• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Новорічний салат олів'є рецепти

Наближається Новий Рік. Кожна господиня мріє порадувати і здивувати гостей новими, незвичайними стравами. Але уявити новорічний стіл без традиційного «Олів'є», погодьтеся, неможливо. А хто знає, скільки рецептів «Олів'є» існує в записниках наших господинь. При ретельному вивченні цього салату, я нарахувала більше ста. Сто рецептів салату, який всі називали «Олів'є».
Звичайно, всі сто варіантів улюбленого салату в одній статті розібрати складно. Але кілька найоригінальніших, можна запропонувати вашій увазі. Якщо який-небудь рецепт сподобатися вашим гостям на свято, значить, ця стаття була написана не дарма.

Новорічний салат олів'є рецепти


Олів'є з яловичиною

Для приготування цього варіанту салату потрібно:

• 3 картоплини,
• 2 яйця,
• 2 маринованих огірка,
• 1 морква,
• 200 г нежирної яловичини,
• 150 г консервованого горошку,
• 1 цибулина,
• 1 яблуко,
• 250 г сметани,
• за смаком сіль,
• гілочки зелені для оформлення.

Моркву, яйця і картоплю потрібно зварити, остудити, почистити і порізати невеликими кубиками. М'ясо відварити і також нарізати кубиками. Яблуко і мариновані огірки можна порізати соломкою. Сік який утвориться обов'язково злити. На завершення, дрібно нашаткувати цибулю. З'єднати всі компоненти, посолити, заправити сметаною й перемішати. Викласти в красиву салатницю і прикрасити гілочками зелені.

Олів'є з каперсами


Дуже смачний салат виходить з каперсами.

Для його приготування нам знадобиться:

• 4 картоплини,
• 2 яйця,
• 1 морква,
• 2 огірка консервованих,
• 2 цибулини,
• 150 г зеленого консервованого горошку,
• 1 банка консервованих каперсів,
• 250 г сметани,
• мелений чорний перець і сіль за смаком,
• зелень для оформлення.

Каперси відкинути на друшляк. Картоплю і моркву відварити, почистити і нарізати кубиками. Яйця відварити, очистити і натерти на тертці, огірки порізати кубиками і злити розсіл. Всі інгредієнти викласти в миску, посолити, поперчити. Потім заправити сметаною й перемішати. Перед подачею на стіл салат викладаємо в красиву салатницю і прикрашаємо зеленню.

Багато людей люблять в традиційний «Олів'є» включаючи м'ясо індички. Пропоную вам два салати з індичкою. Так як обидва ці салати називалися «Олів'є», ми для відмінності їх пронумеруємо.

Олів'є з індичкою – 1

Склад продуктів для цього салату можна визнати традиційним.

Беремо:

• 2 картоплини,
• 4 яйця,
• 1 морква,
• 2 огірка, свіжих або маринованих,
• 170 г зеленого консервованого горошку,
• 1 цибулина,
• 270 г відвареного філе індички,
• 250 г майонезу,
• сіль за смаком,
• зелень для оформлення салату.

Картоплю і моркву відварити, почистити і натерти на крупній тертці. Яйця відварити, очистити і порізати кубиками. Огірки і відварне філе індички також ріжемо кубиками. Цибулю дрібно шаткуємо. З'єднуємо всі інгредієнти, солимо до смаку, заправляємо майонезом. Потім викладаємо салат в красивий салатник і прикрашаємо гілочками зелені.

Олів'є з індичкою – 2

Для цього салату нам знадобиться:

• 1 картоплина,
• 1 помідор,
• 1 яйце,
• 250 г відвареного філе індички,
• Трохи маслин,
• майонез,
• сметана,
• листя салату,
• сіль за смаком.

Овочі і м'ясо ріжемо скибочками і заправляємо майонезом зі сметаною. Не забуваємо посолити за смаком салат. Яйце, маслини і листя салату використовуємо для прикраси страви.

Багато людей люблять морепродукти, зокрема креветки. З ними також готують «Олів'є», який не поступається за смаком традиційному салату.

Олів'є з креветками

Набір продуктів для салату мало відрізняється від звичайного.

• 3 картоплини,
• 2 моркви,
• 2 маринованих огірка,
• 5 варених яєць,
• 200 г варених креветок,
• 1 баночка горошку,
• 1 цибулина,
• 250 г майонезу,
• сіль і перець за смаком,
• свіжа зелень.

Креветки слід відварити і почистити. Картоплю і моркву також відварюємо і нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо, як можна дрібніше, і ошпарюємо окропом, щоб пішла гіркота. Яйця подрібнюємо, можна натерти на крупній тертці. Всі продукти укладаємо в салатник, солимо, перчимо, заправляємо майонезом і перемішуємо. Залишається прикрасити свіжою зеленню.

На мою думку, для святкового столу найбільше підходять два наступних рецепти: «Олів'є царське» і Олів'є вишукане».

Олів'є царське

Для «Царського олів'є» беремо:

• 2-3 картоплини,
• 150 г маринованих грибів,
• 250 г відвареного м'яса,
• 2 свіжих огірка,
• 3 яйця,
• сіль і перець за смаком,
• свіжа зелень.

Картоплю, м'ясо і яйця відварюємо. Картоплю і м'ясо нарізає соломкою, яйця подрібнюємо, можна натерти. Гриби змиваємо і нарізаємо дрібними скибочками. Потім, нарізаємо дрібними кубиками огірки. Солимо і перчимо. Тепер самий незвичайний, салат заправляється не майонезом або сметаною, а соусом. Для його приготування нам будуть потрібні:

• 3 жовтки,
• ½ Склянки сметани.
• 2 чайних ложки цукрової пудри,
• 1 лимон,
• сіль, червоний перець, мелена гвоздика.

Жовтки збиваємо з цукровою пудрою, додаємо сметану, бажано холодну, солимо, перчимо, додаємо гвоздику. Вичавлюємо сік лимона і додаємо в соус і ще раз збиваємо. Заправляємо Салат отриманим соусом і прикрашаємо зеленню.

Олів'є вишукане

Для приготування вишуканого салату беремо:

• 300 грам відвареного телячого язика,
• 3 картоплини,
• 1 баночку горошку,
• 3 яйця,
• 2 цибулі,
• 1 солодкий перець, бажано червоний,
• Зелень,
• сіль і перець за смаком.

Язик відварюємо, охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо тонкими скибочками. Картоплю і яйця відварюємо і нарізаємо кубиками. Цибуля повинна бути порізана півкільцями. Змішуємо всі продукти, солимо, перчимо і, знову, заправляємо соусом.

Для соусу беремо:

• 2 яйця,
• 2 столові ложки олії,
• 2 столові ложки молока,
• 1 чайна ложка цукру,
• 2 чайні ложки солі.

Яйця збиваємо з сіллю і цукром, додаємо в соус молоко і ще раз збиваємо. Потім додаємо олію і розмішуємо. Заправляємо салат соусом, перемішуємо і прикрашаємо зеленню.

Однак, самим незвичайним рецептом у моїй колекції є салат, який складно назвати «Олів'є». Але саме так його називали в Україні.

Олів'є незвичайний

Почнемо з незвичайного для «Олів'є» набору продуктів:

• 300 г капусти,
• 2 яблука,
• 2 моркви,
• баночка оливок без кісточок (чорних).
• 250 г йогурту,
• свіжа зелень.

Капусту нарізаємо дрібною соломкою, моркву і яблука натираємо на крупній тертці. Додаємо нарізані оливки і заправляємо салат йогуртом. Перемішуємо салат і прикрашаємо зеленню.
Салат не традиційний, але він виготовлений зі свіжих овочів і фруктів і дуже корисний. Для шлунка у святкові дні він буде найбільш цінним.

Щоб господиня не приготувала на стіл і чим би не пригощала своїх гостей, головне, щоб це було смачно і корисно.
загрузка...
Новорічний салат олів'є рецепти
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають