• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Гарячі страви на Новий рік Півня 2017: рецепти з фото

Гарячі страви є кульмінацією святкового застілля. Ароматні, красиво сервіровані і прикрашені кулінарні шедеври перетворюють звичайний вечеря в даний бенкет, здатне задовольнити самий вишуканий смак. Практично всі господині мають в запасі перевірені рецепти і з року в рік подають м'ясні рулети, запечене м'ясо, качку з яблуками, фаршировану рибу або бефстроганов. Однак новий 2017 рік потребує внести корективи у святкове меню!


Щоб не розсердити господаря року бажано виключити страви, приготовані з курячого м'яса. Півень прихильно поставиться до тих, хто зуміє урізноманітнити стіл овочами, приготованими за оригінальними рецептами – він любить пробувати все нове і незвичайне. Вітаються також рибні страви, запечена качка або гусак з яблуками, свинина, баранина або яловичина. Пропонуємо вам добірку смачних і незвичайних гарячих страв, які, безсумнівно, припадуть до смаку тотему 2017 року.


Гратен


Дане блюдо прийшло до нас з класичною французької кухні. Саме слово «гратен» перекладається як «корочка». Існує безліч рецептів цього смачного, смачного і ароматного страви. Кращі рецепти гратена обов'язково включають картопля, ароматні спеції і трави. У підсумку виходить відмінний гарячий гарнір до будь-якої м'ясної страви.


Час приготування: 1 година 10 хвилин

Порцій: 6


Гарячі страви на Новий рік Півня 2017: рецепти з фото
Апетитний гратен в порційній святкової подачі

Інгредієнти





Картопля (кардинал) — 10 шт.




Сметана – 110 г




Вершки – 310 г




Часник – 3 зубчики




Шампіньйони – 5 шт.




Мускатний горіх – 1/4 ч. л.




Петрушка (зелень) – 1/2 пучка




Сир – 165 г




Бекон – 75 г




Сіль з прянощами, мелений чорний перець – 05 ч. л.




Олія оливкова – 1 ст. л.



Спосіб приготування


Помити і очистити картоплю. Нарізати кружечками товщиною 05 сантиметра. Помістити бекон в морозильну камеру на 10 хвилин. Нарізати дуже тонкими скибочками. Промити в проточній воді печериці, нарізати уздовж. За допомогою блендера злегка збити сметану. Потроху додати вершки збити ще раз. Очистити і видавити часник за допомогою преса. Додати в суміш сметанную часник і мускатний горіх, ще раз ретельно збити.


Сир натерти на дрібній тертці. Форму для запікання змастити олією. Укласти інгредієнти внапуск, чергуючи картопля, бекон і скибочки грибів. Укладати під невеликим кутом, щоб у підсумку вийшов малюнок, що нагадує риб'ячу луску. Кожен шар присолити і поперчити. Залити страву сумішшю вершків і сметани. Присипати сиром. Промити і обсушити петрушку. Дрібно нашаткувати. Розігріти духову шафу до 195 градусів і запікати протягом 40 хвилин. Подавати в гарячому вигляді, присипавши петрушкою.


Свинина фарширована чорносливом


Один з найпопулярніших святкових рецептів. Для цієї страви краще всього підійде шматок стоколосу або биточная частина – самі м'які й ніжні шматки свинячої туші. Соковита вирізка гармонійно доповнюється смаком і ароматом чорносливу.


Час приготування: 3 години 10 хвилин

Порцій: 6


Гарячі страви на Новий рік Півня 2017: рецепти з фото
Запечена гармошкою свинина з чорносливом

Інгредієнти





Свинина (м'якоть) — 1200 м




Чорнослив – 15 шт.




Часник – 2 зубці




Вино (червоне) – 1 склянка




Гірчиця – 35 ст. л.




Сіль, мелений чорний перець – 05 ч. л.




Чебрець – 1 ч. л.



Спосіб приготування


Промити м'ясо, обсушити рушником. Зробити у шматку поперечні розрізи, не доходячи до краю на 2 см. Товщина скибок повинна становити приблизно 15 див. Перелити вино в каструльку, поставити на вогонь і сильно розігріти, але не кип'ятити. Чорнослив промити в проточній воді і залити гарячим вином, залишивши на 25 хвилин. Вийняти кісточки і нарізати великими шматками. Очистити і нашаткувати часник. Змішати подрібнений часник з чорносливом.


Кожен розріз, зроблений в м'ясі, присолити, поперчити і посипати чебрецем. Змастити м'ясо гірчицею і дати промаринуватися протягом 10 хвилин. У кожен розріз викласти чорнослив. Поставити в холодильник на 90 хвилин. Розігріти духову шафу до 195 градусів. Загорнути м'ясо у фольгу, помістити в духовку і готувати 35 хвилин. Перевернути шматок і запікати ще 35 хвилин. Розгорнути фольгу і дати м'ясу зарум'янитися протягом 5-10 хвилин.


Сьомга з горіховою скоринкою


Побалуйте гостей, приготувавши соковите і ароматне філе сьомги з незвичайною паніровкою з сухариків і волоських горіхів! Додавання медового соусу надає рибі додаткову вишуканість і тонкий солодкуватий аромат. Просте і швидке в приготуванні блюдо з оригінальним смаком стане безсумнівною прикрасою новорічного столу.


Час приготування: 40 хвилин

Порцій: 6


Гарячі страви на Новий рік Півня 2017: рецепти з фото
Апетитна новорічна сьомга в подрібнених горіхах

Інгредієнти





Сьомга (філе) — 1100 г




Панірувальні сухарі – 3 ст. л.




Масло вершкове – 2 ст. л.




Гірчиця – 35 ст. л.




Мед – 45 дес.л.




Горіхи (волоські) – 10 шт.




Петрушка (зелень) – 1/2 пучка




Сіль, мелений чорний перець – 05 ч. л.




Оливкова олія – 1 ст. л.




Лимон – 1 шт.



Спосіб приготування


Розтопити в сотейнику вершкове масло, додати гірчицю, поступово ввести в отриману суміш рідкий мед. Промити в проточній воді петрушку, обсушити, нашаткувати. Змішати з панірувальними сухарями. Очистити і подробити волоські горіхи, перемішати з петрушкою. Промити рибу, видалити кістки на лінії хребта, нарізати на порційні шматки.


Викласти шматки риби на деко, змащене оливковою олією. Кожен шматок залити гірчично-медовим соусом і присипати горіховою паніровкою. Розігріти духовку до 185 градусів, помістити в нього деко. Запікати протягом 25 хвилин. Лимон помити, нарізати дуже тонкими скибочками. Прикрасити готову страву лимоном перед подачею на стіл.


Овочевий тіан


Дане блюдо прийшло до нас з сонячного Провансу. В основі тіана – свіжі томати, цукіні і баклажани, тому дане блюдо гармонійно доповнить смак запеченого або смаженого м'яса. У класичній середземноморської кухні одне з чільних місць відводиться пряним травам. Саме вони надають тіан неперевершений аромат і ніжний, але надзвичайно цікавий смак.


Час приготування: 1 година 10 хвилин

Порцій: 6


Гарячі страви на Новий рік Півня 2017: рецепти з фото
На радість Півнику тіан можна зробити повністю вегетаріанським

Інгредієнти





Цукіні або кабачок — 7 шт.




Помідори (свіжі) – 7 шт.




Цибуля (червона) – 4 шт.




Баклажани – 2 шт.




Вода – 55 мл




Чебрець – 1 ч. л.




Базилік – 1 ч. л.




Часник – 2 зубці




Бекон – 75 г




Сіль, мелений чорний перець – 05 ч. л.




Олія оливкова – 3 ст. л.



Спосіб приготування


Цукіні помити, нарізати скибочками завтовшки 05-07 див. В проточній воді промити помідори, розрізати навпіл, потім нарізати тонкими поперечними кружечками. Сполоснути водою баклажани нарізати кружечками завтовшки 05 див часник Очистити, видавити пресом, змастити часниковою масою форму для запікання. Очистити цибулю, нарізати тонкими кружечками.


Викласти у форму нарізані овочі, чергуючи скибочки томатів, цукіні, кружальця цибулі і баклажана. Влити воду, додати оливкову олію. Присолити, поперчити, присипати сушеним базиліком і чебрецем. Розігріти духову шафу до 195 градусів. Помістити в духовку підготовлений тіан і запікати протягом 45 хвилин.


Форель в часниковому маринаді


Ніжне м'ясо форелі, мариноване в часниковому соусі з додаванням зелені кропу, просто тане у роті. Дуже легке та вишукане блюдо для святкового столу, який відмінно поєднується з овочевими салатами.


Час приготування: 1 година 35 хвилин

Порцій: 6


Гарячі страви на Новий рік Півня 2017: рецепти з фото
Порадуйте рідних запеченої фореллю з овочами!

Інгредієнти





Форель (філе) — 1550 р




Часник – 6 зубців




Кріп (зелень) – 1/2 пучка




Сіль, мелений чорний перець – 05 ч. л.




Оливкова олія – 1 ст. л.




Лимон – 1 шт.



Спосіб приготування


Очистити часник, видавити за допомогою преса. Змішати часникову масу і оливкове масло. Сполоснути водою кріп. Просушити, дрібно нашаткувати. Змішати рубаний кріп з часниково-оливковим соусом. Ретельно промити в проточній воді рибу. Обсушити. Видалити кістки в центральній частині філе, за смаком присолити і поперчити.


Змастити рибу часниковим соусом і помістити в холодильник маринуватися на 65 хвилин. Змастити форму для запікання олією. Помістити у форму рибу (шкіру з нижньої частини шматка не знімати). Розігріти духовку до 185 градусів і випікати рибу протягом 20 хвилин. Перед подачею розділити форель на порційні шматки і полити свіжовичавленим лимонним соком.

загрузка...
Гарячі страви на Новий рік Півня 2017: рецепти з фото
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають