• 12:45 – День Збройних Сил України в 2017 році дата 
  • 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 20:01 – Сценарій 8 березня в дитячому саду для дітей середнього віку 2017 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 

Що приготувати на Новий рік Півня 2017? Рецепти новорічних страв для 31 грудня

Новий рік — одне з найбільш довгоочікуваних свят в календарі. При підготовці до торжества особлива увага приділяється святкового меню . І поки охоронці старих традицій з року в рік подають до столу олів'є і оселедець під шубою, ми радимо поекспериментувати. Адже так приємно дивувати гостей незвичайними смакотою! Тим більше, що 1 січня у свої права вступає покровитель 2017 року — Червоний Вогняний Півень . Ця завзята і голосиста птах втілює пристрасть до всього гарного. Щоб догодити півнику, прикрасити святковий стіл нестандартними стравами всіх кольорів веселки. І не забудьте про зелені і крупах — улюблених стравах покровителя року. У цій статті ми поділимося з вами рецептами смачних страв, які ідеально підійдуть для святкової трапези!


Закуска «Ялинові шишки»


Важко уявити новорічне застілля без апетитних закусок, особливо — настільки цікавих і оригінальних, як ця. Напевно гостям буде трохи шкода пробувати такий кулінарний шедевр. Але що поробиш! Встояти перед сиром горішками та хрусткими вдається небагатьом.


Час приготування: 20 хвилин

Порцій: 6


Що приготувати на Новий рік Півня 2017 Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Сирний салат, оформлений у вигляді ялинових шишок

Інгредієнти





Сир вершковий — 100 г




Сир твердий (одного або декількох видів) — 200 г




Часник — 2-3 зубчики




Гірчиця — 1/2 ч. л.




Сіль — 1/8 ч. л.




Петрушка — 1-2 гілочки




Зелень — за смаком




Мигдальні горішки або пластівці — 150 г



Спосіб приготування


Часник і петрушку подрібніть. Твердий сир натріть на дрібній тертці (попередньо можете покласти його в морозильну камеру). Сир, часник і петрушку викладіть в глибоку ємність, заправте гірчицею і присолите. Ретельно перемішайте. Отриману масу розділіть на рівні частини. Надайте грудочок форму шишок і помістіть їх на блюдо для подачі. Викладіть на поверхню шишок горішки або пластівці, розміщуючи їх рівними рядами зверху донизу. Гілочки зелені використовувати як прикрасу закуски.


Закуска «Ніжність Дракона»


Слабосолона червона риба — хороша основа для різноманітних закусок і салатів. Сьомга, кета або форель входять до складу безлічі делікатесних страв. В даному випадку насичений колір рибки внесе свою лепту у створення «вогненної» атмосфери свята.


Час приготування: 25 хвилин

Порцій: 6


Що приготувати на Новий рік Півня 2017 Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Апетитні рулетики з сьомги з сирною начинкою

Інгредієнти





Слабосолона червона риба — 250 г




Сирний сир — 140 г




Петрушка — 1 пучок




Зелена цибуля — 1 пучок




Листя салату — 1-2 шт.



Спосіб приготування


Рибу наріжте тонкими скибочками. Викладіть їх внахлест на харчову плівку чи пергаментний папір, сформувавши два ряди. Змастіть рибу сирним сиром. Викладіть Поверх листочки зелені і скрутіть всі в рулетик. Покладіть його в холодильник на 1-2 години. Потім зніміть з рулету обгортку, розділіть на шматочки і викладіть на блюдо, застелене салатними листям. Якщо вам доводилося робити роли, подібна технологія не буде вам в новинку.


Салат в апельсинових чашечках


Популярний салат з крабових паличок, яєць та фруктів виглядає дуже незвично яскравих цитрусових кошичках. Витончене оформлення страви зробить його прикрасою новорічного столу.


Час приготування: 40 хвилин

Порцій: 6


Що приготувати на Новий рік Півня 2017 Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Крабовий салат, сервірований в апельсинової шкірці

Інгредієнти





Апельсини — 3 шт.




Яйця — 3 шт.




Крабові палички — 100 г




Кукурудза консервована — 250 г




Майонез — 300 г




Часник — 3-4 зубчики




Зелень — за смаком



Спосіб приготування


Розріжте апельсини навпіл, обережно видаліть м'якоть. По всій кола шкірки зробіть надрізи у формі зубчиків. Яйця відваріть круто, засудіть і зніміть шкаралупу. Подрібніть крабові палички, м'якоть апельсина і яйця. У глибокій посудині змішайте всі компоненти з кукурудзою. Видавіть або нарубайте часник. Заправте салат майонезом і ретельно перемішайте. Наповніть ним апельсинові «чашечки» і прикрасити їх зеленню.


Салат «Червона троянда»


Червоні квіти у всьому світі вважаються символом любові, пристрасті і урочистості. Крім того, цей салат складається з натуральних продуктів, ніж на всі сто відповідає духу Червоного Півня.


Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 6


Що приготувати на Новий рік Півня 2017 Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Святкове оформлення салату за допомогою вареного буряка

Інгредієнти





Шинка — 150 г




Буряк — 3 шт.




Консервовані шампіньйони — 150 г




Яблуко — 1 шт.




Гірчиця — 1 ст. л.




Майонез — 1 ст. л.




Зелень — за смаком



Спосіб приготування


Буряк відваріть до готовності. Очистіть яблуко і натріть його на середній тертці разом з двома свеклами. Шинку і гриби наріжте, викладіть інгредієнти в глибоку ємність. Змішайте майонез з гірчицею, заправте салат і перемішайте всі компоненти. Залишилася буряк наріжте тонкими кільцями. Перекладіть салат на блюдо для подачі і надайте масі округлу форму. Рухаючись по спіралі, вставляйте скибочки буряка так, щоб вони утворили пишний бутон. Прикрасьте його листочками зелені і подайте до столу.


Сьомга з овочами у фользі


Вишуканий смак цієї риби підкорить навіть справжніх гурманів! Довгі роки сьомга була делікатесом, доступним лише для обраних, і вважалася королівської їжею. На щастя, зараз її можна придбати в будь-якому супермаркеті. І все ж страви із сьомги на святковому столі додадуть вечері нотку розкоші і відмінно впишуться в червону кольорову гаму вечора.


Час приготування: 45 хвилин

Порцій: 4


Що приготувати на Новий рік Півня 2017 Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Ароматна сьомга, запечена у фользі з пряними травами

Інгредієнти





Стейки сьомги — 4 шт. (1 кг)




Лимон — 1/2 шт.




Сир м'який — 150 г




Помідор — 4 шт.




Пучок кропу — 1 шт.




Спеції до риби — 1 ч. л.




Сіль — 1/2 ч. л.




Майонез — 4 ч. л.




Масло рослинне — 2 ч. л.




Фольга для випічки



Спосіб приготування


Рибу, овочі та зелень промийте і обсушіть. Стейки посоліть, посипте приправами і збризніть свіжим лимонним соком. Помідори наріжте тонкими кільцями. Видаліть стеблинки кропу, сир подрібніть на тертці. Можете заздалегідь залишити його в морозильник на 10 хвилин — так натертий сир не буде злипатися. З фольги сформуйте «кишеньки» для риби таким чином, щоб краї аркуша могли накрити поверхню страви.


Змастіть фольгу невеликою кількістю рослинного масла. У кожен «кишеньку» викладіть по стейку. Накрийте його спочатку гілочками кропу, потім кільцями томатів. Посипте сиром, видавіть трохи майонезу і разравняйте його виделкою. Загорніть блюдо в обгортку і випікайте півгодини при температурі 30 градусів. За 5 хвилин до готовності відгорніть краї фольги і дайте поверхні стейка підрум'яниться.


Перепели, запечені з апельсинами


Не бажаєте подавати страви з курки, символу прийдешнього року Їх з легкістю замінять запечені перепілки! Дуже смачне м'ясо цієї птиці неспроста готували на кухнях багатіїв та аристократів. У поєднанні з вишуканими ароматами спецій та пікантними нотками цитрусових, воно перенесе вас і ваших гостей в часи царських банкетів.


Час приготування: 45 хвилин

Порцій: 6


Що приготувати на Новий рік Півня 2017 Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Перепели, запечені з часточками апельсинів і фаршировані рисом

Інгредієнти





Перепели — 6 шт. (650-750 г)




Апельсин — 1 шт.




Мед — 1 ч. л.




Оливкова олія — 1 ч. л.




Гострий стручковий перець — 1 шт.




Лаврові листочки — 4 шт.




Паличка кориці — 1 ч. л.




Мелений коріандр — 1/8 ч. л.




Сіль — 1/8 ч. л.



Спосіб приготування


Духовку нагрійте до 180 градусів. У глибокій ємності змішайте сік половини апельсина, мед, прянощі, сіль і перець. Заправте маринад оливковою олією. Тушки птахів вимийте і просушіть, змастіть соусом зовні і всередині. Решту апельсина наріжте колечками. Викладіть перепілок на деко спинкою вниз, між ними покладіть часточки фруктів.


Полийте пташок невикористаним соусом, їм же начиніть тушки. Для фарширування відмінно підходить зварений розсипчастий рис, який замінює повноцінний гарнір. Перед випіканням скріпіть ніжки перепелів, щоб начинка не висипалася. Залиште страву в духовці 20-30 хвилин до появи рум'яної скоринки. Подавати перепелів краще зі свіжою зеленню.


Журавлинний мус


Кислуваті червоні ягідки — традиційний інгредієнт новорічних страв. Одним з класичних варіантів святкового десерту є журавлинний мус з вишнями під кокосовою стружкою. Готувати цю страву нескладно, а задоволення від смаку просто безмежне!


Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 6


Що приготувати на Новий рік Півня 2017 Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Святковий десерт з журавлини з кокосовою стружкою

Інгредієнти





Ягоди журавлини — 300 г




Цукор — 100 г




Манна крупа — 4 ст. л.




Кокосова стружка для прикраси




Консервовані вишні для прикраси



Спосіб приготування


Ягоди переберіть, вимийте, подрібніть за допомогою блендера. Протріть журавлинне пюре через сито, всипте до нього цукор і розбавте літром гарячої води. Каструлю з рідиною поставте на плиту і варіть на середньому вогні. Після закипання починайте додавати невеликими порціями манну крупу, постійно заважаючи масу віночком. Варіть 15 хвилин. Коли мус охолоне, збийте його міксером до ніжно-рожевого відтінку. Викладіть масу у посуд для подавання, прикрасити вишнями і кокосовою стружкою.

загрузка...
Що приготувати на Новий рік Півня 2017? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають