 пучка.

  • Кріп зелень -1/5 пучка.

  • Сіль — 1 чайна ложка.


  • Приготування:
    На розігрітій сковороді без олії обсмажити цибулину, розрізану навпіл і моркву цілком.
    Судака очистити від луски, випатрати, помити, відокремити голову, хвіст і плавники, видалити зябра, вирізати хребет і реберні кістки. Філе риби порізати на порційні шматки.
    Карпа очистити від луски (луску не викидати), випатрати, видалити зябра, відокремити хвіст, помити, порізати на порційні шматки разом з головою. У каструлю налити холодну воду, додати сіль, хребет, голову, хвіст і плавники судака і луску коропа. Довести до кипіння і варити не менше години. Бульйон процідити і як закипить, додати в нього нарізану півкільцями цибулю, крупно нарізану моркву, нарізану дрібними кубиками картоплю, шматки риби, посолити і варити до готовності хвилин 20. Після чого додати лавровий лист і перець горошком через 5 хвилин вимкнути і дати настоятися ще 5 хвилин. Подавати до столу з дрібно рубаною зеленню або кружечком лимона.

    Риба по-монастирськи


    Інгредієнти:

  • Філе риби - 1 кілограм.

  • Цибуля - 2 штуки.

  • Морква - 2 штуки.

  • Томатна паста - 100 грам.

  • Рослинна олія - 3 столових ложки.

  • Цукор 3 столові ложки.


  • Приготування:
    Нарізати рибне філе шматочками, цибулю кільцями, моркву натерти на тертці. Томатну пасту змішати з оцтом, цукром і маслом.
    Рибу викласти на деко, посипати її цибулею і морквою і залити все соусом. Запікати півгодини на середній решітці при температурі 200-220 градусів.
    загрузка...
    Пісний стіл 2017: страви з рибою
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають