• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу

Новорічна вечеря завжди починається з закусок. Яскраві і апетитні, вони прикрашають святковий стіл і задають тон трапези. Найпростіший варіант – сирне асорті з маслинами, овочами і крекерами. Але якщо ви створюєте атмосферу званої вечері, задумайтеся про більш вишуканих та оригінальних варіантах. І не забудьте при виборі рецептів врахувати кілька правил! Закуски стоять на столі всю ніч, а зачату – і ранок. Вони повинні бути невеликими, не текти, не обвітрюватися і довго зберігати ошатний вигляд.


Бажано, щоб частина страв можна було з'їдати за один укус. Це важливо для вечірок зі «шведським столом», де гості весь час переміщаються по залу. Також закуска повинна поєднуватися з головним напоєм вечора. До шампанського ідеально підійде ікра, копчений лосось, сир, шинка, полуниця, виноград, шоколад. Червоне вино подають з м'ясною або сирною тарілкою, біле вино і пиво – з рибою, горілку – з солоними і копченими закусками. А овочева нарізка доречна цілий рік, незалежно від приводу і меню вечірки!


Канапе за дві хвилини


Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу
Сміливо експериментуйте з інгредієнтами для новорічних канапе!

Закуски на шпажках завжди виглядає яскраво і акуратно. Інгредієнти (на 12 порцій):





сир бринза або фета — 50-70 г




томати черрі — 12 шт.




маслини без кісточок — 12 шт.




чорні і білі насіння кунжуту



Наріжте сир на 12 кубиків і обваляйте в кунжуті. Проткніть їх дерев'яними або пластиковими шпажками. Зверху надягніть попередньо помиту томат і маслину. Схожий рецепт включає козячий сир, половину виноградини, кружечок свіжого огірка і черрі, по черзі нанизані на шпажку.


Зірочки з лососем


Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу
Маленькі сендвічі з червоною рибою для святкового фуршету

Це красиве і апетитне блюдо неодмінно сподобається мрійникам. Інгредієнти (на 8 порцій):





хліб для тостів — 8 скибочок




слабосоленої лосось — 70 г




російський або блакитний сир — 50 г




лимон — 1/2 шт.




петрушка — за смаком



Виріжте зірки з шматочків хліба, користуючись формою для печива, з розрахунком по два шматочки на порцію. Підрум'яньте міні-тости з обох сторін. Можете змастити їх маслом або вершковим сиром. Наріжте твердий сир, лимон і рибу тонкими скибочками за розміром тостів. Викладіть на хлібець сир, потім – лосось, в кінці – лимон. Накрийте другий тост «зірочкою», зверху помістіть часточку цитрусового і листя петрушки. Зафіксуйте сендвіч шпажкою.


Груші з блакитним сиром


Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу
Пікантна закуска з шинкою і солодкими грушевими нотками

Розкішна закуска здивує навіть тих, хто знає толк в делікатеси! Інгредієнти (на 12 порцій):





великі груші — 3-4 шт.




кубики блакитного сиру — 20-24 шт.




шматочки пармської шинки — 20-24 шт.




рукола — для оформлення




лимонний сік — 2 ст. л.



Розріжте кожен фрукт на 6-8 шматочків і полийте невеликою кількістю лимонного соку. Видаліть серцевину з насінням. Утворилася западинку наповніть сиром. Оберніть шматочки фрукта шинкою, прикрасьте зеленню і подайте до столу.


Буряковий песто на крекерах


Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу
Незвичайна і дуже корисна закуска з буряком

Страви з буряків – невід'ємна частина новорічного вечері. Пропонуємо вам рецепт закуски, яка покаже цей овоч у новому світлі. Інгредієнти (на 8 порцій):





буряк — 3-4 шт.




горішки кедра — 200 г




сир пармезан — 150 г




солоні крекери— 8 шт.




часник — 4 зубчики




оливкова олія — 150 мл




сіль, мелений перець — за смаком




петрушка, кріп для прикраси



Буряк вимийте і залиште в духовці на 1-2 години при температурі 190-200 градусів. Перед випіканням не знімайте шкірку, не видаляйте хвостик і бадилля. Коли овоч охолоне, почистіть його і подрібніть в блендері. Введіть в кашку більшу частину горішків і тертого сиру, очищений часник, сіль і перець. Перемішайте песто, поступово додаючи олію. Готовий соус нанесіть на крекери, посипте залишилися сиром, горіхами і зеленню.


Рулетики з лосося


Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу
Крихітні лососеві рулетики, прикрашені червоною ікрою

2017 рік «належить» Червоному Півню , так що оформляємо стіл у вогненних відтінках! Інгредієнти (на 10 порцій):





слабосоленої лосось – 300 г




вершковий сир – 300 г




консервовані або свіжі огірки – 2-3 шт.




зелень кропу – пучок.




салат листовий – 6-8 шт.




лимонний сік – 1 ст. л.




червона ікра – 50-60 р.



Промийте і дрібно нарубаєте зелень. Огірки наріжте невеликими рівномірними шматочками. В глибокій посудині змішайте вершковий сир, кріп і огірок. Наріжте лосось смужками. Застеліть рівну поверхню харчовою плівкою і розкладіть на ній шматочки риби так, щоб їх краї трохи накладалися один на одного. Розподіліть по лососеві сирну масу.


Підніміть краї плівки і обережно скатайте заготовку в рулет. Залиште в холодильнику на годину. Після цього видаліть плівку і розділіть рулет на шматочки. Щоб сир не прилипав до ножа, змочуйте лезо водою. Прикрасьте посуд для подачі закуски листям салату, викладіть на них рулетики і полийте їх лимонним соком. Зверху покладіть трохи червоної ікри.





Пінгвіни з маслин


Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу
Дуже святкова новорічна закуска - «Пінгвіни на крижині»

Діти прийдуть у захват від гостей з Північного полюса! Інгредієнти (на 8 порцій):





маслини без кісточок – 16 шт.




сирний сир – 150-200 р.




морква – 1/2 шт.




червоний болгарський перець



Вісім маслин розріжте навпіл. Між половинками покладіть сир, щоб вийшло тільце пінгвіна з крильцями. Можете взяти моцарелу в кульках і прикріпити маслини з боків. Зверху помістіть цілу маслину – головку птиці. Моркву очистіть, помийте, наріжте кружальцями. У кожного виріжте четвертинку і вставити її в отвір маслини як дзьоб.


Залишився гурток з невеликою прорізом покладіть під сирний кулька – це будуть лапки пінгвіна. Якщо ви використовуєте болгарські перці для інших страв, зріжте верхівки і використовувати їх в ролі новорічних колпаков. З тонких смужок овоча вийдуть відмінні шарфи для птахів. В кінці закріпіть конструкцію дерев'яною паличкою.


Зелена красуня


Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу
Проявіть фантазію - ялинку можна зробити з будь-яких продуктів!

Ніщо так не створює святковий настрій, як ошатна ялинка. Інгредієнти (на 8 порцій):





філе солоної оселедця без шкірки і кісток– 200 г




яйця – 2 шт.




майонез – 2 ст. л.




гірчиця – 1 ст. л.




сіль, перець – за смаком




білий хліб – 1 шт.




середні огірки – 3-4 шт.




буряк – 1/4 шт.



Заздалегідь відварити буряк до готовності, а яйця – круто. Рибу пропустити через блендер. Введіть масу яєчні жовтки (білки можете використовувати для інших страв), майонез, гірчицю, сіль і перець. Перемішайте компоненти до однорідності. Візьміть хліб, який погано кришиться, наріжте його скибочками середньої товщини. Видаліть скоринки, щоб надати м'якоті форму прямокутника. З кожного виріжте три однакових трикутника.


Огірки вимити, звільнити від шкірки, наріжте кільцями, а потім поділіть кожне надвоє. Очистіть буряк, наріжте її скибочками і виріжте зірочки з допомогою форми для випічки. Викладіть трикутники на блюдо. Розподіліть по ним рибну намазки і розкладіть шматочки огірка так, щоб вийшли гілки ялини. На вершину помістіть бурякову зірочку.


Ялинкові кульки


Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу
Закуска, присипана горіхами і оформлена у вигляді ялинкових іграшок

Блискучі іграшки прикрасять не тільки вашу ялинку, але і святковий стіл! Інгредієнти (на 8 порцій):





куряча грудка — 250 г




твердий сир — 150 г




ядра волоських горіхів — 100 г




зубчик часнику — 1 шт.




домашній майонез або сирний сир (наприклад, «Філадельфія») — 50 мл




маслини або оливки без кісточок – 4 шт.




сіль, перець — за смаком




кріп, петрушка — за смаком



Відваріть м'ясо в підсоленій воді до готовності і наріжте невеликими скибочками. Подрібніть сир на дрібній тертці. Нарубаєте кріп і петрушку, залишивши кілька цілих гілочок для подачі. Подрібніть часник. З'єднайте всі продукти, заправте їх майонезом без добавок або м'яким сиром.


Подрібніть ядра горіхів. Сформуйте з утвореної маси кульки і обкатайте їх в горіховій стружці. Маслини або оливки розріжте навпіл і покладіть зверху «ялинкової іграшки» як кріплення. Зелені стеблинки складіть вдвічі, щоб вийшла петелька. Прикрасьте блюдо гілочками кропу, нагадують хвою, і подайте до новорічного столу.


Авокадо з креветками


Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу
Фаршировані половинки авокадо з морепродуктів

Яскраві «човники» урізноманітнюють меню вечора. Інгредієнти (на 6 порцій):





авокадо — 3 шт.




дрібні креветки — 300 г




майонез — 150 г




сіль, чорний перець — за смаком




свіжа петрушка — для сервірування



Відваріть креветки у воді з додаванням солі. Дайте їм охолонути і зніміть панцирі. Помийте і авокадо розріжте навпіл, вийміть кісточку. Обережно вийміть м'якоть, нарубаєте її невеликими кубиками. З'єднайте авокадо і креветки, додайте майонез, сіль і перець. Перемішайте складові і нафаршируйте масою половинки авокадо.


Мішечок Діда Мороза


Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу
Святкова закуска з грибами в млинцевих мішечках

Єдиний спосіб вгадати, що заховано всередині — спробувати цю закуску! Інгредієнти (на 8 порцій):





продукти для приготування млинців




сушені або свіжі білі гриби – 150-200 г




сушений чебрець – 05 ч. л.




сіль – 1/4 ч. л.




топлене масло – за смаком



Першим ділом сушені гриби залийте окропом на годину або два. У цей час приготуйте тонкі млинчики. Класичний рецепт виглядає так: спочатку збийте яйця, введіть сіль і цукор, перемішайте склад. Додайте воду або молоко, знову перемішайте. Всипте борошно невеликими порціями, перемішуючи масу віночком або міксером до однорідності – і тісто готове.


Напевно, у кожної господині є особливий секрет приготування млинців. Головне, щоб вони вийшли тонкими і смачними. Підсмажте млинці на сковороді, дайте їм охолонути. Свіжі гриби помийте, очистіть і наріжте невеликими шматочками, сухі – вийміть з води і підрум'яньте на сковороді. Приправте начинку прянощами, покладіть її на млинці і упакуйте в «мішечки», закріплені ниткою або стрічкою.

загрузка...
Закуски на Новий рік 2017: фото та цікаві рецепти для новорічного столу
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають