• 12:45 – День Збройних Сил України в 2017 році дата 
  • 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 20:01 – Сценарій 8 березня в дитячому саду для дітей середнього віку 2017 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 

Рецепти на Великий піст: салати і закуски

Салати, бутерброди, прості закуски без м'яса, яєць і сиру корисно готувати і у звичайні дні. А в піст вони стають джерелами вітамінів і задоволенням для смаку.







  • Куточки з грибами і перцем

  • Буряковий паштет

  • Зелена бутербродних паста

  • Салат з кускусом і м'ятою

  • Хумус

  • Морквяний салат з апельсинами

  • Салат з грибами і рисом

  • Грінки з помідорами і часником

  • Корейський салат з морською капустою

  • Салат з квашеною капустою і кишмишем

  • Салат «Карпатський»

  • Фунчоза з овочами

  • Огірковий салат

  • Конверти з лаваша з начинками

  • Салат з оселедця з авокадо

  • Капустяний салат з гірчичною заправкою

  • Вінегрет з гарбузом

  • Салат з овочами і кальмарами

  • Салат з авокадо і кукурудзою

  • Пісний олів'є

  • Картопляний салат

  • Салат з картоплею, грибами і капустою

  • Грибна ікра

  • Салат з ріпою і яблуком

  • Салат з крупою, апельсином і родзинками

  • Закусочна випічка

  • Картопляні коржики

  • Піца з овочами і грибами

  • Фокачча по-італійськи

  • Чебуреки з квасолею

  • Пиріжки з капустою



  • Куточки з грибами і перцем


    Рецепти на Великий піст: салати і закуски


    2 крутих листа лаваша, 200 грам печериць, 1 невеликий солодкий перець, 1 чайна ложка гірчиці із зернами, 1 їдальня ложка лимонного соку, 1 часточка часнику, півпучка кропу, половина цибулини, олія, сіль, чорний мелений перець, майонез.
    Гриби почистіть, наріжте тонкими пластинками, підсмажте на олії до рум'яного кольору, змішайте з лимонним соком, гірчицею,видавіть часник, посоліть і залиште трохи промаринуватися. Тим часом цибулю наріжте дрібними кубиками, перець-тонкої короткої соломкою. Підсмажте їх до м'якості, змішайте з грибами. Дрібно нарубаєте кріп, вмішайте в начинку, посоліть і поперчіть за смаком, додайте трохи майонезу, щоб начинка стала однорідними. Лелеки лаваша підсушіть на сковороді без масла, один змастіть начинкою, прикрийте другим, притисніть, залиште трохи, на 10 хвилин, просочитися. Наріжте трикутниками і подавайте.

    Буряковий паштет


    5 середніх буряків, 200 грам мигдалю, 150 грам лляного насіння, 05 склянки зелених оливок без кісточок, 1/3 склянки каперсів,
    1 велика цибулина, 05-075 склянки овочевого бульйону, 4 столових ложок соєвого соусу, сік 1 лимона, 05 столової ложки рослинної олії.
    Буряк, не очищаючи, вимийте, трохи обсушити, загорніть кожну окремо у фольгу і запікайте близько години при 180 °С до готовності. Тим часом сміливі мигдаль з допомогою кавомолки в борошно. Лляне насіння також подрібніть до дрібної консистенції борошна. Цибулю дрібно наріжте, обсмажте на олії до м'якості. Готову буряк почистіть, крупно наріжте. Додайте оливки, каперси, цибуля, подрібніть за допомогою блендера до пастоподібного стану. Додайте лимонний сік, овочевий бульйон, соєвий соус, мигдальне і лляну борошно. Всі вимісіть, викладіть у форму і запікайте 25-30 хвилин при 180 °С.


    Зелена бутербродних паста


    2 варіанти: з авокадо з ківі або із зеленої цибулі з кропом.
    Для пасти 1:1 пучок зеленого цибулі, півпучка кропу, 05 склянки оливкової олії, 3 столові ложки яблучного оцту, 3 часточки часнику, 1 скибочку сухого білого хліба, 05 чайної ложки червоного гострого меленого перцю, 1 чайна ложка меленого куміна,сіль.
    Для пасти 2: 1 авокадо, 2 ківі, півпучка кропу, 3 стебла зеленої цибулі, 3 зубчики часнику, 1-2 чайні ложки лимонного соку, сіль, чорний мелений перець.
    Для першої пасти: хліб вимочіть в оливковій олії (поки будете готувати зелень). Цибулю і петрушку промити і обсушити, крупно наріжте, викладіть в блендер. Почистіть часник, додати до зелені. Також додайте прянощі, влийте трохи олії і збийте до однорідності. Продовжуючи збивати, потроху влийте олію і оцет, покладіть хліб, посоліть за смаком.
    Для другої: ківі та авокадо почистіть, наріжте, викладіть в блендер. Додайте часник, промиту і обсушену зелень, влийте лимонний сік (1 ложку, якщо ківі кислі, 2 - якщо солодкуваті). Все гарненько збийте, посоліть і поперчіть за смаком.

    Салат з кускусом і м'ятою


    Рецепти на Великий піст: салати і закуски

    Для салату: 1 стакан кускуса, 1 столова ложка оливкової олії, 1 їдальня ложка лимонного соку, 1 свіжий огірок середнього розміру, 1 дрібна червона цибулина, 10 ядер волоських горіхів, оцет, цукор, 2 гілочки свіжої м'яти, півпучка петрушки, 100 г тофу (за бажанням).
    Для заправки: 1 часточка часнику, 1 чайна ложка меду, 05 чайної ложки червоного меленого перцю, 2 столові ложки оливкової олії, 2 столові ложки лимонного соку, щіпка тертої лимонної цедри, 05 чайної ложки гірчиці.
    Кускус залийте окропом, накрийте кришкою, дати розпаритися. Заправте маслом і лимонним соком, поболите, відставте в сторону. Горіхи підсмажте на сковороді без масла, роздрібніть. Дук наріжте тонкими півкільцями, розімніть руками, залийте окропом, влийте оцет і цукор, залиште маринуватися на 10 хвилин. Огірок почистіть від шкірки, наріжте шматочками. Зелень дрібно нарубаєте. Перемішайте кускус, огірок, цибуля (вичавте від маринаду), горіхи і зелень. Всі компоненти заправки збийте, змішайте з салатом, досоліть за смаком.

    Хумус


    Рецепти на Великий піст: салати і закуски

    Для кунжутною пасти тахін: 100 грам кунжуту, 2 столових ложки оливкової олії, сік половини лимона, 1 часточка часнику, сіль, чорний мелений перець.
    Для хумуса: 15 склянки нуту (турецького гороху), 05 склянки тахін, 2 часточки часнику, 2 їдальні ложки лимонного соку, 1 столова ложка оливкової олії, 1 чайна ложка мелених паприки і червоного гострого перцю, сіль.
    Замочити нут на ніч у холодній воді. Злийте воду і добре промийте. Покладіть нут в каструлю, залийте водою, щоб вона покривала нут на 10 сантиметрів, і варіть 25 години, час від часу підливаючи холодну воду до початкового рівня.
    Приготуйте тахін: кунжут і масло подрібніть в блендері до пастоподібного стану. Додайте лимонний сік і часник, посоліть і поперчіть, знову збийте. (Тахін можна використовувати також для заправки салатів. Вона також продається готової - у великих супермаркетах і в магазинчиках грецьких і східних продуктів.) Відкиньте готовий горох на друшляк, відвар збережіть. Промийте нут під холодною проточною водою, перетираючи горошини пальцями, щоб звільнити їх від шкірки. Пару ложок відкладіть для прикраси.
    Помістіть в блендер горох, 075 склянки відвару, часник, сіль, тахін, масло і лимонний сік і збивайте до пюреподібного консистенції. Подавайте, посипавши паприкою, гострим перцем і прикрасивши цілим нутом.

    Морквяний салат з апельсинами


    5 великих морквин, 1 яблуко, 1 великий апельсин, 1 склянка ядер волоських горіхів, 4 їдальні ложки родзинок, сік 1 лимона, 4 столові ложки соняшникової олії, сіль, чорний мелений перець 2-3 столові ложки кунжуту.
    Горіхи підсмажте на сухій сковороді, роздрібніть. Ізюм залийте окропом, залиште на пару хвилин, потім обсушити. Моркву натріть на корейській тертці, викладіть в салатник. Яблуко почистіть від шкірки і насіння, наріжте соломкою, збризніть лимонним соком, додайте до моркви, туди ж покладіть родзинки. Апельсин почистіть від шкірки, плівок і насіння, м'якоть розділіть на невеликі шматочки, сік зберіть і вилийте в салат. Решті лимонний сік, олію, сіль і перець збийте, полийте салат, посипте кунжутом.

    Салат з грибами і рисом


    200 г рису, 250 г маринованих опеньків, 200 грам брокколі, 2 помідори, 3 гілочки м'яти, олія.
    Для заправки: 3 столові ложки яблучного оцту, 1 чайна ложка меду, 1 столова ложка соєвого соусу, 5 столових ложок рослинного масла, 1 часточка часнику, половина цибулини, 15 столових ложки тертого свіжого імбиру, сіль.
    Рис зваріть. Помідори наріжте кубиками і обсмажте протягом 2 хвилин на олії. Брокколі, свіжу або морожену, розділіть на суцвіття і зваріть в підсоленій воді протягом 4-5 хвилин. М'яту дрібно нарубаєте.
    Всі компоненти салату перемішайте. Приготуйте заправку: часник пропустіть через прес, цибулю дрібно нарубаєте, розітріть з іншими компонентами. Заправте салат, перемішайте.


    Грінки з помідорами і часником


    Полбатона, 5 помідорів, 1 часточка часнику, півпучка базиліка, 2 столові ложки рафінованої соняшникової олії, 5 столових ложок оливкової олії, 1 столова ложка каперсів, сіль, чорний мелений перець.
    Помідори наріжте тонкими скибочками. Соняшникова олія розігрійте в сковороді, обсмажте на сильному вогні помідори (5-6 хвилин). Часник пропустіть через прес, змішати з оливковою олією, присолите. Натріть сумішшю скибочки батона з обох сторін.
    До помідорів додайте подрібнені каперси. Якщо помідори солодкі, можна додати 1 чайна ложка лимонного соку. Викладіть помідори на хліб, покладіть на решітку і смажте при 180 °С (під грилем - при 160 °С) 3-5 хвилин. Готові грінки посипте зверху сіллю, подрібненим базиліком і чорним перцем.

    Корейський салат з морською капустою


    3 великі картоплини, 100-150 грамів морської капусти, 05 чайної ложки приправа для моркви по-корейськи, домашнє ароматна соняшникова олія, сіль, чорний мелений перець.
    Картоплю почистіть, промийте, натріть на корейській тертці. Киньте в окріп на 2 хвилини, відкиньте на друшляк і обсушити. Перемішайте з приправою для моркви по-корейськи і морською капустою, посоліть і поперчіть за смаком, заправте маслом.

    Салат з квашеною капустою і кишмишем


    250 грам кислої квашеної капусти, 100 г кишмишу, 1 столова ложка родзинок, 1 зелене яблуко, сік половини лимона, домашнє соняшникова олія, сіль.
    Капусту відіжміть від зайвого розсолу. Виноград промити, зніміть з гілочки, поріжте ягоди навпіл. Родзинки обшпарте і обсушіть. Яблуко почистіть від шкірки і насіння, наріжте соломкою,полийте лимонним соком. Змішайте всі компоненти, посоліть, заправте маслом.

    Салат «Карпатський»


    5 середніх картоплин, 2 невеликі моркви, 200 г маринованих опеньків, 100 грам зеленого горошку, 100 грам свіжої журавлини, пучок зеленого цибулі, домашнє соняшникова олія, сіль.
    Овочі відваріть або запечіть в духовці. Дрібно наріжте картоплю, моркву і гриби, додайте журавлину і горошок, дрібно нарізану зелену цибулю, посоліть, заправте маслом.

    Фунчоза з овочами


    100 грам рисової локшини, 1 солодкий перець, 1 морква, 1 невеликий свіжий огірок, 05 чайної ложки червоного меленого перцю, 5 столових ложок соєвого соусу, 2 столові ложки рослинної олії, 2 чайних ложки рідкого меду, 3 столові ложки кунжуту, сіль.
    Локшину залийте холодною водою, дайте постояти 10 хвилин, воду злийте, локшину залийте окропом на 5 хвилин, злийте воду, а локшину промийте під проточною водою, обсушити. Морква натріть на корейській тертці, перець і огірок наріжте тонкою соломкою.Розігрійте на сильному вогні масло, обсмажте протягом декількох хвилин моркву з перцем, так щоб овочі були напівм'якими, не до кінця приготованими, видавіть часник, перемішайте і зніміть з вогню. Перемішайте піджарку з локшиною і огірком. Змішайте соєвий соус, мед і червоний перець, заправте салат, якщо потрібно, досоліть. Посипте салат кунжутом.

    Огірковий салат


    Рецепти на Великий піст: салати і закуски

    5 огірків, 1 пучок кропу, 2 часточки часнику, 2 гілочки м'яти, 2 щіпки меленого червоного гострого перцю, 1 неповна ч. л. солі, корінь імбиру довжиною 3 сантиметри.
    Огірки почистіть від шкірки, наріжте кружальцями або половинами гуртків. Дрібно нарубаєте кріп і м'яту, видавіть часник через прес. Імбир почистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці. Всі компоненти салату перемішайте, залиште в холодильнику на 3-4 години.

    Конверти з лаваша з начинками


    Рецепти на Великий піст: салати і закуски

    Тонкий вірменський лаваш.
    Начинка 1: 1 очищена тушка кальмара, 1 цибулина, 1 морква, 1 чайна ложка приправа для моркви по-корейськи, рослинне масло,сіль.
    Начинка 2: 200 грам печериць, 2 часточки часнику, 1 цибулина, пучок петрушки, пісний майонез, сіль, чорний мелений перець.
    Начинка 3: 200 грам морожених баклажанів або кабачків, 1 помідор, 3 зубчики часнику, рослинна олія, півпучка петрушки, пісний майонез, сіль, чорний мелений перець.
    Для першої начинки: дрібно наріжте цибулю, натріть моркву на великій тертці, обсмажте до м'якості на олії, посоліть, приправте спеціями для моркви по-корейськи. Кальмар проварити 3 хвилини, охолодіть, наріжте дрібною соломкою, перемішайте з морквою. Викладіть начинку на лаваш, скрутіть трубочкою або конвертом.
    Для другої начинки: гриби наріжте пластинками, цибулю - кубиками, обсмажте до м'якості, додайте рубану зелень, видавити часник, посоліть і поперчіть, змастіть майонезом.
    Для третьої начинки: помідори наріжте кружальцями і разом з баклажанами (їх продають замороженими кружками), не розморожуючи, обсмажте на олії до м'якості, видавіть часник, посоліть і поперчіть. Лаваш змащуємо майонезом, викладіть овочі, посипте петрушкою.

    Салат з оселедця з авокадо


    Рецепти на Великий піст: салати і закуски

    1 малосольний оселедець, 1 велике стигле авокадо, півпучка салату, 2 стебла зеленої цибулі.
    Для заправки: 3 столові ложки оливкової олії, 1 їдальня ложка лимонного соку, 1 чайна ложка гірчиці, сіль, чорний мелений перець.

    Оселедець почистіть від шкіри, видаліть голову і плавники, випатрайте, обітріть паперовими рушниками,видаліть кістки і наріжте дрібними кубиками. Цибулю дрібно нарубаєте. Салат наріжте квадратами пропорційно нарізці оселедця. Авокадо почистіть, наріжте кубиками. Перемішайте з оселедцем і іншими компонентами. Всі інгредієнти заправки збийте в однорідну емульсію. Заправте салат.

    Капустяний салат з гірчичною заправкою


    Для салату: 05 качана червоної капусти, 05 качана білої капусти, 3 моркви, половина кореня селери, 1 велике кисле зелене яблуко, 1 лимон, пучок петрушки.
    Для соусу: 1 стакан пісного майонезу, 2 їдальні ложки гострої гірчиці, 2 столові ложки гірчиці із зернами, 1 столова ложка меду, сіль, чорний мелений перець.
    Овочі вимийте, обсушіть, почистіть. Тонко нашаткуйте обидва види капусти, яблуко (почистіть від шкірки і серцевини), селера і моркву натріть на корейській тертці, лимон прямо в шкірці наріжте тонкими скибочками (краще всього скористатися комбайном), петрушку дрібно нарубаєте. Всі овочі ретельно перемішайте. Всі компоненти заправки перемішайте, посоліть за смаком, заправте салат і залиште на півгодини настоюватися.

    Вінегрет з гарбузом


    500 г гарбузової м'якоті, 5 дрібних буряків, 5 морквин, 05 ст. очищених гарбузового насіння, 6 картоплин, 4-5 солоних огірків, 075 склянки квасолі, домашнє соняшникова олія, сіль.
    Гарбуз збризніть маслом, запечіть шматком. Інші овочі відваріть до м'якості. Гарбузове насіння підсмажте. Наріжте гарбуз, буряк, моркву, картоплю, огірки дрібними кубиками, додайте роздроблені насіння, посоліть і заправте маслом.

    Салат з овочами і кальмарами


    2 очищених тушки кальмара, 4-5 картоплин, 200 г маринованих грибів, 200 г консервованого горошку, 3 солоних огірка, 1 пучок зеленого цибулі, пісний майонез, сіль, чорний мелений перець.
    Кальмари розморозьте, киньте в упевнено киплячу підсолену воду, варіть 3 хвилини з моменту закипання, остудіть. Картоплю зваріть в мундирі, остудіть, почистіть. Нарізати кальмари соломкою, картоплю, огірки і гриби - кубиками, цибулю дрібно нарубаєте, додайте зелений горошок, перемішайте, посоліть і поперчіть, заправте пісним майонезом.

    Салат з авокадо і кукурудзою


    1 авокадо, 1 банку консервованої кукурудзи, 2-3 помідора, півпучка кінзи.
    Для заправки: 1 часточка часнику, 1 столова ложка меду, 2 столові ложки оливкової олії, 2 столові ложки лимонного соку, сіль, червоний і чорний мелений перець.
    Авокадо почистіть, наріжте кубиками. Кубиками такого ж розміру помідори наріжте, перемішайте, додайте кукурудзу і дрібно нарізану кинзу. Для заправки видавіть часник через прес, додайте інші компоненти, збийте вінчиком. Заправте салат.

    Пісний олів'є


    5 картоплин, 2 моркви, 1 банку зеленого горошку, 1 банку консервованих маслюків, 4 маринованих огірки, пучок зеленого цибулі, півпучка кропу, пісний майонез, сіль, чорний мелений перець.
    Картоплю і моркву відваріть до готовності в шкірці, остудіть, почистіть і наріжте кубиками. Кубиками такого ж розміру наріжте огірки і гриби, змішайте з картоплею, додайте до салату зелений горошок, дрібно нарубану зелень. Посоліть і поперчіть,заправте майонезом.

    Картопляний салат


    1 кілограм дрібної картоплі, 2/3 склянки зелених оливок без кісточок, 6 столових ложок оливкової олії, 2 столових ложки гірчиці із зернятками, сік половини лимона, півпучка кропу, петрушки та зеленої цибулі, сіль.
    Зваріть очищену картоплю в підсоленій воді. Змішайте в блендері оливкова олія, сік лимона, ріпчасту цибулю і трави. Додайте гірчицю, перемішайте. Оливки порізати навпіл. Готовий гарячий картопля трохи притисніть виделкою, щоб він краще просочився заправкою, перемішайте з оливками і заправте, посоліть за смаком.

    Салат з картоплею, грибами і капустою


    6 середніх картоплин, 250 грам шампіньйонів, 1 велика головка ріпчастої цибулі, 150 г квашеної капусти, 2 столові ложки оливкової олії, 1 їдальня ложка бальзамічного оцту, 05 чайної ложки цукру.
    Картоплю і гриби відваріть, наріжте дрібними скибочками. Додайте квашену капусту і нарізану півкільцями цибулю. Змішайте бальзамічний оцет, цукор і оливкова олія, вийшла заправкою полити салат. Перемішайте.

    Грибна ікра


    500 грам печериць, 300 г цибулі, 3-4 дольки часнику, олія, сіль, чорний мелений перець.
    Гриби помийте і відваріть в киплячій підсоленій воді, дайте їм охолонути. Подрібніть їх за допомогою м'ясорубки або блендера. Цибулю наріжте кубиками і обсмажте на соняшниковій олії. Змішайте цибулю і гриби, заправте пропущеним через прес часником

    Салат з ріпою і яблуком


    2 ріпи, 1 морква, 1 велике кисло-солодке яблуко, 3-4 пера зеленого цибулі, 1 лимон, оливкова олія, дрібка прованських трав, сіль.
    Овочі і яблуко натріть на крупній тертці, з'єднайте і збризніть соком лимона. Приправте сіллю і прованськими травами, полийте маслом і посипте подрібненою цибулею.

    Салат з крупою, апельсином і родзинками


    1 стакан вареної гречки (пшениці, зеленої сочевиці, перловки), великий пучок листової зелені (рукколи, шпинату), половина апельсина, 1 столова ложка родзинок, 1 їдальня ложка сушеної журавлини, 2 їдальні ложки лимонного соку, 3 столові ложки оливкової олії, сіль, чорний мелений перець.
    Апельсин почистіть від шкірки і плівок, м'якоть дрібно наріжте, змішайте з крупою. Зелень ретельно вимийте і обсушіть, якщо листочки дрібні,залиште їх як є, якщо великі, наріжте. Журавлину і родзинки обшпарте і обсушіть, додайте в салат. Лимонний сік, масло, по дрібці солі і перцю збовтайте до однорідності, заправте салат.

    Закусочна випічка


    У піст можна не відмовляти собі також і в солоній закусочної випічці - піці, пироги і пиріжки. Просто готувати їх потрібно за особливими рецептами. Пропонуємо одразу кілька - печених і смажених пиріжків, чебуреків, піци та італійського хліба.

    Картопляні коржики


    Рецепти на Великий піст: салати і закуски

    Для тіста: 600 г борошна, 15 їдальні ложки сухих дріжджів, 2 столові ложкисахара, 2 чайних ложки солі, 15 склянки теплої води, 2 їдальні ложки рослинного масла.
    Для начинки: 3 картоплини, 1 цибулина, пучок кропу, сіль, чорний мелений перець. Рослинна олія для смаження.
    Змішайте дріжджі з цукром, сіллю і водою, залиште в теплі на 15 хвилин, додайте рослинне масло і в кілька прийомів, кожен раз ретельно перемішуючи, введіть просіяне борошно. Вимісити еластичне тісто, сформуйте з нього кулю і залиште в теплі на годину. Тим часом займіться начинкою:картоплю почистіть, зваріть цілком. Воду злити, картоплю поверніть в каструлю і підсушіть на вогні - начинка не повинна бути водянистою. Розімніть картоплю в пюре. Цибулину наріжте дрібними кубиками. Обсмажте цибулю на маслі, з'єднайте з картоплею, щедро поперчіть, посоліть за смаком, додайте дрібно нарізаний кріп. Розділіть тісто на 8 рівних шматочків, з кожного розкачайте коржі, викладіть в центр пару ложок начинки, краї зберіть в центрі мішечком і знову обережно розкачайте качалкою - вийде корж товщиною близько сантиметра з начинкою всередині. Обсмажуйте коржі на сковороді, змащеній маслом, до золотистої скоринки з обох сторін.

    Піца з овочами і грибами


    Рецепти на Великий піст: салати і закуски

    Для тіста: 1 пакетик сухих дріжджів, 400 г борошна, 1 склянка теплої води, 2 столових ложки оливкової олії, по 1 неповної чайної ложки цукру і солі.
    Для соусу: 1 банку (400 грам) помідорів у власному соку, 05 чайної ложки гострого червоного меленого перцю, 3 зубчики часнику, сіль, цукор, оливкова олія.
    Для начинки: жменя свіжих печериць, 05 склянки зелених оливок без кісточки, 1 свіжий помідор, 1 зелений маринований гострий перець, сіль, чорний мелений перець.
    Розмішайте в воді сіль, цукор і дріжджі, вмішайте 200 грам просіяного борошна, влийте олію і знову перемішайте. Потроху, розмішуючи, введіть решту борошна, вимісити еластичне тісто, поки воно не почне відставати від рук. Залиште в теплі на годину - підходити. Для соусу збийте помідори в блендері, вичавити через прес часник, додайте мелений перець, пару ложок оливкової олії. Уварите соус - по консистенції він повинен нагадувати кетчуп, доведіть до смаку цукром і сіллю.
    Для начинки овочі і гриби помийте і обсушіть. Гриби наріжте пластинками, помідори - кружальцями, маринований перець і оливки - кільцями. Тісто обімніть, викладіть на змащене маслом лист, розподіляючи тісто по ньому руками, змастіть маслом. Потім змастіть соусом, так щоб залишилися невеликі бортики. Розкладіть на соусі гриби, помідори, оливки і перець, злегка збризніть маслом і печіть близько 25 хвилин при 200 °С.

    Фокачча по-італійськи


    Для тіста: 05 кг борошна, 125 склянки теплої води, 1 столова ложка сухих швидкодіючих дріжджів, 1 столова ложка оливкової олії, 2 чайної ложки солі.
    Для начинки: 400 грам картоплі середнього розміру - однаковою і рівною, 2 їдальні ложки сушеного розмарину (або 2 гілочки свіжого), велика сіль, оливкова олія.
    Борошно просіяти в глибоку миску, змішайте її сіллю і дріжджами. Зробіть в суміші поглиблення, влийте олію, воду і замісити круте еластичне тісто. Викладіть в змащену маслом посуд, прикрийте рушником і витримайте в теплі 1 годину. Картоплю почистіть, наріжте тонкими, в 2 міліметри, гуртками. Залийте окропом, проварити 2 хвилини. Відкиньте на друшляк.
    Тісто розкачати в прямокутний корж розміром приблизно 20 на 30 см, викладіть на змащене маслом деко, змастіть тісто олією, пальцями зробіть по його поверхні поглиблення, покладіть картоплю, посипте сіллю і розмарином, збризніть оливковим маслом, залиште на півгодини підходити. Духовку розігрійте до 220 °С. Запікайте близько півгодини - до золотавості тіста і картоплі.

    Чебуреки з квасолею


    Для тесту: 5 а.борошна,05 літра води, 5 столових ложки рослинного масла, 2 їдальні ложки горілки, по 05 чайної ложки солі, чорного меленого перцю і цукру.
    Для начинки: 2 банки консервованої білої квасолі, 5 великі цибулини, 2 чайних ложки меленого коріандру, рослинне масло, сіль. Рослинна олія для фритюру.
    Борошно просіяти з сіллю, цукром і перцем.Воду закип'ятіть, зменшіть вогонь до мінімуму і, розмішуючи, всипте в неї потроху половину борошна, влийте масло. Як тільки тісто завариться, зніміть з плити, влийте горілку, вимісіть, підсипавши за необхідності трохи борошна, щоб вийшло еластичне туге тісто. Поверніть його в кулю, затягніть плівкою і дайте відлежатися півгодини.
    У готове тісто підсипте решту борошна, вимісіть. Поки тісто буде відпочивати, приготуйте начинку: цибулю дрібно наріжте, обсмажте на олії до прозорості, всипте коріандр, прогрійте хвилинку. Квасолю злити, промийте водою, зітреш, змішайте з піджаркою, посоліть за смаком. Тісто скачайте ковбаскою. Отщипывайте кулька розміром з мандарин, розгортайте круглої тонкої коржем. На половину тесту тонким шаром кладіть начинку, накрийте другою половиною, притисніть, видаляючи повітря, защипайте краю. Смажте чебуреки в добре розігрітому великій кількості олії.

    Пиріжки з капустою


    Рецепти на Великий піст: салати і закуски

    Для тіста: 05 кг борошна, 500 мл теплої води, 1 пакетик сухих дріжджів, 1 столова ложка цукру, дрібка солі.
    Для начинки: пів свіжої капусти, жменю квашеної капусти, 1 цибулина, 1 столова ложка томатної пасти,пучок кропу, сіль, чорний мелений перець, рослинне масло.
    Свіжу капусту тонко наріжте, перемішайте з квашеною. Окремо дрібно наріжте цибулю. Розігрійте трохи олії підсмажте цибулю до легкого золотавості. Додайте капусту, томатну пасту, посоліть і поперчіть, тушкуйте до м'якості. Кріп промийте і добре обсушити. Дрібно нарубаєте, вмішайте в гарячу начинку, дайте охолонути.
    Тим часом займіться тіста: дріжджі перемішайте з цукром і сіллю, залийте водою, розмішайте і залишіть на 10 хвилин. Борошно просійте і в кілька прийомів введіть в опару, вимісити однорідне тісто.Розділіть його на 12-16 кульок, кожен расплюсните в долоні, викладіть начинку, защипайте. Запікайте в змащеній маслом формі при 180 °С, до рум'яного кольору (змастити пиріжки можна міцним трохи підсолодженим чаєм). Також такі пиріжки можна підсмажити в олії на сковороді.
    загрузка...
    Рецепти на Великий піст: салати і закуски
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають