• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Гусак на Новий рік 2017. Як приготувати новорічного гусака

Гусак на Новий рік 2017. Як приготувати новорічного гусака


Гусак на Новий рік 2017 – це не те блюдо, яке припаде до душі кожному, а порожні тарілки стануть хорошим доказом його незабутнього смаку і аромату. Погодьтеся, просто-напросто неможливо уявити собі новорічний стіл без м'ясної страви, а як правила, вони вимагають певних навичок і умінь, і при цьому багато хто з них не завжди виходять з першого разу, тому доставляють господиням багато проблем і клопоту. А от страви приготоване з гуся не просто смачне, але і дуже швидко готуватися, якщо знати секрети його приготування. Але, не варто вважати, що приготуватися гусака до святкового столу 2017 року дуже легко і просто, перш за все. Слід пам'ятати, що це блюдо також потребує до себе певної уваги і багато часу, якщо, звичайно ж, ви хочете, щоб результат був просто божественним і неповторним.


Як приготувати новорічного гусака?


Відповідаючи на поставлене питання можна сміливо сказати, що сьогодні існує великий і досить різноманітний асортимент рецептів новорічного гусака, серед яких кожен зможе підібрати те, що йому найбільше підходить. Це гусак в духовій шафі, в рукаві, в фользі, з яблуками, фарширований потрухами, з чорносливом і яблуком. Причому кожен рецепт володіє своїми характерними смаковими особливостями та аромат, при цьому все буде залежати від того, використовуєте ви начинку чи ні, якщо так, то яку.


Погодьтеся, традиційно тушку гусака прийнято фарширувати яблуками, що додає м'ясу по-справжньому чудовий і ні з чим незрівняний смак.


Давайте познайомимося з рецептом такої страви, і ви самі зможете переконатися в тому, що м'ясо готуватися досить швидко, а результат виходить незрівнянним.

Гусак на Новий рік 2017. Як приготувати новорічного гусака


Гуска з чорносливом і яблуками.


Погодьтеся зажаристый гусак з апетитними яблуками і ароматним чорносливом порадує не тільки вас, але і ваших рідних і друзів, головне, правильно його приготувати, слідуючи всім радам і рекомендаціям.


Для самого страви слід заздалегідь запастися наступними інгредієнтами.



1.Тушка гусака – 4-5 кг.
2.Червоний винний оцет – 4 ст. ложки.
3.Яблука – 4-5 штук.
4.Родзинки – 80 гр.
5.М'ясний бульйон – 750 мл.
6.Чорнослив – 150 гр.
7.Чорних хліб – 100 гр.
8.Сіль і мелений чорний перець за смаком.
9.Майоран і любистик – по 2 ст. ложки.

Тепер приступаємо безпосередньо до самого процесу приготування. Що для цього необхідно?





По-перше, родзинки і чорнослив добре промиваємо, висушуємо на паперовому рушник, щоб стекла вся непотрібна зайва волога. Далі, розрізаємо на половинки, після чого кожен шматочок розмочуємо в оцті.




По-друге, розігріваємо духовку до максимальної температури, а, точніше, до 225 градусів.




По-третє, яблука вимиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками невеликих розмірів. Аналогічних розмірів слід нарізати кубиками хліб.




По-четверте, потрошеного гусака гарненько промиваємо під проточною водою. Якщо є які-небудь залишки пір'їнок, то їх необхідно акуратно видалити. Далі тушку гусака викладаємо на паперовий рушник і висушуємо.




По-п'яте, змішуємо такі інгредієнти, як сіль і гострий перець. Отриманою сумішшю натираємо тушку гусака всередині і зовні. Пам'ятайте, головне, не перестаратися, інакше м'ясо вийде занадто гострим і перченным, що в значній мірі буде перебивати його смак і аромат. Хоча кожен використовує приправи в такій кількості, як він любить.


Гусак на Новий рік 2017. Як приготувати новорічного гусака



По-шосте, з'єднуємо в окремій ємності такі компоненти, як нарізані кубиками яблука, хліб, чорнослив і родзинки. Все добре перемішуємо, щоб інгредієнти були в рівномірної консистенції.




В-сьомих, приступаємо до фарширування, тобто, начиняємо тушку гусака фруктовою начинкою. Після того, як вся начинка акуратно перемістилася в тушку, гусака слід обережно зашити, щоб у процесі випікання всі фрукти не висипалися і не зіпсували блюдо.




По-восьме, в розпечену і розігріту духовку відправляємо фаршированого гусака і запікаємо його протягом 10 хвилин. Після зазначеного проміжку часу, тушку гусака рясно поливаємо заздалегідь приготовленим м'ясним бульйоном в кількості 250 мл і зменшуємо температуру в духовці до 200 градусів. Гусака продовжуємо готувати при такому температурному режимі протягом 3 годин. Хоча все ж фахівці радять і рекомендують періодично поливати гусака жиром і бульйоном, щоб м'ясо вийшло набагато соковитіше і ніжніше.




В-дев'ятих, готовий соус до м'яса, без якого смак страви вийде зовсім іншим, не таким ароматним і пікантним. Для цього змішуємо 2 ст. ложки гусячого фаршу, 250 мл м'ясного бульйону і сік, який виділився при запіканні гусака. Все ретельно перемішуємо до однорідної і рівномірної консистенції і відправляємо на вогонь до закипання. Не забуваємо, що соус потрібно посолити і поперчити за смаком.



Наше новорічне блюдо запечена гуска з чорносливом і яблуками під соус до святкового столу 2017 року готовий. Приємного апетиту!

загрузка...
Гусак на Новий рік 2017. Як приготувати новорічного гусака
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають