• 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 
  • 17:15 – Як вибрати самі солодкі мандарини на Новий рік 
  • 15:33 – Гарні імена для хлопчиків і дівчаток 2017 рік. Як назвати дитину 

Як скласти меню на Новий рік 2017

Замислюючись над новорічним меню, не пускайте цю справу на самоплив, думаючи, що все само обійдеться, як і в минулі Новорічні застілля. Краще добре обміркуйте всі найменші деталі. Якщо ви заздалегідь подбаєте ретельно про кожному пункті святкового меню, то Півник буде з вами в добрі на весь рік.

Як скласти меню на Новий рік 2017


Вогненний Півень любить натуральність і простоту, але при цьому йому подобається все гарне, барвисте – адже він і сам є таким! Відповідно, блюда не повинні бути мудрими і готуватися за кілька годин, але повинні бути яскравими і барвистими. На столі обов'язково повинні лежати овочі та зелень. Причому рослинні продукти (навіть якщо це соління) краще помістити на велику тарілку, а м'ясні і ковбасні нарізки подати у вигляді канапе в поєднанні з зерновим хлібом та овочами. Складаючи меню для новорічного столу 2017, врахуйте, що півень - птиця, так що ви його зовсім не обрадуете стандартними стравами з курятини та іншої птиці!

Як скласти меню на Новий рік 2017


Головне основне блюдо

Хорошим варіантом основної гарячої новорічної страви "Баранина по-англійськи". Ось що вам потрібно для неї: півкіло баранини, 700 г картоплі, 300 г цибулі, 10 г томатної пасти, 4 г кмину, 2 лаврових листки, 60 г жиру, сіль, перець, часник. Покрамсайте м'ясо на невеликі шматки, підсоліть, поперчіть, посипте потовченим кмином. Викладіть на дно посуду перший шар баранини, посипте подрібненою цибулею, зверху рівним шаром викладіть кола картоплі. Так і повторюйте шари. На останній шар м'яса викладіть кілька часточок часнику, посипати його зеленню. У склянці з гарячою водою (окріп буде ідеальний) розведіть томатну пасту, залийте цим "томатним соком" м'ясо. Години дві потушкуйте страву на маленькому вогні – страва готова.
Як скласти меню на Новий рік 2017

Легка закуска

Другим блюдом подайте на новорічний стіл "Креветки під вершковим соусом". Страва китайської кухні напевно обрадує багатьох ваших гостей. Для приготування цієї ніжної страви вам будуть потрібний наступний цілком доступний набір продуктів: кіло креветок, 250 г вершків, пара зубчиків часнику, шматок вершкового масла, петрушка, сіль. Якщо заздалегідь підготуватися до процесу приготування, то він пройде дуже швидко і у вас залишиться час для інших, не менш важливих справ. Що мається на увазі під підготовкою: заздалегідь вийняти масло з холодильника, щоб воно досить размягчилось. Тепер сам процес готування. Розжаримо сковорідку на плиті, викладіть м'яке масло, влийте вершки, додайте подрібнений часник (його можна розчавити пресом, натерти або скористатися чосночницею), доведіть до кипіння. Далі зменшіть вогонь до мінімуму і викладіть креветки (якщо ви купили креветки в панцирі, то очистіть їх перед цим) у вершково-часниковий соус. Стушкуйте все вміст десять хвилин, перемішайте, посипте нарізаною петрушкою, знову перемішайте. Вийміть креветки, перекладіть поки на тарілку, а соус залиште на вогні – він повинен загуснути. Коли це станеться, знову покладіть креветки на сковорідку, тушкуйте в соусі п'ять хвилин. Після цього можна вимикати плиту, викладати страву на тарілку, подавати її до рису або спагетті.
Як скласти меню на Новий рік 2017

Смачний гарнір

Гарнір до новорічного столу2017 у вигляді вареної картоплі або картопляного пюре вже застарів. Замість цієї нудьги краще подайте гостям "Ароматну запечену картоплю". Рецепт простий, а процес приготування швидкий, але гості все одно оцінять ваші кулінарні здібності і розхвалять ваше блюдо. Отже, що ж для цього потрібно: вісім великих картоплин, білок двох яєць, сухі спеції і оливкова олія. Для запікання картопля ріжеться шматочками. Білок збийте до повітряної піни, полийте ним часточки і перемішайте. Рясно посипте картоплю спеціями і знову перемішайте. Обробіть деко оливковою олією, рівномірно викладіть в нього "замариновані" часточки. Духовку розігрійте до 220 градусів і запікайте вміст дека протягом півгодини. Кожні сім хвилин помішуйте його.
Як скласти меню на Новий рік 2017


Новорічні салати

Ну і як можна обійтися без салатів на новорічному столі! Класичних рецептів можна дотримуватися, але не завадить внести в них маленьку родзинку. Наприклад, замість стандартного "Оселедця під шубою" подайте гостям салат "Ніжний оселедець під шубою". Рецепт майже одинаковий, просто дещо додано, і дещо замінено. Отже, ось склад: великий оселедець, 2 буряки, 2 картоплини, 2 морквини, 4 яйця, цибулинка, 100 г твердого сиру, 80 г вершкового масла, сметана (замість майонезу для промазування шарів), зелень. Відваріть овочі та яйця. Щоб овочі легко чистилися, поставте їх остиглими в холодильник на кілька годин. Обробіть оселедець (випатрайте, почистіть, видаліть кістки) і поріжте дрібним кубиком. Подрібніть цибулю. Овочі, яйця і сир потріть на крупній тертці і покладіть в різні тарілки (для зручності). Змастіть дно салатниці рослинною олією і починайте "збирати" салат: шар цибулі, шар картоплі (змастіть сметаною), шар оселедця (поверх нього натріть вершкове масло з холодильника на крупній тертці), шар моркви (знову змастити сметаною), шар яєць (змастіть сметаною), шар сиру, шар буряків (змастіть сметаною) і прикрасьте зеленню (можете посипати рубленою, а можете прикрасити листочками або гілочками). Завдяки хитрості з заміною майонезу на сметану салат буде менш калорійним, що дуже порадує жіночу половину гостей, а за рахунок додавання сиру і вершкового масла він дійсно виходить дуже ніжним.
Як скласти меню на Новий рік 2017


Не обмежуйтеся одним салатом. Додайте до нього ще салат "Перлина" з червоною ікрою та червоною рибою. З цим рецептом ви точно не прогадаєте! Склад простий: 200 г слабосоленої сьомги, 2 столові ложки червоної ікри, 50 г оливок, 5 варених яєць, відварене перепелине яєчко, 50 г сиру, 1 апельсин, майонез, зелена цибуля. Відокремте білки від жовтків і кожен інгредієнт натріть в різні тарілки. Сьомгу наріжте невеликими скибочками. Очистіть апельсин від шкірки і плівки і наріжте його кубиками. Потріть сир на дрібній тертці, а оливки поріжти кільцями. Салат "Перлина", як і "Оселедець під шубою", викладається шарами: половина змішаних з майонезом білків; солоні, перчені і змащені майонезом жовтки; половина змащеній майонезом сьомги; шар оливок, друга половина сьомги (без майонезу); змащений майонезом сир; шар апельсинів; друга половина білків з майонезом. Залишилося тільки прикрасити салат і можна нести на стіл. Зверху прикрасьте його ікрою, а в центр покладіть половинку перепелиного яйця. По краях шару ікри додайте часточки оливок, а січену зелень розсипте по колу салату.
Як скласти меню на Новий рік 2017

Фаршировані яйця

Тепер залишилося приготувати закуску і переходити до готування десерту. Проста закуска під назвою "Фаршировані яйця". Склад рецепта простіше нікуди і закуска готується за лічені хвилини, зате який божественний у неї смак виходить! Вам буде потрібно: десяток яєць, 100 г сиру, 5 печериць, 2 столові ложки майонезу і зелена цибуля. Яйця відваріть круто, очистіть від шкаралупи. Гриби дрібно наріжте і обсмажуйте 15 хвилин на сковороді, на останніх хвилинах додайте дрібно рубану зелену цибулю. Сир потріть на дрібній тертці, змішайте з майонезом. Яйця розріжте навпіл і вийміть з них жовтки, які потрібно потерти на дрібній тертці. Змішайте жовтки, гриби і сир і наповніть цією сумішшю половинки білків. Накладайте начинку з гіркою. Посипте закуску зеленню, подавайте на стіл.
Як скласти меню на Новий рік 2017


Без десерту ніяк!

З основними стравами і закусками покінчено, можна зайнятися десертом. Приготуйте торт "Смородинка". Торт виходить легким, неймовірно повітряним – як раз те, що потрібно після дегустації всієї тієї смакоти, яку ви приготували. Список інгредієнтів: 100 г вершкового масла, 150 цукру, борошна, смородинового соку, сода (на кінчику ножа), чайна ложка лимонного соку, 250 г смородини, пакетик заливки для торта, 16 г желатину, яйце, пакетик ванільного цукру, півкіло сиру, півлітра вершків (30%). Замісіть тісто з борошна, вершкового масла, 1/3 цукру, лимонного соку і соди; загорніть його в плівку, приберіть в холодильник – півгодини буде цілком достатньо. Розігрійте духовку до 200 градусів, викладіть тісто у форму для випічки і відправте в духовку на 12-15 хвилин. Розморозьте, промийте і обсушіть смородину. Відкладіть трохи ягід для прикраси. Розведіть заливку для торта в 50 г соку і води, поставте на вогонь, масу потрібно довести до кипіння. Після цього додайте смородину, зніміть заливку з вогню, остудіть. Замочіть желатин. Відокремте жовток від білка, розітріть з цукром, ванільним цукром, сиром. Розтопіть в теплій воді желатин, повільно введіть в сирний крем. Далі збийте білок з 2/3 збитих вершків і поставте на 15 хвилин у холодильник. Готові коржі укладіть в роз'ємну форму, викладіть зверху ягідну масу. Поставте торт в холодильник на 15 хвилин. Тепер вийміть з холодильника майже готовий торт, викладіть на нього сирний крем і прикрасьте збитими вершками і відкладеними раніше ягодами. Залишилося витримати торт в холодильнику 4 години.Як бачите, новорічний стіл вийде дуже багатим і різнобарвним – символу Нового року 2017 точно припаде до душі!
Як скласти меню на Новий рік 2017
загрузка...
Як скласти меню на Новий рік 2017
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають