• 12:45 – День Збройних Сил України в 2017 році дата 
  • 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 20:01 – Сценарій 8 березня в дитячому саду для дітей середнього віку 2017 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 

Рецепти на великий піст 2017: пісні страви в горщиках

Страви, приготовані в порційних горщиках, надзвичайно смачні. До того ж, приготована таким чином їжа зберігає більшість корисних речовин.






Впоратися з приготуванням їжі в горщику може навіть сама недосвідчена господиня, і великих зусиль і ретельних старань для цього не потрібно. Напевно, у тому числі і тому такі страви є практично в кожній кухні світу. Сьогодні ми розповімо про рецепти корисних пісних страв у горщиках.

Пшоняна каша з гарбузом в горщиках


Рецепти на великий піст 2017: пісні страви в горщиках

Інгредієнти: 1 склянку пшона, 200 г очищеної гарбуза, пакетик ванільного цукру, сіль.
Калорійність (на 100 г): 51 кКал. Спосіб приготування:

  • Пшоно ретельно промити, гарбуз нарізати кубиками.

  • В горщики викласти спочатку гарбуз, потім – пшоно, посолити, додати ванільний цукор і залити вміст водою на три четвертих.

  • Накрити горщики кришками і поставити в духовку, розігріту до 160-180 градусів, на 35-40 хвилин, після чого вимкнути нагрів і залишити кашу упрівати ще на 10-15 хвилин.


  • Квасоля в горщику


    Рецепти на великий піст 2017: пісні страви в горщиках

    Інгредієнти: 160 грам сухої квасолі, 5 цибулин, рослинна олія, мелений чорний перець і перець чилі, сіль.
    Калорійність (на 100 г): 261 кКал.
    Спосіб приготування:

  • Квасолю замочити на ніч у великому об'ємі холодної води; на наступний день воду злити, квасолю промити, залити чистою водою і варити 15 години – майже до готовності.

  • Цибулю нарізати півкільцями і томити на невеликому вогні під кришкою 25-30 хвилин, після чого посолити і додати мелений чорний перець і чилі.

  • В горщики викласти квасолю і цибулю шарами (першим і останнім шаром повинна бути квасоля) і залити водою, в якій варилася квасоля, на дві третини.

  • Накрити горщики кришками і поставити в холодну духовку, яку потім потрібно розігріти до 170-180 градусів.

  • Через годину духовку вимкнути, ще через 20 хвилин можна діставати з неї горщики – страва готова.


  • Простий гювеч в горщиках


    Рецепти на великий піст 2017: пісні страви в горщиках

    Інгредієнти: 1 кабачок, 1 баклажан, 1 болгарський перець, 2 помідори, 2 картоплини, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, пучок петрушки або кропу, 100 мл сухого білого вина, олію, чебрець, мелений чорний перець, сіль.
    Калорійність (на 100 г): 63 кКал.
    Спосіб приготування:

  • Цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити до золотистого кольору.

  • Кабачок, баклажани, картопля, перець нарізати великими кубиками.

  • Перець додати до цибулі, злегка обсмажити все разом і розкласти по горщикам; зверху розкласти картоплю, картопля кабачок.

  • Вміст кожного горщика посолити, поперчити, покласти по дві гілочки чебрецю.

  • Зняти шкірку з помідорів, нарізати їх шматками і розкласти поверх кабачка.

  • Баклажани обсмажити на тій же сковороді, де смажилася цибуля, і розкласти поверх помідорів.

  • Часник нарізати пластинками, зелень дрібно порубати і засипати в горщики.

  • Залити в горщики вино, змішане з чистою водою у співвідношенні 1:1.

  • Накрити горщики кришкою і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.


  • Гречка з грибами в горщиках


    Рецепти на великий піст 2017: пісні страви в горщиках

    Інгредієнти: 1 склянку гречки, 250 грамів свіжих грибів, i цибулина, рослинна олія, мелений чорний перець, сіль.
    Калорійність (на 100 г ): 69 кКал.
    Спосіб приготування:

  • Гречку насипати в горщики рівними порціями, залити в кожен по j півсклянки холодної води, посолити і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

  • Цибулю дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору і відкласти.

  • Гриби нарізати пластинками, обсмажити в тій же сковороді; в самому кінці повернути в сковороду гриби, все перемішати.

  • Горщики з гречкою вийняти з духовки, розкласти гриби на кашу, накрити кришками і повернути в духовку; через 5 хвилин вимкнути вогонь і дати каші упреть ще 10-15 хвилин.


  • Плюси і мінуси кулінарних горщиків


    Сьогодні у продажу є самі різні горщики на будь-який смак: чавунні, емальовані, керамічні і глиняні – покриті глазур'ю і не покриті. Чавунні горщики довше тримають тепло, їжа в них ніколи не пригорає, і при правильному догляді вони можуть «жити» вічно. Емальовані горщики більш примхливі, ніж чавунні: емаль досить легко відпадає. Керамічні та глиняні обливные (покриті глазур'ю) горщики добре тримають тепло, але легко б'ються і можуть тріснути, якщо холодний горщик поставити в жарко натоплену духовку. Не обливные горщики – найпримхливіші з усіх. Їх пориста поверхня випаровує знаходиться всередині вологу, створюючи ефект пароварки. Але ця поверхня легко вбирає запахи і часто відмовляється з ними розлучатися. Тому якщо ви зупинили свій вибір на не обливних горщиках, доведеться купувати як мінімум два комплекти: для м'ясних і пісних страв.
    загрузка...
    Рецепти на великий піст 2017: пісні страви в горщиках
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають