• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Рецепти пасок на Великдень з 2017 фото: смачна великодня випічка

Паска – головне блюдо на великодньому столі. Як і інші складові великодньої трапези, він має символічне значення. Паска означає їжу у всіх сенсах цього слова. Але в першу чергу він нагадує про хліб, який Христос дав своїм учням, щоб ті повірили в його воскресіння. Тому паска відіграє важливу роль у святковому обіді, а до його приготування ставляться з великою відповідальністю. По звичаям, наші предки готували паски у Чистий Четвер, а освячували на суботній службі. Найчастіше їх кулінарні шедеври були таких розмірів, що сім'я харчувалася ними кілька днів, а то і тиждень!


Вважалося, що якщо блюдо вийшло вдалим, то в будинку весь наступний рік будуть панувати мир і щастя. Освячену випічку зберігали протягом 40 днів після Воскресіння Христового, до Світлого свята Вознесіння. Пропонуємо вам кілька рецептів смачної і ситної випічки, перевірених ще нашими бабусями. Щоб готова паска перевершив всі очікування, запасіться гарним настроєм і виконуйте наших рекомендацій!


Класичний паску


Рецепти пасок на Великдень з 2017 фото: смачна великодня випічка
Тільки приготувавши паска самостійно, ви проникнетеся духом свята!

Інгредієнти





Молоко – 05 л




Сухі дріжджі – 11 р




Борошно пшеничне – 05 кг




Яйця курячі – 5 шт.




Масло вершкове – 200 г




Цукор – 250 г




Ванільний цукор – 1 ч. л.




Ізюм – 100 г




Цукати – 100 г




Мигдаль – 100 г



Приготування


Ізюм промийте і залийте гарячою водою на 15 хвилин, щоб ягідки розпарилися. Жменя мигдалю залиште в окропі на 5 хвилин. Потім відкиньте мигдаль на друшляк і обдайте холодною водою. Це допоможе позбутися від лушпиння. Потім підсушіть горішки на сковорідці або в мікрохвильовій печі, постійно помішуючи їх протягом 3-4 хвилин. Подрібніть мигдаль ножем.


З родзинок злийте воду і обсушіть його паперовим рушником. Нагрійте Молоко і покладіть в нього дріжджі. Заважайте рідину до їх повного розчинення. Висипте туди півкілограма борошна, перемішайте складові і накрийте ємність рушником. Посуд з сумішшю поставте в тепле місце на півгодини. Тісто підніметься, його обсяг зросте удвічі. Поки опара зростає, відокремте яєчні білки від жовтків і, всипати трохи солі, збийте їх в піну.


Рецепти пасок на Великдень з 2017 фото: смачна великодня випічка
Не скупіться з начинкою для паски — використовуйте горіхи і сухофрукти

Жовтки розітріть з цукром і ваніліном до білизни. Коли тісто підніметься, додайте в нього жовтки з цукром і розм'якшене масло, перемішайте масу. Потім введіть збиті білки і знову перемішайте склад. Додайте опару борошно, попередньо просіяти через сито. Замісіть тісто. Якщо воно виявиться недостатньо густим і буде липнути до рук, додайте ще трохи борошна. Після цього перекладіть тісто в глибоку каструлю і знову поставте в тепле місце, щоб воно підійшло і набрало обсяг.


Через годину дістаньте ємність і додайте в тісто родзинки, мигдаль і цукати. Перемішайте всі інгредієнти і знову залиште тісто в теплі, тепер на 20 хвилин. За цей час підготуйте форми, в яких будуть випікатися паски. Змастіть їх маслом дно і застеліть шматком пергаментного паперу. Борти формочок нічим обробляти не потрібно. Розділіть тісто на необхідну кількість частин. Зробіть з кожної по кульці і помістіть їх у підготовлені форми. Тісто має займати 1/3 їх висоти.


Розігрійте духовку до 100 градусів і випікайте паски 10 хвилин. Потім збільшіть температуру до 180 градусів і випікайте 35-40 хвилин. Перевірте готовність паски, проколовши його зубочисткою. Якщо дерев'яна паличка залишилася чистою, то випічка готова. Вийміть паски з духовки і дайте їм охолонути. За бажанням прикрасьте цукровою глазур'ю, кольоровою посипкою або іншим їстівним декором. Зробити цукрову глазур можна, збивши білок двох яєць з 150 грамами цукрової пудри і 1 чайною ложкою лимонного соку.


Паска заварна


Рецепти пасок на Великдень з 2017 фото: смачна великодня випічка
Класичний паску вже освоєний? Тоді поекспериментуйте з рецептами!

Інгредієнти





Борошно – 9 ст.




Дріжджі – 50 г




Яйця курячі – 10 шт.




Цукор – 150 г




Масло топлене – 200 г




Молоко – 350 р




Сіль – за смаком



Приготування


Залийте 1.5 ст. муки таким же кількістю гарячого молока, добре розмішайте і дайте охолонути. Потім розведіть в молоці дріжджі і додайте їх в суміш. Поставте посуд з опарою в тепле місце і дочекайтеся, поки заготівля підніметься. Відокремте яєчні жовтки від білків і розітріть їх з 05 ст. цукру. Білки збийте в міцну піну і введіть в тісто. Перемішайте всі складові і знову поставте опару в тепло, щоб тісто ще раз піднялося.


Після цього додайте в ємність з сумішшю топлене масло і залишки борошна. Перемішайте масу до однорідної консистенції і розкладіть по формах. Форми завчасно змастіть невеликою кількістю масла. Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія і випікайте паски близько години. Коли верх паски почне темніти, покладіть на нього кружечок з зволоженою паперу, щоб випічка не подгорала. Готову паску обережно перекладіть з форми на стіл, покрийте глазур'ю, прикрасити цукатами або мармеладом.


Паска шоколадний


Рецепти пасок на Великдень з 2017 фото: смачна великодня випічка
Незвичайний паска з шоколадом, напевно, здивує і порадує ваших рідних

Інгредієнти





Борошно пшеничне – 05 кг




Дріжджі сухі – 11 р




Яйця курячі – 7 шт.




Цукор – 250 г




Мигдаль – 200 г




Чорний шоколад – 200 г




Ром – 100 г




Вино червоне сухе – 120 г




Масло вершкове – 20 г




Цукати – 100 г




Лимон – 1 шт.




Кориця – 0 5 ч. л.




Гвоздика – 0 5 ч. л.



Глазур





Какао-порошок – 3 ст. л.




Яєчні білки – 3 шт.




Цукор – 120 г



Приготування


Дріжджі розведіть у теплому молоці або воді, додайте туди просіяне через сито борошно. Добре перемішайте тісто і залиште в теплі на дві години. Опара підніметься. Після цього ще раз вимісити тісто. Розділити жовтки і білки. Перші розітріть з цукром, другі збийте до стійкої піни.Шоколад подрібніть в дрібну крихту. З лимона вичавити сік, а мигдаль покришіть. Додайте ці складові в тісто. Потім введіть у суміш ром, вино, цукати і спеції. В останню чергу додайте збиті білки.


Масу акуратно перемішайте і наповніть нею форму, змащену вершковим маслом. Не заповнюйте ємність до країв: тісто має піднятися. Духову піч розігрійте до температури 160 градусів і випікайте паска годину-півтора до готовності. Після цього вийміть випічку з духовки і дайте їй 15 хвилин на охолодження. Тепер можете покрити паска глазур'ю. Її можна зробити, поки заготівля випікається. Для цього збийте білки міксером, всипте цукор і какао. За бажанням можете чимось прикрасити паску.


Поради господиням


Рецепти пасок на Великдень з 2017 фото: смачна великодня випічка
Паска не любить поспіху — приділіть готуванні достатньо часу!

Досвідчені кулінари знають хитрощі, які надають куличам ні з чим не порівнянний смак і полегшують процес приготування їжі. Ось деякі з них.





Не поспішайте скоріше замісити тісто. Переконайтеся, що перед приготуванням воно не буде дуже рідким і липким.




Бережіть заготівлю і готову випічку від протягів. Наполягайте опару при температурі не менше 30 і не більше 45 градусів.




Поверхня для розрізання тесту не варто посипати борошном. Краще змастіть її олією.




Перед випічкою змастіть свій виріб сумішшю яйця і однієї столової ложки води або маслом.




Якщо випічка підгорає зверху, накрийте її шматочком пергаментного паперу.




Як і наші бабусі, ви можете зберігати паску до семи днів.
загрузка...
Рецепти пасок на Великдень з 2017 фото: смачна великодня випічка
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають