• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Рецепти на Великий піст 2017: десерти і солодкі страви

Ласунів пост лякає особливо сильно - як же бути без улюблених пирогів і тортиків Не хочете відмовлятися не треба: пісними можна приготувати і маффіни, і муси, і пироги.






  • Яблучно-лимонний рулет

  • Шоколадно-апельсиновий мус

  • Медові кекси з горіхами і яблуками

  • Пончики з варенням

  • Цукрові плюшки

  • Кекси з родзинками і корицею на вишневому соку

  • Фруктовокоричные грінки

  • Морковнояблочные кекси з цукатами

  • Банановий кекс з горіхами

  • Вівсяно-медові пряники

  • Кокосові цукерки


  • Яблучно-лимонний рулет


    Для тіста: 250 грам маргарину для випічки, 55-4 склянки борошна, 2 столові ложки з гіркою цукру, 1 чайна ложка без гірки солі, дуже холодна вода.
    Для начинки: 200 г цукру, 2 лимона, 2 невеликих яблука, 2 столові ложки манки.
    Маргарин охолодіть в морозилці близько півгодини. Борошно просійте на робочу поверхню (трохи залиште на підсипку), змішайте з цукром і сіллю. Маргарин викладіть на борошно, наріжте дрібними кубиками і маргарин порубаєте з борошном до стану дрібної крихти важким ножем або за допомогою блендера. Влийте пару ложок холодної води, вимісіть. Продовжуйте по ложці підливати воду і вимішуйте, доки не вийде еластичне тісто щільне.
    Скачайте його в кулю, оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на півгодини. Лимони залийте водою і проваріть протягом 10 хвилин. Остудіть, наріжте великими шматками, видаляючи кісточки. Яблука почистіть від шкірки і серцевини, також крупно наріжте. Сміливі лимони, яблука блендером, змішайте з цукром. Тісто розкачайте.

    В начинку вмішайте манку, змастіть тісто начинкою. Згорніть рулет, викладіть його на вистелений пергаментом деко, поставте в розігріту до 180 °С духовку і запікайте близько 35 хвилин, до готовності тіста.

    Шоколадно-апельсиновий мус


    Рецепти на Великий піст 2017: десерти і солодкі страви

    2 авокадо, 1 стакан какао, 4 столові ложки меду, 2 їдальні ложки цукру, 1 столова ложка апельсинового соку, 2 чайні ложки бальзамічного оцту, 1 чайна ложка тертої апельсинової цедри, щіпка солі.
    Авокадо почистіть від шкірки, видаліть кісточки, м'якоть крупно наріжте. Викладіть авокадо в блендер, додайте мед, оцет, цукор, апельсиновий сік і цедру, сіль. Ретельно збийте блендером до однорідності (для більш шовковистою текстурою додатково протріть через сито). Додайте просіяне какао і ще раз збийте до однорідності. Готовий мус розкладіть по креманкам.

    Медові кекси з горіхами і яблуками


    Рецепти на Великий піст 2017: десерти і солодкі страви


    1 склянку теплої води, 2 їдальні ложки меду, 05 склянки цукру, 05 склянки рослинного масла, 15-2 склянки борошна, 15 чайної ложки соди, щіпка солі, 1 яблуко, жменю ядер волоських горіхів.
    У воді розмішайте цукор, мед, сіль і масло до однорідності. Просійте борошно і соду. З'єднайте сухі і мокрі компоненти, збиваючи вінчиком,так щоб вийшло однорідне текуче тісто. Яблуко почистіть від шкірки і насіння, дрібно наріжте. Горіхи підсмажте на сковороді без масла, роздрібніть. Вмішайте горіхи і яблука в тісто. Розлийте тісто у формочки, заповнюючи їх на 2/3. Випікайте при 200 °С близько 25-30 хвилин - до проби на суху сірник і золотистого кольору.

    Пончики з варенням


    2 склянки теплої води, 30 грам свіжих дріжджів, 4 столові ложки цукру, близько 600 грамів борошна, 2 столові ложки рослинного масла, щіпка солі, варення для начинки, рослинна олія для фритюру.

    Дріжджі і цукор розмішайте у воді до розчинення, додати масло, сіль, просіяне борошно і замісіть однорідне тісто. Розділіть його на джгути, їх розділіть на шматочки і з кожного скачайте кульки розміром з мандарин. Залиште підходити їх на 5 хвилин. Потім кожен кулька розплющить, вкладіть варення,скачайте в кулю знову. Викладіть на деко, змащене маслом, дайте підійти 20 хвилин. Смажте в розігрітому фритюрі до золотистого кольору. Викладіть на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир. Посипте пончики цукровою пудрою(просійте через сито).

    Цукрові плюшки


    Для тесту: 6 склянок борошна, 2 склянки теплої води, 05 склянки цукру, 30 грам свіжих дріжджів, 2 їдальні ложки рослинного масла, 05 чайної ложики солі.
    Для начинки: 1 склянка цукру, 1 чайну ложкус гіркою кориці, рослинне масло, міцний солодкий чорний чай для змазування булочок.
    У склянку води додайте пару ложок цукру, розкришите дріжджі, залиште в теплі на 15-20 хвилин, до появи піни. Борошно просіяти з сіллю, змішайте з опарою і іншими компонентами, замісіть однорідне тісто. Зберіть його в кулю, викладіть у змащену маслом посуд, прикрийте рушником і залиште приблизно на 15 години, щоб тісто збільшилось в об'ємі в 2-3 рази. Готове тісто обмесите, розділіть його на невеликі, вагою приблизно 75-80 г, шматочки,розкатати їх у кульки, залиште на 10 хвилин. Потім кожну кульку розкачати в корж, змастіть маслом і посипте цукром з корицею. Згорніть рулетом і складіть навпіл. Згин по центру надріжте, не доходячи до кінця, і трохи деталізувати, щоб вийшла булка-сердечко. Дайте плюшок постояти 20 хвилин, змастіть чаєм і випікайте при 180 °С близько 20 хвилин.

    Кекси з родзинками і корицею на вишневому соку


    2 склянки кислого вишневого соку, 4 склянки борошна, 2 склянки цукру, 12 столових ложок рафінованого рослинного масла, 2 чайні ложки соди, 2 столові ложки лимонного соку, 1 чайна ложка без гірки кориці, жменю родзинок.
    Вишневий сік змішайте з цукром і маслом. Борошно просіяти з корицею, вмішайте в сокову суміш. Погасіть соду лимонним соком, вмішайте в тісто. Додайте родзинки, знову вимісіть. Заповніть формочки на 2/3 випікайте при 200 °С близько 25 хвилин. Вийміть у формі, прикрийте рушником, дайте охолонути.

    Фруктовокоричные грінки


    6 скибочок батона, половина яблука, 1 колечко консервованого ананаса, 100 мілілітрів сиропу з-під консервованих ананасів, 3 столових ложки води, 05 чайної ложки ванільного цукру, 05 чайної ложки меленої кориці, 1 столова ложка цукру, рослинне масло, щіпка солі.
    Ананасовий сироп змішайте з водою. Окремо з'єднайте корицю, цукор, ванільний цукор і сіль.
    У сковороді розігрійте олію. Умочіть хліб у ананасову воду і обсмажте на олії до рум'яного кольору. Переверніть на іншу сторону, посипте сухий корично-ванільною сумішшю, підсмажте з іншого боку. Викладіть на блюдо. Почистіть яблуко від шкірки і насіння, наріжте яблучну м'якоть і ананас дрібними кубиками,посипте грінки.

    Морковнояблочные кекси з цукатами


    Рецепти на Великий піст 2017: десерти і солодкі страви


    1 морква, 200 грам дитячого яблучного пюре, 15 склянки борошна, 05 склянки цукру, жменю різних цукатів, 1 чайну ложку тертої апельсинової цедри, 1 чайна ложка кориці, 3 столові ложки рафінованої соняшникової олії, 2 чайні ложки з гіркою розпушувача, щіпка солі, масло для форми.
    Морква почистіть, подрібніть блендером або натріть на дрібній тертці. Яблучне пюре розітріть з цукром і олією, додайте до суміші моркву, сіль і апельсинову цедру і ретельно вимісіть. Цукати дрібно наріжте (підійдуть будь-які, особливо смачно з апельсиновими, лимонними і анансовими. Можна додати родзинки, порізану курагу, запашні і роздроблені волоські горіхи, фундук або мигдаль), додайте в тісто. Борошно просіяти з розпушувачем і корицею, потроху, кожен раз ретельно розмішуючи, введіть борошно. Готове тісто по консистенції має нагадувати густу сметану. Формочки для кексів змастіть рослинним маслом, заповніть їх на 2/3 тестом. Випікайте близько 25 хвилин при 180 °С.

    Банановий кекс з горіхами


    250 грам борошна, 3 стиглих м'яких банана, жменю ядер волоських горіхів, 100 г цукру, 3 чайні ложки з гіркою розпушувача, 1 чайної ложки кориці і гвоздики, 5 столових ложок рослинного масла, сіль на кінчику ножа, масло для форми.
    Духовку розігрійте до 200 °С. Банани почистіть від шкірки, розімніть вилкою, ретельно розмішайте з маслом і цукром (якщо розминати виделкою, це дасть кексу цікаву консистенцію - в ньому будуть попадатися шматочки бананової м'якоті. Але можна збити банан в блендері з маслом і цукром - тісто вийде однорідним). Горіхи підсмажте на сухій сковороді, роздрібніть, додайте до бананової суміші. Борошно просіяти з розпушувачем, прянощами і сіллю, змішайте з рештою компонентів, ретельно вимісіть. Форму для кексу - довгасту або з отвором посередині - змастіть маслом (силіконову не треба змащувати). Викладіть тісто і випікайте 40-45 хвилин. Якщо зверху пиріг швидко рум'яниться, накрийте його листом фольги. Дайте трохи охолонути у формі і подавайте.

    Вівсяно-медові пряники


    300 грам вівсяних пластівців, 10 столових ложок рафінованої рослинної олії, жменю ядер волоських горіхів, 7 столових ложок рідкого меду, 2 чайні ложки з гіркою розпушувача, 05 чайної ложки солі, 1 чайна ложка ванільного цукру.
    Горіхи обсмажте на сухій сковороді, роздрібніть. Пластівці сміливі блендером в борошно. Змішайте пластівці з іншими компонентами, замісіть м'яке однорідне тісто. З нього скачайте кульки завбільшки з горіх. Деко вистелити пергаментом, розкладіть на ньому тісто на відстані один від одного, трохи сплюсните. Поставте деко в розігріту до 180 °С духовку на 15-20 хвилин.

    Кокосові цукерки


    По 100 грамів мигдалю, кокосової стружки і волоських горіхів, 2 банана.
    Горіхи підсушіть на сковороді без масла або в духовці. Обидва види горіхів і почищені банани викладіть в блендер, сміливі в однорідну масу. Кокосову стружку насипте на тарілку.
    З горіхово-бананової суміші скачайте невеликі, розміром з волоський горіх, кульки, обваляйте їх в кокосовій стружці. Винесіть на холод на кілька годин - і можна подавати.
    загрузка...
    Рецепти на Великий піст 2017: десерти і солодкі страви
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають