• 12:45 – День Збройних Сил України в 2017 році дата 
  • 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 20:01 – Сценарій 8 березня в дитячому саду для дітей середнього віку 2017 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 

Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня

Подавати на Новий Рік салати — традиція, перевірена часом. Звичайно, деякі господині з року в рік віддають перевагу будь-яким закусок олів'є і оселедець під шубою. Але готувати по-справжньому оригінальні страви куди цікавіше, а на святковому столі вони завжди виглядають ошатно і апетитно. Наступаючий 2017 рік пройде під егідою Червоного Півня . Ця завзята птах без розуму від всього яскравого, красивого і незаяложеного. Сміливий підхід до вибору страв для урочистої вечері напевно подарує вам удачу в нових починаннях. Запам'ятовуйте п'ятірку незвичайних салатів, які прекрасно впишуться у святкове меню!


Салати на Новий рік 2017


Якими мають бути страви для новорічної трапези В першу чергу — строкатими і легкими. Рекомендуємо запастися овочами і фруктами вогняних відтінків : болгарським перцем, помідорами, буряком і яблуками. І не забудьте про всілякої зелені, яку так любить вимоглива птах. Півник — домашня тварина, так що напівфабрикати і екзотичні плоди не повинні переважати над продуктами, вирощеними в наших краях.


Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
Навіть просту закуску можна оформити в честь покровителя 2017 року !

Так як покровитель року любить все натуральне, ідеальною заправкою для салату стане домашній майонез або йогурт без добавок. Що стосується сервіровки блюд, то в цій справі варто проявити фантазію. Півень точно оцінить салатик у вигляді власного портрета або будь-якого новорічного атрибуту. Втім, будь-яку страву можна прикрасити яскравими «півнячими пір'їнками», виклавши на ньому шматочки болгарського перцю різних кольорів.


Салат «Золотий гребінець»


Страву в вигляді симпатичної птиці стане родзинкою новорічного меню. На перший погляд приготування салату може здатися складним заняттям, але насправді все набагато простіше. Всі компоненти вимагають мінімальної обробки. А викладати з них забавного півника — справжнє кулінарне творчість, у якому із задоволенням візьмуть участь діти!


Час приготування: 50 хвилин

Порцій: 8


Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
Салат «Золотий гребінець» з грибами, сиром і яйцями

Інгредієнти





Куряче філе — 600 г




Шампіньйони — 600 г




Сир твердий — 400 г




Яйця курячі — 6 шт.




Цибуля — 2 шт.




Майонез домашній — за смаком




Перець болгарський — 3 шт. різних кольорів




Масло рослинне — 10 ст. л.




Сіль — за смаком




Перець чорний мелений — за смаком




Зелень — за смаком



Спосіб приготування


Філе наріжте невеликими шматочками (можна замінити іншим м'ясом, щоб не образити Півня). Сковороду полийте рослинним маслом і підсмажте м'ясо. Дайте курці охолонути і викладіть скибочки на блюді у формі тулуба півника. Покрийте заправкою. Гриби і цибулю дрібно наріжте і обсмажте на сковороді. Перемішайте з дрібкою солі, охолодіть і викладіть поверх шматочків курки. Змастіть майонезом. Яйця відваріть круто. Натріть три штуки разом з сиром, перемішайте і викладіть поверх грибів і цибулі.


Нанесіть ще один шар заправки і поставте салат в холодильник на півгодини. Залишилися яйця натріть на дрібній тертці і посипте ними тулуб півника. Болгарський перець наріжте тоненькими півколами. Викладіть з них пишний хвіст і крила, а верхівки овочів використовуйте гребінець і борідку. Один скибочку червоного перцю наріжте і з допомогою зубочисток зробіть з нього лапки птиці, а прикрасьте зеленню тарілку для подачі салату.


Салат «Лісова красуня»


Який же Новий Рік без вічнозеленого деревця В цю урочисту ніч ялинка просто зобов'язана бути присутнім в кожному будинку. Якщо у вас не вийшло поставити запашне деревце в квартирі, варто прикрасити їм новорічний стіл! Незвичайний салат у вигляді їли підніме святковий настрій в лічені хвилини.


Час приготування: 45 хвилин

Порцій: 8


Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
Простий і ефектний салат «Лісова красуня»

Інгредієнти





Філе індички 400 г




Яйця курячі — 3 шт.




Цибуля ріпчаста — 3-4 шт.




Печериці — 400 г




Майонез — 200 мл




Кукурудза — 150 г




Сир твердих сортів -100 р




Зелень кропу — 2 пучки




Олія оливкова — 3 ст. л.




Сіль — за смаком




Перець чорний мелений — за смаком




Гранат — для прикраси




Перець солодкий — для прикраси



Спосіб приготування


Індичку відваріть в підсоленій воді і дайте м'ясу охолонути. Яйця зваріть круто, помістіть в ємність з холодною водою, зніміть шкаралупу. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Підсмажте її на сковороді, поки шматочки не стануть прозорими. Додайте до цибулі і подрібнені гриби, перемішайте, поперчіть і посоліть. Смажте до готовності.


Наріжте кубиками індичку, сир і яйця, додайте гриби з цибулею і кукурудзу, залишивши трохи зерен для прикраси. Заправте майонезом і перемішайте. Викладіть салат у формі ялинки на блюдо. Подрібніть зелень і рясно посипте нею поверхню деревця. Нарядите ялинку «прикрасами» у вогненних тонах 2017 року: зернами кукурудзи і граната або шматочками червоного болгарського перцю. Гірляндою послужить смужка майонезу.


Салат «Феєрверк»


Таке різнобарвне страва — саме те, що потрібно для застілля в честь Року Півня! Цей салат виглядає дуже урочисто, але приготувати його можна буквально за 20 хвилин. Щоб ваш феєрверк був пофарбований в тони наступаючого року, використовуйте в основному помаранчеві та червоні овочі.


Час приготування: 20 хвилин

Порцій: 6


Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
Салат «Феєрверк» можна створити з будь-яких овочів на ваше розсуд!

Інгредієнти





Шинка — 200 г




Яйця курячі — 4 шт.




Помідори — 2 шт.




Цибуля ріпчаста — 1шт.




Болгарський перець — 3 шт.




Майонез — за смаком



Спосіб приготування


Яйця зваріть круто, остудіть і очистіть. Відокремте білки від жовтків. Перші наріжте соломкою, другі розітріть в крихту. У перців зріжте хвостики і видаліть насіння. Шинку, цибулю, томати і перець наріжте тонкими скибочками.


Викладіть всі компоненти по колу у кілька шарів. Спочатку чергуйте м'ясо і цибулю, потім перець і білки. Останнім ярусом викладіть помідори, між якими видавіть смужки майонезу. «Верхівку» страви прикрасьте тертими жовтками. Щоб цибуля не зіпсував смак салату, попередньо залийте овоч окропом, залиште на 5 хвилин і промийте холодною водою.


Салат в томатах


Ніжне філе в яскраво-червоних «горщиках» — нескладна закуска, яка полюбиться навіть справжнім гурманам. Фішка цієї страви полягає в численних спеціях, дарують страві такий спокусливий аромат. А насичений колір помідорів на всі сто відповідає вогненної гамі свята.


Час приготування: 40 хвилин

Порцій: 4


Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
Помідори, фаршировані легкої новорічної закускою

Інгредієнти





Великі помідори — 4 шт.




Філе індички — 400 г




Листочки базиліка — 15-20 шт.




Зубчики часнику — 6 шт.




Гілочки орегано — 4 шт.




Огірки — 2 шт.




Сметана 15 % — 120 мл




Оливкова олія — 4 ст. л.




Бальзамічний оцет — 2 ст. л.




Сіль — за смаком



Спосіб приготування


Помідори промийте, зріжте їх верхню частину, з допомогою ложки вийміть серцевину. Філе наріжте кубиками, орегано і часник подрібніть, змішайте все в каструльці. Заправте м'ясо двома столовими ложками олії однією ложкою оцту, посоліть і влийте 100 мл води. Варіть індичку на середньому вогні до готовності. Духовку розігрійте до 150 градусів.


Томатні чашечки змастіть маслом, посоліть і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Запікайте 5 хвилин. Коли курка звариться, додайте до неї подрібнений базилік і тонко нарізані огірки. Заправте начинку сметаною, додайте солі і перцю, перемішайте. Наповніть фаршем остиглі томати, накрийте їх зрізаними верхівками і прикрасьте базиліком. Можна начиняти свіжі помідори, якщо смажені томати вам не за смаком.


Салат «Новорічний вінок»


Ще раз нагадуємо: Півневі подобається нестандартна подача страв. Так що симпатичний новорічний вінок буде як не можна до речі на вашому святковому столі і відмінно доповнить будь-якої м'ясної гарнір. А пікантні помідори черрі додадуть салату «вогняних» ноток.


Час приготування: 20 хвилин

Порцій: 8


Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
Повністю вегетаріанський салат «Новорічний вінок»

Інгредієнти





Салат листовий — 2-3 пучка




Помідори черрі — 400 г




Моцарелла — 400 г




Базилік — 2 пучка




Рукола — 2 пучка




Сіль — за смаком




Оливкова олія — за смаком




Бальзамічний оцет — за смаком




Морква — 1 шт.



Спосіб приготування


Промийте зелень і овочі, з моцарелли зцідіть сироватку. На кругле блюдо викладіть основу для вінка — листя шпинату, базилік і рукколу. Каркас збризніть оливковою олією і приправити дрібкою солі. Поверх зелені викладіть томати черрі і моцарелу. Якщо сирні кульки будуть занадто великими, розріжте їх навпіл — так, щоб кожен шматочок був розміром з черешню. За бажанням прикрасьте салат тонкими стрічками з моркви.


Теплий салат з брокколі і манго


Дуже ніжний і екзотичний овочевий салат з брокколі, манго і болгарського перцю. Родзинку цій страві додає додавання найтонших шматочків бекону і незвичайна заправка.


Час приготування: 35 хвилин

Порцій: 6


Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
Салати з брокколі дуже корисні, а виглядають свіжо і по-літньому

Інгредієнти





Бекон — 165 г




Брокколі – 550 г




Перець болгарський – 1 шт.




Манго – 1 шт.




Цибуля (зелений) – 1 пучок




Оцет (яблучний) – 1.5 ст. л.




Гірчиця – 0.5 ч. л.




Цукор – 0.5 ч. л.




Сіль з прянощами, мелений чорний перець – 0.5 ч. л.




Олія оливкова – 1.5 ст. л.



Спосіб приготування


Головку брокколі промити в проточній воді, відокремити від стебла невеликі суцвіття, а великі – розрізати навпіл. Поставити на вогонь каструлю з водою, довести до кипіння, кинути дрібку солі. Опустити у воду суцвіття і варити 5 хвилин. Вийняти брокколі з води і дати охолонути. Помістити бекон в морозилку на 15 хвилин. Нарізати дуже тонкими смужками.


Розігріти сковороду і смажити 5-7 хвилин на середньому вогні скибочки бекону. Перекласти на паперовий рушник для вбирання зайвого жиру. В окремому посуді змішати гірчицю і оливкове масло, поступово додати цукор, посолити і приправити перцем. Перелити соус в сотейник і поставити на повільний вогонь. Прогрівати 3 хвилини, періодично перемішуючи.


Цибулю промити, дрібно нашаткувати, перекласти в сотейник і зняти посуд з вогню. Сполоснути водою болгарський перець. Вичистити серцевину, нарізати кубиками або смужками. Помити манго, очистити і нарізати дрібними кубиками. В окремому посуді змішати нарізане манго, болгарський перець і суцвіття брокколі, додати бекон, полити готовим соусом. Подавати теплим.


Олів'є з креветками


Незвичайний рецепт класичного новорічного салату! Свіжі огірки, авокадо і креветки роблять страву ніжним і легким. А якщо ви будете використовувати не покупної, а домашній майонез, то підсумкове поєднання смаків порадує навіть найдосвідченішого гурмана.


Час приготування: 40 хвилин

Порцій: 6


Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
Новорічна подача олів'є з креветками та перепелиними яйцями

Інгредієнти





Креветки (свіжоморожені) — 250 г




Авокадо – 2 шт.




Огірок (свіжий) – 2 шт.




Морква (велика) – 1 шт.




Консервований горошок – 150 г




Яйця (перепелині) – 8 шт.




Цибуля (ріпчаста) – 1 шт.




Яйце (куряче) – 1 шт.




Олія оливкова – 155 мл




Цукор – 1 ч. л.




Гірчиця – 1.5 ч. л.




Лимонний сік – 1.5 ч. л.




Сіль з прянощами, мелений чорний перець – 2 ч. л.



Спосіб приготування


Моркву помити, покласти в каструлю з водою і відварити протягом 25 хвилин. Вийняти моркву, остудити, очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками. Для приготування домашнього майонезу в ємність для блендера покласти гірчицю, додати 0.5 ч. л. солі і свіжомеленого чорного перцю. Додати куряче яйце і збити. Поступово додати 140 мл рослинного масла, продовжуючи збивати. Довести масу до однорідного стану.


Лимон помити, розрізати, вичавити 1.5 ч. л. соку, додати майонез, ще раз збити. Поставити на вогонь каструлю з водою, довести до кипіння, посолити, помістити у воду креветки. Вимкнути вогонь і залишити на 5-7 хвилин. Відкинути креветки на друшляк, остудити і почистити. Помістити в каструлю перепелині яйця, поставити на вогонь, варити 3 хвилини після закипання.


Остудити яйця, очистити від шкаралупи, розрізати на чотири частини. Помити авокадо, видалити шкірку і кісточку, нарізати кубиками. Помити огірок нарізати кубиками. Очистити цибулину, дрібно нашаткувати. В окремому посуді змішати яйця, морква, зелений горошок, нарізані огірок, кубики авокадо і креветки. Присолити, поперчити. Додати майонез і перемішати.


Салат зі спаржі з беконом


Салат з бланшированою спаржі, приправленою лимонно-розмариновой заправкою, – неймовірно смачне блюдо, яке прийшло до нас з середземноморської кухні. Тонкі скибочки бекону в поєднанні з часниковими грінками із чорного хліба додають страві цікаву родзинку і неперевершений аромат.


Час приготування: 40 хвилин

Порцій: 6


Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
Спаржа подобається не кожному, зате Півень її напевно схвалить!

Інгредієнти





Спаржа — 250 г




Бекон – 155 г




Лимон – 1 шт.




Хліб («Бородинський») – 5 скибочок




Часник – 2 зубці




Розмарин – 2 гілочки




Олія оливкова – 1.5 ст. л.




Сіль з прянощами, мелений чорний перець – 1.5 ч. л.



Спосіб приготування


Помити спаржу, обрізати жорстку частину. Розігріти на сковороді оливкову олію, бланшувати спаржу протягом 5 хвилин. Остудити, розрізати на кілька частин. Розмарин промити в проточній воді, обсушити, гілочки розірвати на кілька частин. Очистити часник, видавити за допомогою преса. Хліб порізати на невеликі кубики. Розігріти на сковороді оливкову олію, додати часникову масу, перешкодити, всипати шматочки хліба.


Обсмажувати на середньому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи. Стежити, щоб не підгорів часник. Перекласти готові грінки на паперовий рушник. Нарізати бекон дуже тонкими скибочками. Обсмажити на сковороді з товстим дном до появи легкої скоринки. В окремому посуді змішати спаржу, бекон і грінки, додати розмарин, присолити, поперчити, збризнути лимонним соком і оливковою олією. Подавати теплим.


Салат «Перлина»


Оригінальний, ефектний і дуже простий у приготуванні салат. Головна особливість цієї страви – у його сервіровці. Цей салат викладають шарами, так що створюється враження овочевого торта. Безперечною родзинкою страви є додавання чорносливу, фаршированого волоськими горіхами.


Час приготування: 50 хвилин

Порцій: 6


Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
Святкове оформлення салату «Перлина» за допомогою червоної ікри

Інгредієнти





Яйця (курячі) — 4 шт.




Сир (твердий) – 210 г




Чорнослив (без кісточок) – 10 шт.




Масло (вершкове) – 55 р




Горіхи (волоські) – 6 шт.




Майонез – 100 г




Петрушка (зелень) – 0.5 пучка




Крабові палички – 150 г




Вино (червоне) – 1 склянка




Сіль з прянощами, мелений чорний перець – 1.5 ч. л.



Спосіб приготування


Чорнослив промити в проточній воді. Вино налити в сотейник, поставити на вогонь, довести до кипіння. Зменшити інтенсивність вогню, додати в сотейник чорнослив, прогрівати 5 хвилин. Вимкнути вогонь і дати настоятися 15 хвилин. Очистити горіхи подробити на великі шматки. Розігріти духовку до 160 градусів. Викласти горіхи на деко і підсушити протягом 10 хвилин. Трохи просушити чорнослив і акуратно начинити горіхами.


Відварити яйця (не менше 10 хвилин). Дати охолонути, почистити, натерти за допомогою великої терки. На велике блюдо викласти шар з 1/2 частини тертих яєць. Крабові палички помістити в морозилку на 10 хвилин, потім натерти на тертці або нарізати невеликими шматочками. Викласти на шар яєць 1/3 частину подрібнених крабових паличок. Промазати майонезом. Крупно натерти твердий сир. Вершкове масло підморозити, теж крупно натерти.


Викласти шар з 1/2 частини натертого сиру. Зверху розкласти 1/2 частина вершкового масла. Викласти шар начиненого чорносливу. Зверху помістити залишилися крабові палички. Промазати майонезом. Сформувати шар з залишився сиру. Посипати тертим маслом. Верхнім шаром викласти натерті яйця, промазати майонезом. Промити зелень петрушки в проточній воді, обсушити, дрібно нашаткувати і прикрасити салат.


Салат з серця і стручкової квасолі


Поживний і апетитний салат із стручкової квасолі, яловичого серця, яєць і маринованих огірочків дуже простий у приготуванні. Це відмінна закуска для новорічного столу, яка припаде до смаку любителям гостренького».


Час приготування: 4 години 30 хвилин

Порцій: 6


Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
Не бійтеся спробувати незвичайний салат із стручкової квасолі!

Інгредієнти





Квасоля (стручкова) — 450 г




Яйця (перепелині) – 10 шт.




Морква – 2 шт.




Масло (вершкове) – 35 г




Часник – 2 зубці




Огірки мариновані – 100 г




Серце (яловиче) — 350 г




Майонез – 3 ст. л.




Петрушка (зелень) – 0.5 пучка




Олія оливкова – 2 ст. л.




Сіль, мелений чорний перець – 1.5 ч. л.



Спосіб приготування


Серце помістити в холодну воду на 3 години. Воду міняти кожну годину. Потім ретельно промити в проточній воді, видалити кров'яні згустки, очистити від жиру і судин. Відрізати шматок потрібної ваги. Помістити шматок в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь. Довести до кипіння, злити воду. Повторити процедуру. Після цього залити водою в третій раз, довести до кипіння, зменшити вогонь, посолити і варити під кришкою протягом 65 хвилин.


Відварити перепелині яйця. Остудити в холодній воді, очистити. Нарізати кубиками. Закип'ятити воду, підсолити, опустити квасоля, варити 5 хвилин. Готову квасолю обсушити. Розігріти на сковороді вершкове масло, викласти квасолю і бланшувати протягом 5 хвилин. Присолити, поперчити. Помити, почистити і натерти моркву. Розігріти на сковороді оливкову олію, обсмажити моркву протягом 5 хвилин, помішуючи. Присолити, поперчити.


Нарізати невеликими кубиками мариновані огірки. Часник очистити, пропустити через прес, змішати з майонезом. У глибокому посуді змішати нарізані огірки, бланшировану моркву і яйця. Серце нарізати тонкими скибочками. Помити і обсушити зелень нашаткувати. Додати в салат нарізане серце і петрушку. Заправити часниковим соусом.

загрузка...
Салати на Новий рік 2017: новорічні рецепти з фото в рік Півня
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають