• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Як приготувати холодець на новий рік 2017 смачно без желатину

Смачний холодець по-домашньому – закуска, яка на буденних і святкових столах займає почесне місце. «Правильне» блюдо – ситне, прозоре, густе, робиться на основі асорті з м'яса. В ньому обов'язково присутні желеутворюючі складові - свинячі ніжки, бичачі хвости, яловичі кістки, голова або хоча б курячі лапки. Не всі знають, як приготувати холодець смачно без желатину. Між тим, для цього достатньо дотримати 6 простих правил.

Як приготувати холодець на новий рік 2017 смачно без желатину


Щоб закуска вийшла по-справжньому смачною і не знадобився желатин, рекомендується приготувати холодець з свинячих ніжок з розрахунку одна частина рульок – дві частини м'яса (яловичий край, курятина). Якщо є можливість, можна замінити їх іншими желеутворюючими частинами туші, хоча знайти бичачий хвіст або голову важче. Всі сировини повинні бути: без ознак заморозки; з приємним запахом; не надто жирними. Якщо курка – тільки сільська, оптимально – старий півень.

Щоб отримати смачний холодець в домашніх умовах, забезпечити прозорість бульйону і ніжний смак страви, перед приготуванням м'ясо обов'язково слід вимочувати протягом ночі в холодній воді. Це прибере кров яка згорнулася. Вранці всі інгредієнти, як слід відшкребти, обпалити шкіру. Залити м'ясо водою, і коли вона закипить, злити і гарненько промити і сировину, і посуд. Тільки після цього можна приступати безпосередньо до варіння.

Смак і застигання домашнього холодцю без желатину забезпечить повільне і тривале мління м'ясо-кісткового бульйону протягом 6-8 годин в каструлі з напіввідкритою кришкою. Відразу необхідно взяти вмістний посуд, оскільки не можна буде нічого долити, якщо рідини википить занадто багато! Залити сировину холодною (!) водою приблизно на 2-5 см від рівня м'яса. Коли закипить, зняти піну і зробити дуже маленький вогонь. Час від часу прибирати піну.

Коли майбутній холодець повариться 4,5-5 годин, потрібно покласти очищені овочі – головку ріпчастої цибулі, моркву. Для отримання золотистого кольору бульйону – цибулю помити, але не очищати від лушпиння. В цей же час можна додати сіль. Зробити це допустимо і після варіння, але тоді її частково вбере м'ясо і посолити доведеться трохи більше. Коли до закінчення мління бульйону залишиться півгодини, покласти лаврушку і запашний горошок, 2-3 часникових зубчиків. Щоб було простіше вийняти спеції за готовністю страви, їх можна помістити в потрійний марлевий мішечок і на нитці опустити в каструлю, прив'язавши до ручки.

Вам вдалося приготувати холодець смачно без желатину, якщо він досить клейкий. Щоб перевірити, чи готовий бульйон, капніть його на пальці – вони повинні злипатися. Тепер потрібно вручну (!) відокремити м'ясо від кісток, розібрати його на шматочки, дуже дрібно нарізати для щільності холодцю. Прибрати спеції і овочі, рідину відфільтрувати. Потрібно відразу продумати, як буде подаватися холодець до столу, і в залежності від цього або перемішати бульйон з м'ясом і розлити все в лотки, або зробити пошарові порції: помістити м'ясо в форми і залити бульйоном. На дні за бажанням зробити прикраси з моркви, яйця, петрушки.

Правильно зварений холодець без желатину за 5-6 годин відмінно загусне спочатку в кімнаті, потім на середній полиці холодильника. Вживати холодну м'ясну закуску рекомендується заздалегідь зскрібти жир зверху. Якщо потрібно отримати порції з форми, її слід опустити на кілька секунд у гарячу воду і повернути верх дном над блюдом для сервірування. Подавати домашній холодець потрібно з тертим хріном, забористою (не солодкуватою) гірчицею.

Цікаві факти про холодець


Холодець або заливне, був популярний ще в 16 столітті. У традиціях він спочатку вважався їжею дворових, яким варили бульйон із залишків панського столу.
Холодець був відмінним варіантом корисної і ситної їжі для мисливців.
У холодці багато вітамінів (групи В, А) мікроелементів (кальцій, фосфор, сірка та ін), а також гліцин, який активізує мозкову діяльність, допомагає впоратися з депресіями і страхами.
Холодна м'ясна закуска дуже корисна при проблемах з суглобами, кістками, зв'язками, оскільки містить природний будівельний матеріал - колаген. Однак з-за високої калорійності і великої кількості холестерину, що міститься у страві гістаміну не варто вводити холодець в раціон щодня.
загрузка...
Як приготувати холодець на новий рік 2017 смачно без желатину
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають