• 12:45 – День Збройних Сил України в 2017 році дата 
  • 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 20:01 – Сценарій 8 березня в дитячому саду для дітей середнього віку 2017 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 

Пісні рецепти 2017: другі страви

Котлети в пост Запросто. А ще макарони з різними соусами, гамбургери, каші, спекотне - варіантів пісних страв безліч.






Рецепти других страв на Великий піст 2016



  • Гречка по-монастирськи

  • Локшина з печерицями та шпинатом

  • Котлетки в паніровці з гарбузового насіння

  • Плов з гарбузом і перцем

  • Печена картопля з гірчицею, лимоном і розмарином

  • Печеня по-американськи

  • Картопля «Браво»Картопля «Браво»

  • Овочеве каррі

  • Овочі в кокосовому молоці з каррі

  • Гречана локшина з овочами і морською капустою

  • Пісні пельмені в горщику

  • Котлети по-індійськи

  • Буряковий бургер

  • Деруни з пісним майонезом

  • Овочі «з димком»

  • Фалафель

  • Макарони з грибним соусом

  • Голубці з кукурудзяною крупою і грибами в духовці

  • Гарбуз в імбирному соусі

  • Гарбуз з лісовими горіхами

  • Печеня з грибами в білому соусі

  • Рагу з квасолі з помідорами і перцем

  • Котлети з грибами, картоплею і вівсянкою

  • Спагетті по-неаполітанськи

  • Печена біла квасоля в горщику

  • Печеня із квасолі по-французьки

  • Рис з червоною квасолею і чебрецем

  • Капуста, тушкована з овочами

  • Солодка каша з грушею

  • «Тропічна» каша

  • Тофу з овочами і рисом

  • Гуляш з картоплею і сочевицею

  • Деруни з грибною начинкою

  • Вареники в цибулевому обжарке


  • Гречка по-монастирськи


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    1 склянку гречки, 2 цибулини, 250 г грибів (краще свіжоморожених або сушених лісових), півпучка зеленого цибулі, 1 чайна ложка без гірки цукру, 1 лавровий лист, рослинна олія, сіль, чорний мелений перець.
    Гриби обдайте кип'ятком (якщо берете сушені, заздалегідь замочіть на кілька годин) і проваріть 20-25 хвилин. Бульйон відцідити, гриби наріжте смужками, окремо підсмажте на сильному вогні до рум'яного кольору. Всипте гречку, підсмажуйте її з грибами пару хвилин, потім залийте 3 склянки окропу, додайте лавровий лист, посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до готовності гречки. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, на середньому вогні тушкуйте до м'якості, додайте цукор, посоліть і поперчіть, збільшіть вогонь і дайте трохи цибулі караме - лизироваться. Зелену цибулю дрібно нарубаєте. Змішайте готову гречку з зеленим і карамельним цибулею.

    Локшина з печерицями та шпинатом


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    300 грамів локшини (тальятелле або фетучіні), 400 грам свіжих печериць, 300 грам свіжомороженого шпинату, 3 зубчики часнику, 5 столових ложок оливкової олії, 05 чайної ложки сушеного базиліка, 05 чайної ложки сушеного майорану, сіль, чорний мелений перець.
    Гриби почистіть і наріжте четвертинками. Шпинат обдайте окропом, відіжміть від зайвої рідини. Часник наріжте пластинками. Розігрійте в сковороді олію на середньому вогні, викладіть часник, трохи потримайте, щоб часник не горів, але проявився його яскравий аромат. Потім додайте сухі прянощі і гриби, збільшіть вогонь і обсмажуйте, помішуючи, до золотистої скоринки, близько 7-19 хвилин. Зменшіть вогонь, додайте шпинат, посоліть і поперчіть, тушкуйте кілька хвилин. Локшину відваріть згідно інструкції, викладіть локшину в грибний соус, перемішайте.

    Котлетки в паніровці з гарбузового насіння


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    200 грам гречаної крупи-січки, 6 картоплин середнього розміру, 1 цибулина, 1 часточка часнику, рослинна олія, сіль, чорний мелений перець, очищені гарбузове насіння для панірування.
    Гречку відварити до повної м'якості. Картоплю зваріть в мундирах, трохи остудіть і теплою почистіть і натріть на середній терці. Цибулю дрібно нарубаєте, часник продавіть через прес. Змішайте цибулю, часник, гречку і картоплю, ретельно вимісіть, посоліть і поперчіть. Гарбузове насіння підсушіть на сковороді без масла. З фаршу сформуйте невеликі котлетки, обваляйте їх у гарбузовому насінні і обсмажте на сковороді з розпеченим маслом до золотистої скоринки. Крім гарбузового насіння, для панірування відмінно підходять кунжут, мак, очищене соняшникове насіння. Кожна з таких панировок додасть котлет свою нотку смаку.

    Плов з гарбузом і перцем


    1 стакан рису, 2 склянки води, 300 г гарбузової м'якоті, 1 червоний перець, 1 велика цибулина,1 лавровий лист, 4 столові ложки рослинної олії, 1 морква, 3 столових томатної пасти, 1 чайна ложка приправи для плову, сіль.
    Овочі почистіть, гарбуз і моркву натріть на середній тертці, цибулю і перець дрібно наріжте. Розігрійте сковороду на середньому вогні, влийте масло, додайте лавровий лист і прянощі, прожарте пару хвилин. Додайте цибулю, через пару хвилин моркву, ще через кілька хвилин гарбуз і перець, тушкуйте все разом 5 хвилин, вмішайте томатну пасту. Додайте рис, перемішайте, посоліть, влийте воду, дайте плову закипіти, зменшіть вогонь до мінімального, накрийте кришкою і готуйте близько півгодини, до м'якості рису і випаровування всієї води. Зніміть сковороду з вогню і, не відкриваючи кришку, дайте постояти 10 хвилин перед подачею.

    Печена картопля з гірчицею, лимоном і розмарином


    1 кілограм великої картоплі, 5 столових ложок рослинного масла, 1 столова ложка з гіркою готової гірчиці із зернами, 2 гілочки свіжого розмарину, 1 чайна ложка тертої лимонної цедри, сіль, чорний мелений перець.
    Картоплю почистіть, наріжте великими брусками і киньте в окріп, проваріть на слабкому вогні 5 хвилин, воду зцідіть, картоплю обсушити. Листочки розмарину зніміть з гілок, дрібно нарубаєте, перемішайте у формі для запікання з гірчицею, олією,лимонним соком, сіллю і перцем. Викладіть в цю суміш картоплю, добре обваляйте, поставте в розігріту до 180°С духовку і запікайте близько 40 хвилин - до золотистої скоринки.

    Печеня по-американськи


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    4 картоплини, 1 корінь пастернаку, 1 морква, 1 кисле яблуко, 1 цибулина, полстручка гострого перцю, півпучка петрушки, рослинне масло, чорний мелений перець, сіль.
    Всі овочі почистіть і наріжте: картоплю, моркву і пастернак, а також яблуко - кубиками середнього розміру, цибулю і перець - тонкими смужками. У яблука видалити серцевину і шкірку і також наріжте кубиками.Розігрійте в сковороді олію, підсмажте на ньому до рум'яного кольору цибулю з перцем. Викладіть інші овочі, перемішайте і підсмажуйте до готовності, перемішуючи. В кінці приправте сіллю і перцем за смаком. При подачі посипте рубаною петрушкою.

    Картопля «Браво»


    1 кілограм картоплі, 1 банку (400 грам) помідорів, консервованих у власному соку, 05 чайної ложки червоного меленого гострого перцю, 1 чайна ложка оцту, 1 чайна ложка з гіркою томатної пасти, 1 чайна ложка сушеного орегано, 1 цибулина, 1-2 чайні ложки цукру, 2-3 їдальні ложки оливкової олії, 2 зубчики часнику, сіль, рослинне масло для форми і картоплі.

    Розігрійте духовку до 180 °С. Форму змастіть маслом. Картоплю почистіть і наріжте великими шматочками, викладіть у форму, посоліть і полийте маслом, поставте в духовку приблизно на 25-30 хвилин, кілька раз перемішавши. Цибулю і часник дрібно наріжте. У сковороді на середньому вогні розігрійте масло, потім на ньому цибулю з часником до м'якості. Викладіть помідори з банки разом з соком, ложкою або лопаткою розділіть їх на шматочки, проваріть кілька хвилин. Додайте томатну пасту, перець, орегано, оцет, цукор, доведіть до потрібного смаку. Картоплю розкладіть по тарілках, полити гарячим соусом.

    Овочеве каррі


    3 картоплини, 1 стручок гострого і 1 солодкого перцю, 2 помідори, 1 цибулина, півпучка кінзи або петрушки, 1 столова ложка без гірки порошку каррі, 1 лавровий лист, 3 столові ложки рослинної олії, 05 чайної ложки насіння гірчиці, сіль .
    Картоплю, помідори і цибулю наріжте великими часточками, перець - смужками. У сковороді розігрійте масло, покладіть в нього насіння гірчиці. Коли вони прогріються і підрум'яняться, викладіть лавровий лист і перець, смажте, перемішуючи, пару хвилин, додайте каррі і цибулю, перемішайте і готуйте, поки цибуля не стане напівм'який.
    Додайте картоплю, перемішайте, готуйте 5 хвилин. Посоліть, перемішайте і залиште ще на 10 хвилин, пару раз перемішавши за цей час. Додайте помідори і влийте склянку гарячої води, гарненько перемішайте і тушкуйте на середньому вогні до готовності картоплі. Посипте дрібно нарубаної зеленню і подавайте.

    Овочі в кокосовому молоці з каррі


    600 грам свіжомороженої брокколі моркви середнього розміру, 2 зубчики часнику, 300 грам свіжомороженої стручкової квасолі, 1 червоний солодкий перець, 1 банка (близько 05 літра) кокосового молока, 15 столових ложки порошку каррі, рослинне масло, червоний мелений перець, сіль.
    Брокколі обдайте окропом, обсушити, розрізати на невеликі суцвіття. Моркву наріжте довгастими скибочками, перець - соломкою. Часник дрібно нарубаєте. У великій каструлі закип'ятити підсолену воду, проварити в ній квасоля 8 хвилин з моменту закипання, вийміть, в цій же воді проваріть морква 5 хвилин, потім броколі 4 хвилини. Ретельно обсушити овочі.
    У сковороді розігрійте ложку масла, перемішайте з каррі, додайте часник, перемішуючи, проготовьте хвилину, щоб часник дав запах, і влийте кокосове молоко. Дайте закипіти, зменшіть вогонь, покладіть перець і тушкуйте близько 3 хвилин. Потім додайте брокколі, квасоля і моркву, перемішайте, готуйте 2-3 хвилини з моменту закипання. Посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте з рисом або з хлібом.

    Гречана локшина з овочами і морською капустою


    300 грамів гречаної локшини, 150 грамів глив, 1 морква, 2 зубчики часнику, 100 грам маринованої морської капусти, півпучка зеленого цибулі, 2 столові ложки кунжуту, рослинне масло, соєвий соус.
    Гриби і моркву наріжте тонкою соломкою, часник дрібно нарубаєте. Локшину киньте в киплячу підсолену воду і варіть 10 хвилин, потім обдайте холодною водою і обсушити. Розігрійте масло, додайте моркву і гриби обсмажте на сильному вогні, зменшіть вогонь, додайте часник і 1-2 ложки соєвого соусу, потушкуйте пару хвилин. Додайте морську капусту, перемішайте, трохи стушкуйте все разом. Викладіть локшину, приправте за смаком соєвим соусом, прогрійте кілька хвилин і подавайте, посипавши кунжутом і дрібно нарізаною зеленою цибулею.

    Пісні пельмені в горщику


    Для тіста: 1 склянка борошна ,05 склянки окропу, 15-2 їдальні ложки рослинного масла.
    Для начинки: 60 грам сушених грибів, 075 склянки гречки, 2 їдальні ложки рослинного масла, половина цибулини.
    Для заливки: 1 склянку грибного бульйону, 1 часточка часнику, 3 столові ложки рослинної олії, 2 лаврових листки, 3 горошини запашного перцю, півпучка петрушки, сіль.
    Гриби промийте, залийте водою, залиште на кілька годин, потім відваріть до готовності. Гриби і цибулю дрібно нарубаєте, обсмажте на олії. Гречку відварити, перемішайте з піджаркою, посоліть і поперчіть. Борошно просіяти. Окріп з'єднайте з рослинним маслом і швидко вимісіть з борошном до гладкості і однорідності.
    Тонко розкачати, виріжте кухлі, заповніть їх начинкою і зліпити пельмені. Духовку розігрійте до 180 °С. Сковороду змажте маслом, викладіть пельмені в 1 шар, поставте на 20 хвилин у духовку подсушиваться. Потім викладіть в горщик, видавіть часник, додайте лавровий лист і перець, посоліть, залийте грибним відваром. Накрийте кришкою і запікайте 25-30 хвилин. Подавайте, посипавши рубаною петрушкою.


    Котлети по-індійськи



    Для котлет: 3 картоплини, 2 моркви, пів капуаы, 10 столових ложок борошна, 1 чайна ложка меленої куркуми, 05 чайної ложки чорного меленого перцю, олія, сіль.
    Для соусу: 1 банка томатів (400 грам), консервованих у власному соку, 2 столові ложки томатної пасти, 1 столова ложка з гіркою цукру, 1 столова ложка рослинної олії, по 025 чайної ложки мелених кориці, гвоздики, чорного перцю та імбиру, сіль.
    Приготуйте соус: розігрійте в сковороді олію, викладіть прянощі і підсмажте їх пару хвилин, додайте томатну пасту і перемішайте, прожарте хвилинку. Додайте томати у власному соку, розімніть їх ложкою, додайте цукор і сіль, проваріть 5-7 хвилин на середньому вогні. Овочі почистіть і натріть на дрібній тертці. Приправте куркумою і перцем, посоліть і додайте борошно. З отриманого фаршу сформуйте котлети середнього розміру. Обсмажте котлети на олії до золотистої скоринки, готові котлети викладайте в соус. Полийте їх соусом з усіх боків, накрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин.

    Буряковий бургер


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    Для котлет: 3 невеликі буряків (розміром з кулак), 05 столові ложки манки, 3 моркви, 1 пучок шпинату, половина цибулини,
    2 зубчики часнику, 2 невеликих стручка зеленого оарого перцю (якщо замінювати червоним, беріть 1 або половину стручка: червоний перець гостріше), рослинна олія, сіль, чорний мелений перець.
    Для соусу: 2 огірка, півпучка петрушки, половина дрібного лимона, півпучка кінзи, 2 часточки часнику, 1 столова ложка кунжуту, 1 столова ложка оливкової олії, 1 зелений гострий перець, сіль, чорний мелений перець.
    Для сервіровки: 6 булочок для бургерів, половина помідора, половина червоної цибулини, половина авокадо, салатні листя.

    Для соусу огірки почистіть від шкірки і подрібніть з іншими компонентами в блендері. Буряк, моркву і цибулю натріть на дрібній тертці, часник роздушіть, гострий перець і шпинат дрібно наріжте. Розігрійте суху сковороду, викладіть манку і підсмажте її, помішуючи, до легкого золотистого кольору. Висипте на тарілку і дайте охолонути. Доведіть до кипіння неповний склянку води.
    Від манки відсипте 2 ложки, решту, помішуючи, додайте у воду і проваріть кілька хвилин, розмішуючи, щоб не було грудочок. Дайте охолонути.
    Розігрійте в сковороді ложку масла, потушкуйте цибулю, часник і перець. Додайте моркву, перемішайте. З буряка вичавіть зайвий сік, додайте буряк в сковороду, протушкувати 3-4 хвилини, вмішайте шпинат, зніміть з вогню. Вмішайте в фарш зварену манку, посоліть і поперчіть, ретельно вимісіть і дайте охолонути. Сформуйте плоскі котлети, посипте їх підсмаженої манкою. Розігрійте масло і підсмажте котлети з обох боків (по 7-8 хвилин). Готовим котлет дайте трохи охолонути в сковороді, щоб вони не втратили форму.
    Булочки поріжте навпіл і підсмажте в духовці під грилем або на сковороді зрізами вниз. Овочі наріжте тонкими пластинками. Зберіть гамбургер: низ булки змастіть соусом, покладіть лист салату, шматочок цибулі, помідора, котлету, авокадо, щедро полийте соусом і накрийте верхівкою булочки.

    Деруни з пісним майонезом


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    Для дерунів: 6 картоплин, 1 цибулина, 2 столові ложки борошна, 1 часточка часнику, рослинна олія, сіль, чорний мелений перець.
    Для майонезу: 1 столова ложка горохових пластівців, 6 столових ложок окропу, 8 столових ложок рафінованої рослинної олії, 2 чайної ложки готової гірчиці, 1 їдальня ложка лимонного соку, 025 чайної ложки цукру, 05 чайної ложки солі.
    Пластівці залийте окропом, посоліть і приправте цукром і варіть на повільному вогні до повного розварювання. Остудіть.
    У блендер влийте олію, поверх нього - гороховий «кисіль» і швидко, за 5-7 секунд, збийте блендером. Додайте інші компоненти, знову збийте (1 5-20 секунд). Майонез готовий. Картоплю, цибулю і часник почистіть. Цибулю, часник і 1 картоплину сміливі м'ясорубкою або блендером, решту картоплю натріть на крупній тертці і змішайте з овочевим фаршем (він зіграє роль зв'язки). Додайте борошно, посоліть і поперчіть, ретельно вимісіть. Смажте у великій кількості добре розігрітого масла. Подавайте з майонезом.

    Овочі «з димком»


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    6 великих картоплин, 2 моркви, 1 цибулина, 2 головки часнику, 3 в'ялені груші (з сушіння на узвар - або 4-5 копчених чорносливин), 2 лаврових аркуша, 4 запашного перцю, 6 горошин чорного перцю, олія, сіль.
    Овочі почистіть, з часнику зніміть верхню частину лушпиння, так щоб часточки в голівці не розпалися. Картоплю і моркву наріжте великими шматочками, цибулю - восьмушками, у часнику зріжте верхівку головки, відкриваючи зверху зубці.Розігрійте в сковороді
    трохи олії, обсмажте на сильному вогні протягом 5-7 хвилин картоплю, щоб вона прихопилася скоринкою, викладіть в каструлю або форму для духовки (якщо віддаєте перевагу томити печеня в духовці), потім таким же чином моркву і підсмажте цибулю, викладіть до картоплі. Додайте прянощі, перемішайте, додайте промиті груші або чорнослив і часник, влийте воду так, щоб вона займала половину ємності, прикрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 1 годину.

    Фалафель


    2 склянки турецького гороху (нуту), 1 дрібна головка часнику, 2 цибулини середнього розміру, по 1 пучку кінзи і петрушки, 05 склянки борошна, 1 чайна ложка з гіркою меленого кмину, 1 чайна ложка солі,05 чайної ложки червоного меленого перцю.
    Турецький горох промийте, залийте водою і залиште на ніч, потім поміняйте воду і зваріть до м'якості. (Можна також взяти консервований нут - промийте його проточною водою і обсушити. Крім того, замість турецького гороху можна зробити фалафель і з білою квасолею - смак вийде також дуже хорошим. Дук і часник дрібно наріжте, зелень також нарубаєте. З'єднайте овочі та зелень у блендері збийте до однорідності (але при цьому намагайтеся не перетворити суміш в зовсім гладке пюре - в ньому повинні потрапляти окремі невеликі шматочки овочів). Посоліть, приправте, вимішайте з борошном. Вистеліть деко пергаментом, з горохової суміші скачайте невеликі кульки, розміром з волоський горіх, викладіть на деко і запікайте при 180°С до золотистого кольору. Подавайте з лавашем і пісним майонезом.

    Макарони з грибним соусом


    300 грам макаронів-ріжок, 1 цибулина, 1 морква, 3 стебла селери, 500 г печериць, 2 банки (по 400 грам кожна), по 05 чайної ложки сушеного чебрецю, базиліка, червоного гострого перцю, оливкова олія, сіль, чорний мелений перець.
    Овочі та гриби почистіть. Морква, цибуля, селера і печериці наріжте кубиками. На сковороді розігрійте трохи олії підсмажте до м'якості спочатку цибулю, потім покладіть моркву, селеру і гриби. Стежте, щоб овочі трохи золотились, але не пригоріли. Посоліть і поперчіть, додайте прянощі, перемішайте і влийте помідори разом з соком, в якому вони були законсервовані. Якщо помідори цільні, розділіть їх прямо в сковороді ложкою, дайте закипіти, прикрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин. Тим часом зваріть по інструкції макарони, процідіть (трохи рідини залиште на випадок, якщо потрібно буде розбавляти соус), викладіть в соус, перемішайте і проваріть разом 1-15 хвилини. Подавайте відразу ж. Якщо є свіжий базилік, посипте їм готову страву.

    Голубці з кукурудзяною крупою і грибами в духовці


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    Для голубців: 1 качан капусти, 2 цибулини, 2 моркви, 05 кг печериць, 5 сушених білих грибів, 1 стакан кукурудзяної крупи,4 столових ложки рослинного масла, 025 чайної ложки тертого мускату, 05 чайної ложки червоного меленого перцю, сіль, чорний мелений перець, зелень кропу.
    Для підливи: 3 їдальні ложки борошна, 2-3 їдальні ложки томатної пасти,сіль, чорний мелений перець.
    Кукурудзяну крупу викладіть на розігріту сковороду прожарити пару хвилин, перемішуючи, залийте окропом (2-25 склянки), додати сушені гриби і 1 столову ложку масла, накрийте кришкою і варіть до готовності на слабкому вогні. Печериці дрібно наріжте. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте дрібними кубиками.
    Розігрійте інше масло в сковороді підсмажте на ньому до рум'яного кольору цибулю і моркву, додати шампіньйони і тушкуйте все разом 7-8 хвилин. Овочевий фарш виберіть зі сковороди в миску ложкою, рідина на сковороді - виділився сік з грибів залиште для підливи.
    Додайте до овочів кукурудзяну крупу, варені гриби дрібно наріжте і також додайте в начинку. Перемішайте, посоліть, приправте. Капусту «проваріть» в мікрохвильовій печі на максимальній потужності 10 хвилин (якщо капуста жорстка - за 7 хвилин у 2 приймання; або відваріть традиційно - в підсоленому окропі), виріжте качан, розберіть качан на листя, кожен прокатайте качалкою для м'якості. Наповніть капустяне листя фаршем, скрутіть голубці, викладіть у форму для запікання.
    Для соусу підсмажте на сухій сковороді борошно до золотисто-рожевого кольору і появи горіхового запаху, трохи остудіть, розведіть невеликою кількістю теплої води, розмішайте, щоб не було грудок, потім додайте соус з-під грибів, ще води - до потрібного кількості - і томатну пасту. Посоліть і поперчіть, ретельно вимісіть віночком. Залийте гриби отриманим соусом і запікайте при 180 °С близько години. При подачі посипте рубаним кропом.

    Гарбуз в імбирному соусі


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    1 кілограм гарбузової м'якоті, півпучка кінзи, 05 банки кокосового молока, 1 чайна ложка кукурудзяного масла, половина лимона, 1 дрібний зелений гострий перець, 1 корінець імбиру розміром з мізинець, сіль.
    Гарбуз наріжте кубиками середнього розміру. Імбир почистіть від шкірки, гострий перець від насіння, дрібно їх нарубаєте. З лимона зніміть дрібної теркою цедру, вичавити сік. Зелень дрібно нарубаєте. Розігрійте в сковороді олію і на сильному вогні обсмажте на ньому гарбуз, так щоб гарбузове кубики зазолотились з усіх боків. Остудіть, змішайте з лимонним соком і цедрою, імбиром і перцем, посоліть і поверніть на вогонь. Влийте кокосове молоко і трохи розведіть водою, тушкуйте 20 хвилин.

    Гарбуз з лісовими горіхами


    800 г гарбузової м'якоті, 200 грам лісових горіхів, 2 цибулини, 05 чайної ложки, 05 чайної ложки чебрецю, 4 столових ложки рослинного масла, сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх.
    Цибулю наріжте тонкими чвертькільцями. Горіхи крупно порубаєте.Гарбуз почистіть від шкірки, наріжте великими кубиками, опустіть в киплячу воду, проваріть 5 хвилин, потім вийміть, обдайте холодною водою і обсушити. Розігрійте в сковороді масло, обсмажте на ньому цибулю і горіхи, додайте гарбуз, чебрець,цукор, посоліть і поперчіть. Смажте, перемішуючи, 12-15 хвилин. В кінці посипте тертим мускатним горіхом.

    Печеня з грибами в білому соусі


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    1 кілограм картоплі, 500 грам свіжоморожених лісових грибів, півпучка петрушки, 3 горошини запашного і 6 чорного перцю,
    2 лаврових аркуша, рослинне масло,сіль.
    Для соусу: 4 столових ложки рослинного масла, 05 склянки борошна, 15 склянки овочевого бульйону, сік половини лимона, 05 чайної ложки готової гірчиці, 5 свіжих печериць, сіль, чорний мелений перець.
    Картоплю почистіть, наріжте великими часточками. Гриби, попередньо не розморожуючи, обдайте окропом, обсушити. Розігрійте в сковороді рослинне масло, швидко, за кілька хвилин, обсмажте на ньому до рум'яної скоринки гриби, потім картопля (його краще смажити не весь відразу, а в декілька прийомів). Змішайте їх в глибокій формі для духовки, посоліть, додайте духмяний і чорний перець і лавровий лист. Для соусу розігрійте масло, всипте просіяне борошно і трохи підсмажте її, розмішуючи. Потроху влийте бульйон і проваріть до консистенції рідкої сметани. Процідіть, додайте лимонний сік і гірчицю. Дрібно нарубані печериці, сіль і перець. Влийте соус у спекотне, прикрийте кришкою або фольгою і запікайте при 180 °С близько 40 хвилин.

    Рагу з квасолі з помідорами і перцем


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    05 кілограми білої квасолі, 1 банку (400 грам) помідорів, консервованих у власному соку, 1 морква, половина кореня селери, 1 великий солодкий перець, 4 дольки часнику, 1 цибулина, півпучка петрушки, 1 столова ложка томатної пасти, 1 чайна ложка без гірки цукру, рослинне масло, сіль, червоний і чорний мелений перець.
    Квасоля залийте холодною водою, залиште на ніч. Вранці промийте. Морква, цибуля, часник і селеру дрібно наріжте. У глибокій сковороді розігрійте кілька ложок рослинного масла, викладіть овочі і тушкуйте до м'якості. Часник пропустіть через прес, додати до овочів, перемішайте. Перець наріжте брусочками, додати до овочів.Через пару хвилин додайте консервовані помідори разом з соком, томатну пасту і цукор, посоліть і поперчіть, помідори розділіть прямо в сковороді лопаткою на часточки, дайте закипіти. Викладіть соус квасоля, перемішайте і додайте стільки води, щоб вона лише злегка прикривала квасоля. Накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 15 години. Ще раз перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком, якщо потрібно, посипте рубаною зеленню.


    Котлети з грибами, картоплею і вівсянкою


    3 середні картоплини, 1 цибулина, 1 склянку вівсяних пластівців, які потрібно варити, жменя свіжих печериць, півпучка петрушки, по 025 чайної ложки меленого чорного перцю, червоного перцю і коріандру, 2 склянки борошна, рослинне масло, сіль.
    Вівсяні пластівці висипте в миску, залийте 05 склянкою окропу, накрийте кришкою і залиште на півгодини. Цибулю і гриби дрібно наріжте, обсмажте до рум'яного кольору на олії. Картоплю натріть на дрібній тертці, перемішайте з вівсянкою. Дрібно нарубаєте зелень і додайте її, а також грибну піджарку, картопляний фарш, приправити сіллю і прянощами, додайте борошно, гарненько вимісіть.

    Спагетті по-неаполітанськи


    400 г спагеті, 1 банку (400 грам) помідорів, консервованих у власному соку, 1 цибулина, 1 стебло селери, 05 чайної ложки цукру, 3 столові ложки оливкової олії, 2 зубчики часнику, 100 мл червоного вина, 100 г чорних оливок, 1 чайна ложка сушеного базиліка, сіль, чорний мелений перець.
    Підготуйте продукти для соусу: цибулю, селеру і часник окремо дрібно наріжте. Масло розігрійте в сковороді, потім на ньому до м'якості цибулю, додайте часник, перемішайте і через хвилину додайте селеру. Тушкуйте кілька хвилин, влийте вино, дайте йому покипіти хвилини, додайте помідори з соком з банки, розділіть помідори лопаткою або ложкою прямо в сковороді на шматочки і варіть 15 хвилин з моменту закипання на середньому вогні, періодично перемішуючи. Спагетті відваріть в киплячій підсоленій воді (солити трохи сильніше, ніж на суп) згідно до інструкції на упаковці.Готовий соус приправити сіллю, перцем і цукром за смаком, додайте оливки і базилік, як тільки закипить, викладіть в нього спагетті, перемішайте, прогрійте хвилину і подавайте.

    Печена біла квасоля в горщику


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    2 склянки квасолі, 15 літр овочевого бульйону, 3 цибулини, 05 чайної ложки меленого коріандру, червоного перцю і зіра, сіль, рослинне масло.
    Квасоля промийте, залийте холодною водою і залиште на ніч. Вранці воду злити, квасоля промийте, залийте свіжою водою і варіть на слабкому вогні - квасоля повинна легко розминатися, але не втратити своєї форми.
    Цибулю наріжте чверть - кільцями, обсмажте до рум'яного кольору на маслі, з'єднайте з прянощами, ретельно перемішайте. В один великий горщик або порціонні горщики укладіть квасоля, пересипаючи її цибулею, залийте бульйоном, зверху влийте 3 ложки масла для великого горщика або по 05-1 для дрібних, накрийте кришкою або фольгою і тушкуйте 40 хвилин при 180 °С.

    Печеня із квасолі по-французьки


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    250 грам червоної або білої квасолі (свіжої або консервованої), 1 морква, 1 цибулина, 3 їдальні ложки томатної пасти, по 025 чайної ложки меленого імбиру, паприки, прованських трав і мускатного горіха, олія, сіль.
    Сиру квасолю залийте водою і залиште на ніч, потім промийте і відваріть в воді без солі протягом 40 хвилин. Консервовану квасоля промийте під проточною водою і обсушити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Розігрійте трохи олії на сковороді і зробіть піджарку. Додайте томатну пасту, перемішайте, посоліть і приправити прянощами. Викладіть в сковороду квасоля, перемішайте, прикрийте кришкою і тушкуйте все разом на слабкому вогні 15-20 хвилин.

    Рис з червоною квасолею і чебрецем


    400 грам рису (ідеально - басматі), 400 грам консервованої червоної квасолі, 100 мл овочевого бульйону, 2 дрібних цибулини, 1 часточка часнику, 1 чайної ложки без гірки сушеного чебрецю, олія (оливкова, виноградних кісточок або кукурудзяна - в ідеалі), сіль, чорний мелений перець.

    Зваріть рис до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Промийте квасолю і ретельно її обсушіть. Цибулю і часник почистіть, цибулю наріжте товстими кільцями, часник дрібно нарубаєте. Розігрійте масло і підсмажте цибулю до рум'яного кольору. Додайте часник і квасоля, проготовьте 2-3 хвилини, потім влийте бульйон, додайте чебрець, посоліть і поперчіть. Проварити все разом 4-5 хвилин, перемішати з рисом і подавайте.

    Капуста, тушкована з овочами


    Пів капусти, 2 помідори, 1 морква, 1 цибулина, 1 солодкий перець, 3 зубчики часнику, рослинна олія, червоний і чорний мелений перець, сіль.

    Овочі почистіть і підготуйте: капусту нашаткуйте, цибулю і помідори поріжте дрібними кубиками, перець - смужками, моркву натріть на крупній тертці.Часник пропустіть через прес. Розігрійте в сковороді олію і на середньому вогні обсмажте цибулю з часником до м'якості, додайте моркву, обсмажуйте 5 хвилин. Додайте капусту, перемішайте, проготовьте 5 хвилин. Додайте помідори і перець, посоліть і поперчіть, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 20-25 хвилин.

    Солодка каша з грушею


    150 грам булгуру (або рису), 1 велика тверда груша, 1 столова ложка меду, 2 столові ложки рафінованої олії, 025 чайної ложки меленої кориці, сіль на кінчику ножа.
    Грушу почистіть від шкірки і насіння, наріжте дрібними кубиками.Крупу промийте і обсушіть. Нагрійте в каструлі масло, трохи обсмажте на ньому грушу протягом пари хвилин, потім всипте булгур і обсмажте все разом 5 хвилин, перемішуючи. Приправте сіллю і корицею. Влийте 15 склянки води, прикрийте кришкою і варіть на слабкому вогні до м'якості булгуру (залежить від сорту, але в середньому 10 хвилин). Готову кашу заправити медом і подавайте.

    «Тропічна» каша


    05 склянки пшона, 1 стакан кокосового молока, 1 банан, 3 столові ложки кокосової стружки, 3 кураги, сіль на кінчику ножа, мед за смаком.
    Пшоно ретельно промийте. Кокосове молоко влийте в каструльку, додайте 05 ст. води, всипте пшоно і варіть на слабкому вогні під кришкою півгодини з моменту закипання. Курагу обшпарте, обсушити і дрібно наріжте. Банан почистіть і придушите виделкою. Готову кашу приправте цукром за смаком і трохи присоліть, додайте фрукти, перемішайте і подавайте.

    Тофу з овочами і рисом


    250 г тофу, 1 чайна ложка меду, 2 склянки відвареного рису (суміш звичайного з диким), половина цибулини, 1 дрібний апельсин, 4 столових ложки гарбузового пюре (або відварену і протертий шматочок гарбуза), 1 часточка часнику, 3 столові ложки арахісу, 3 столових ложки оливкової олії, щіпка червоного меленого перцю, 2-3 столових ложки соєвого соусу, чорний мелений перець, зелений лук.
    Тофу наріжте кубиками. Половину цедри апельсина натріть, м'якоть наріжте. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Розігрійте на сковороді 15 столових ложки олії, покладіть цибулю і підсмажуйте 2 хвилини.
    Додайте арахіс, перемішайте і готуйте до легкої золотавості горіхів. Долийте 1 столову ложку масла, додайте цедру і шматочки апельсина, перемішайте, додайте гарбузове пюре, прянощі, соєвий соус, видавити часник. Готуйте, перемішуючи, поки зайва рідина не випарується. Відсуньте лопаткою рис в бік, а на звільнене місце в сковороді вилийте інше масло, покладіть тофу, полийте медом, трохи посоліть і поперчіть і готуйте до впевненої золотистої скоринки.

    Гуляш з картоплею і сочевицею


    5 середніх картоплин, 300 грам червоної сочевиці, 3 моркви, 4 цибулини, 1 корінь петрушки, 1 пучок петрушки, 3 столові ложки рослинної олії, 2 столові ложки томатної пасти, 2-3 столові ложки гірчиці, 05 літра овочевого бульйону, лавровий лист, сіль, чорний мелений перець.
    Сочевицю залийте окропом, накрийте кришкою, залиште на 1 годину. Картоплю почистіть, наріжте середніми кубиками, обсмажте на ложці олії до легкої золотавості. Цибулю, корінь петрушки і моркву почистіть, також наріжте дрібними кубиками. Обсмажте їх на олії до рум'яного кольору, додайте гірчицю і томатну пасту, покладіть лавровий лист, чечевицю, картоплю, перемішайте, посоліть, влийте бульйон, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 20-25 хвилин.

    Деруни з грибною начинкою


    Для дерунів: 8 картоплин, 2 столові ложки борошна,сіль, чорний мелений перець.
    Для начинки: 200 глюбых свіжих або свіжоморожених грибів, 1 цибулина, сіль, чорний мелений перець.
    Для соусу: 15 склянки грибного бульйону, 2 столові ложки борошна, 2 столові ложки рослинної олії, сіль, чорний мелений перець.
    Приготуйте начинку: гриби відваріть до готовності, бульйон злийте і збережіть. Цибулю дрібно наріжте, підсмажте на олії. Гриби дрібно наріжте, додайте до цибулі, знову обсмажте всі разом, посоліть і поперчіть. Картоплю натріть на дрібній тертці, змішайте з борошном, посоліть і поперчіть. Розігрійте в сковороді олію, ложкою викладіть картопляну суміш, на неї - ложку начинки і знову ложку картоплі. Смажте до золотистої скоринки з обох сторін.
    Приготуйте соус: влийте в сотейник масло, додайте борошно, підсмажте її, помішуючи, до легкого золотистого кольору. Потім, продовжуючи заважати, у кілька прийомів влийте відвар, ретельно розмішайте і доведіть до кипіння. Трохи уварите, посоліть і поперчіть, додайте рубану зелень і подайте деруни, полив їх соусом.

    Вареники в цибулевому обжарке


    Пісні рецепти 2017: другі страви

    Для тіста: 300 г борошна, 200 мл картопляного відвару, 1 столова ложка рослинного масла, щіпка солі.
    Для начинки: 4 картоплини, 1 цибулина, півпучка кропу, рослинне масло, сіль, чорний мелений перець.
    Для обжарювання: 3 цибулини, щіпка цукру, рослинне масло, сіль, чорний мелений перець.
    Картоплю почистіть, залийте водою і зваріть цілком при слабкому кипінні до м'якості. Картоплю розімніть в пюре, відвар збережіть і трохи остудіть - він повинен бути теплим, але не гарячим. Для начинки цибулю дрібно наріжте і підсмажте на рослинній олії до м'якості, змішайте з пюре. Дрібно наріжте кріп, також додайте в начинку, ретельно вимісіть, посоліть і поперчіть сильніше, ніж зазвичай соліть свою їжу.
    Із просіяного борошна, картопляного відвару, масла і солі замісіть м'яке однорідне тісто. Дайте йому відпочити під рушником 15 хвилин, потім тонко розкачати, виріжте з тіста гуртки. На кожен покладіть начинку, міцно защипайте. Зваріть вареники в підсоленій воді. Цибулю для піджарки дрібно наріжте, смажте до м'якості на рослинному маслі з цукром, посоліть і поперчіть. Викладіть в піджарку готові вареники, перемішайте і швидко обсмажте їх до легкої скоринки. Подавайте гарячими.
    загрузка...
    Пісні рецепти 2017: другі страви
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають