• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Як приготувати медові пряники

Пряники завжди були окрасою свята, особливо Різдва. Їх ставили на стіл, дарували рідним і друзям, ними прикрашали ялинку. Пряники випікають з різними прянощами і начинками, шоколадні або молочні, покриті глазур'ю або марципаном. Але медові - найулюбленіші і популярні.

Як приготувати медові пряники


Вам знадобиться

Для тіста
• 1 склянка цукру
• 2 яйця
• 3 столові ложки меду
• 1 чайна ложка соди
• 3 склянки борошна
• 125 грамів маргарину або вершкового масла


Для глазурі
• 5 столових ложок цукру
• 2 столові ложки молока


Для начинки
• повидло
• варена згущене молоко
Міксер, формочки для тіста.


Візьміть цукор, яйця, мед, соду і перемішайте, краще міксером. Додайте м'який маргарин або вершкове масло і ще раз добре перемішайте.
Як приготувати медові пряники

Отриману суміш поставте на водяну баню, приблизно на 10 хвилин. Не забувайте постійно помішувати.
Як приготувати медові пряники

Зніміть суміш з вогню і додайте 1 склянку просіяного борошна. Повітряну масу акуратно перемішайте і поставте охолоджувати.
Як приготувати медові пряники

У тепле тісто всипте муку. Перемішайте виделкою, потім добре вимісити тісто руками.
Як приготувати медові пряники

Розкотіть тісто в тонкий пласт, намітьте формочкою пряники і розкладіть начинку.
Як приготувати медові пряники

Розкачайте другий пласт тіста і накрийте ним перший з начинкою. Формочкою вирізати пряники.
Як приготувати медові пряники

Покладіть печиво на лист, змащений маслом, і випікайте в духовці 10 – 15 хвилин при температурі 200°С.
Як приготувати медові пряники

Поки пряники печуться, можна зварити глазур. Насипте в каструлю цукор, налийте молоко і поставте на слабкий вогонь. Суміш доведіть до кипіння і варіть 5 – 7 хвилин, постійно помішуючи.
Як приготувати медові пряники

Вийміть з духовки пряники і відразу змастіть глазур'ю. Пряникам потрібно добре охолонути, а глазурі висохнути.
Як приготувати медові пряники


Зверніть увагу
Соду в тісто для пряників гасити не потрібно. Пряники краще робити з теплого тіста. Воно більш еластичне і не розтріскується при розкачування.

Корисна порада
Пряники краще вирізати з начинкою, без защипування краю. Інакше пряники запекутся не рівномірно і краї підсохнуть.
загрузка...
Як приготувати медові пряники
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають