• 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 
  • 17:15 – Як вибрати самі солодкі мандарини на Новий рік 
  • 15:33 – Гарні імена для хлопчиків і дівчаток 2017 рік. Як назвати дитину 

Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня

Складаючи святкове меню для довгоочікуваної ночі, не забудьте підібрати хороші напої! Звичайно, важливе місце на столі займуть схвалені Півником салати , ароматні гарячі страви і розкішні торти але не варто забувати і про коктейлі! Незвичайні, смачні і яскраво оформлені напої прикрасить новорічний стіл і зігріють вас навіть у люту холоднечу. У цій статті ми розповімо про кращих новорічних рецепти для тих, кому набридло традиційне шампанське!


Глінтвейн


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
Класичний глінтвейн з фруктів і червоного сухого вина

Цей напій завжди нагадує нам про зимових святах. Його так приємно пити з келиха, коли за вікном кружляють сніжинки і з вулиці доноситься бій курантів Класичний глінтвейн готується з червоного сухого вина. Для компанії з восьми чоловік достатньо однієї пляшки напою. Також вам знадобляться:





Яблука — 2 шт.




Апельсини — 2 шт.




Мед — 200 г




Кориця, гвоздика, аніс і інші мелені прянощі — за смаком




Чай каркаде — 1 ст. л.




Чорний чай -1 ст. л.



Налийте в каструлю 075 л води і доведіть її до кипіння. Додайте чай та спеції дрібного помелу. Налийте вино. Наріжте апельсини і яблука і всипте їх в каструлю, підсолодіть напій медом. Зніміть глінтвейн з плити до закипання і подайте з імбирним печивом.


Ромовий пунш


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
Ароматний різдвяний пунш на основі рому і цукру

Знайомтеся: ще один зимовий напій, який вбереже вас від нежитю і кашлю навіть в люті холоди. Він перекочував до нас з далекої Індії. Існує багато різновидів цього напою, але для початку приготуємо класичний ромовий пунш. Його склад виглядає так:





Лимонний сік




Цукор




Ром




Вода




Мускатний горіх і ангостура (гірка настоянка з спецій)



Слово «пунш» перекладається як «п'ять» і позначає кількість інгредієнтів в рецепті. Основні складові пуншу і їх кількість зашифровані у віршику «One of Sour, Two of Sweet, Three of Strong, Four of Weak», що перекладається як «один кислого, два солодкого, три сильного, чотири слабкого». Це означає, що сік, цукор, ром і воду потрібно змішати в пропорції 1:2:3:4.


Розмір кожної частки залежить від кількості гостей. Для однієї людини достатньо 10 мл З'єднайте всі інгредієнти в келиху або графині. В кінці додайте щіпку порошку мускатного горіха і кілька крапель ангостури. Воду можна попередньо підігріти. Пунш можна пити холодним, додавши в посуд лід, так і теплим. Він гарний у будь-якому вигляді!


Чайний грог


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
Особливий рецепт святкового грогу з чаю, горілки і вина

Цей зігріваючий напій здобув популярність завдяки британським морякам, в раціон яких він входив. Автентичний грог близький до ромового пуншу. Тому ми розповімо про нестандартному варіанті напої на основі вина та чаю. Для його приготування потрібні:





Чай — 2 ч. л.




Червоне вино — 1 пляшка (075 л.)




Горілка — 200 мл




Лимон — 1 шт.




Цукор-пісок — 200 г




Кориця — за смаком



Залийте чай 200 мл окропу і залиште на 10-15 хвилин. Влийте міцні напої, сік лимона і цукор. Поставте суміш на повільний вогонь і поваріть, не доводячи до кипіння. Коли грог нагріється, всипте дрібку кориці для запаху. Подавайте напій в теплому вигляді.


Эггног


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
Эггног — дивно ніжне поєднання рома, молока, яєць і спецій

Ще один смачний зимовий напій. Эггног — це теплий коктейль з яєць і молока, який з'явився на вітряних берегах Шотландії. Традиційно його готують на Різдво. Існує безліч варіантів напою, як з алкоголем, так і без нього. Але ми звернемося до витоків і спробуємо зробити класичний эггног. Компоненти (на 8 порцій):





Яйця — 12 шт.




Мелена кориця — 1 ч. л.




Горіх мускатний мелений — 075 ч. л.




Бутони гвоздики — 5 шт.




Ванільна есенція — 25 ст. л.




Вершки жирні — 800 мл




Молоко — 800 мл




Цукор — 350 г




Ром білий — 600 мл



Наповніть молоком каструлю. Всипте спеції і половину ложки ванільною есенції. Підігрійте суміш на повільному вогні до температури 90-95 градусів, зніміть каструлю до закипання напою. В окремій ємності збийте яєчні жовтки з цукром до формування стійких піків. Невеликими дозами влийте молоко в утворену суміш, продовжуючи збивати її віночком. Перелийте заготовку в каструлю і поваріть на середньому вогні.


Постійно перемішуйте напій, поки він не досягне консистенції крему. Зніміть з вогню, не доводячи до кипіння. Вийміть з суміші гвоздику, перелийте напій в глечик і поставте охолоджуватися. Введіть вершки, залишки ванільної есенції, мускатний горіх і ром. Ретельно перемішайте. Накрийте посудину кришкою і поставте його в холодильник, бажано на всю ніч. Перед подачею посипте эггног меленою корицею або какао-порошком.


Білий глег


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
Фруктовий глег — гідна альтернатива набридлому глінтвейну

Батьківщина цього напою — далека Скандинавія, де їм насолоджуються з часів Середньовіччя. Спочатку його готували з червоного вина, як і глінтвейн. Сьогодні ж існує безліч різновидів напою — наприклад, глег з білого вина й рому. Для його приготування знадобляться такі продукти (на 8 порцій):





Біле сухе вино — 2 л




Груші «Конференція» — 13 кг




Цукор — 300 г




Палички кориці — 6 шт




Ром темний — 130 мл



Очистіть і подрібніть груші, покладіть їх у каструлю. Додайте цукровий пісок, палички кориці, трохи води. Варіть 5-10 хвилин на мінімальному вогні. Влийте вино, нагрійте напій до 60-70 градусів і поваріть ще 20 хвилин. Зніміть каструлю з плити, влийте ром і поставте глег на кілька годин в холодильник. Напій настоїться і придбає пряний аромат.


Гарячий шоколад з лікером


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
Шоколад з зефирками і лікером підійде навіть для «дорослої» вечірки!

Цей солодкий і запашний напій — справжня спокуса для ласунів. Особливо якщо додати до нього трохи лікеру, щіпку прянощів і кілька зефирок маршмеллоу. Що може бути смачніше Для приготування двох порцій гарячого шоколаду будуть потрібні:





Молоко — 500 мл




Цукор — 2 ст. л.




Несолодкий какао-порошок -1.5 ст. л.




Мелена кориця — 1/4 ч. л.




Мелений мускатний горіх — 1/8 ч. л.




Кавовий лікер — 30 мл




Зефір маршмеллоу — за смаком




Шоколадний топпінг— за смаком



У каструлю налийте молоко, всипте цукор, какао-порошок, корицю і мускатний горіх. Поставте суміш на середній вогонь і поваріть 2-3 хвилини. Зніміть шоколад з вогню і введіть в кавовий лікер. При подачі покладіть в чашку кілька зефирок маршмеллоу і полийте напій топпінгом.


Сангрія


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
Запашна сангрія — краща заміна нудного безалкогольному лимонаду

На порозі — рік Червоного Вогняного Півня . Так що страви і навіть напої повинні вписатися в червону кольорову гаму! Класичний іспанський напій сангрія — те, що потрібно для гарячого вечора. Для восьми порцій сангрії вам будуть потрібні такі продукти:





Лимони — 2 шт.




Апельсини — 2 шт.




Сік апельсиновий — 400 мл




Бренді — 200 мл




Куантро — 100 мл




Мінеральна вода — 400 мл




Червоне сухе вино -14 л




Лід — за смаком



Наріжте тонкими скибочками фрукти. У місткому глечику змішайте лід, шматочки лимона і апельсина, вино, газовану воду, сік, бренді і куантро. Добре перемішайте сангрію і подайте напій до столу.


Теплий вишневий сидр


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
Вишневий сидр створить справді незабутню новорічну атмосферу!

Цим смачним напоєм насолоджуються не тільки в спеку! На основі сидру можна зробити безліч запашних теплих коктейлів. Для приготування 10 порцій напою будуть потрібні наступні інгредієнти:





Яблучний сидр або сік — 1 л




Вишневий сік — 1 л




Апельсинова цедра — 4 шматочка




Палички кориці — 3 шт.




«Квіти» гвоздики — 3 шт.




Заморожена вишня — 450 г



Змішайте всі складові в глибокій каструлі і поставте її на плиту. Закип'ятити суміш, зменшіть вогонь до середнього і поваріть 10-15 хвилин. Вийміть корицю, цедру і гвоздику. Наповніть сидром стакани і подайте напій до столу. Для більш ефектного вигляду використовуйте «чашки» з яблук з вирізаною м'якоттю замість звичайної скляного посуду.


Кавовий коктейль


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
Новорічна ніч — найкращий час для кавово-лікерних експериментів!

Кава — напій, актуальний у всі часи. Пропонуємо вам зробити смачний новорічний коктейль з кави і лікеру під покривом з ніжних збитих вершків і шоколадної крихти. Дві порції напою можна приготувати з наступних компонентів:





Свіжий кави — 250 мл




Лікер «Амаретто» — 90 мл




Кавовий лікер — 90 мл




Баттерскотч шнапс — 60 мл




Шоколадний лікер — 60 мл




Збиті вершки — 50 мл




Шоколад — за смаком



Зробіть міцну каву і влийте в турку лікери. Ретельно перемішайте, розлийте по келихах, додайте вершки. Дрібно натріть шоколад і посипте їм поверхню коктейлю. Його можна пити як теплим, так і холодним, із додаванням льоду.


Гранатовий фізз


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
Фруктовий фізз — кращий вибір для великої молодіжної компанії

Ще один напій у вогненних тонах свята! Смачний і яскравий коктейль з горілкою, гранатовим соком, спрайтом і лаймом не залишить байдужим нікого з ваших гостей. На вісім порцій напою потрібні такі інгредієнти:





Спрайт — 1 л




Гранатовий сік — 300 мл




Горілка — 300 мл




Лід — за смаку




Лайм — 1 шт.




Зерна граната — для прикраси



Змішайте всі компоненти в шейкері і наповніть склянки льодом. Наріжте лайм кільцями і прикрасьте ними краю келихів. Можете посипати напій зернами граната.


Коктейль «Боярський»


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
«Боярський» — відмінний новорічний шот з гренадином і горілкою

Був винайдений на початку минулого десятиліття. Творці пропонують випити коктейль, поставити склянку на стіл і закричати: «Тисяча чортів!» (або «Каналія» — на ваш вибір). У «Боярський» входять наступні компоненти (на одну порцію):





Горілка — 20 мл




Гренадин — 20 мл




Соус табаско — 2 мл



Влийте склянку гренадін і допомогою коктейльної ложки викладіть шар горілки. Можна розташувати компоненти і в зворотному порядку. Потім додайте пару крапель табаско. Перетинаючи обидва «ярусу», соус осідає між ними. Пийте коктейль холодним і виключно залпом.


Коктейль «Негроні»


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
«Негроні» — зухвалий і дуже міцний коктейль для святкової ночі

Напій був придуманий як більш міцний вериант коктейлю «Американо». Замість содової в нього входить джин, а лимонну цедру замінює апельсинова. Фішка «Негроні» — його яскравий зовнішній вигляд. Для однієї порції строкатого аперитиву будуть потрібні такі компоненти:





Джин — 30 мл




Білий вермут — 30 мл




Гіркий вермут — 30 мл




Апельсини — за смаком




Ангостура -1 мл




Лід



Наповніть склянку льодом. Додайте гіркий вермут і перемішайте лід. Потім введіть в коктейль інші складові і шматочок апельсина, знову перемішайте. Оформіть келих часточкою фрукта помаранчевого.


Коктейль «Брамбл»


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
Солодкий і ароматний «Брамбл» — напій у квітах 2017 року

Цей яскраво-червоний коктейль був придуманий в 90-ті роки минулого століття за образом і подобою легендарного «Космополитена». Незабаром «Брамбл» став улюбленим напоєм молодих британських тусовщиків. Прекрасний вибір для галасливої вечірки! Коктейль готується з таких компонентів (на одну порцію):





Джин — 50 мл




Сік лимонний — 20 мл




Сироп цукровий — 10 мл




Лікер ожиновий — 15 мл




Лимон — 1/8 шт.




Кондитерські прикраси — за смаком




Кілька ягід ожини



У склянці розітріть пару ягід. Додайте джин, лимонний сік і цукровий сироп, добре перемішайте компоненти. Використовуючи стрейнера, перелийте коктейль у посуд для подавання. Покладіть в неї колотий лід і влийте лікер. Зверху насипте ще жменьку льоду. Прикрасьте склянку ягодою ожини, наколотой на шпажку, і декількома дольками лимона.


Коктейль «Піна-колада»


Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
«Піна-колада» підійде для новорічної вечірки в тропічному стилі

Гість з далекої країни Пуерто-Ріко внесе нотку тропічної екзотики у святкове меню. Коктейль, поданий в «чашці» з кокоса або ананаса, виглядає дуже ефектно. Але звичайний келих зовсім не псує її смак! Для однієї порції напою будуть потрібні:





Ром темний — 50 мл




Сироп кокосовий — 20 мл




Сік ананасовий — 40 мл




Вершки (30%) -15 мл




Ананас — 1 зубчик




Лід



Збийте в шейкері ром, сироп, сік, вершки і лід. Перелийте у високу посуд, додайте лід. Оформіть келих скибочкою ананаса, коктейльною вишнею і яскравим парасолькою. У класичному варіанті замість кокосового сиропу використовується лікер.

загрузка...
Кращі новорічні напої 2017. Коктейлі до святкового столу на Новий рік Півня
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають