• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Новорічні страви на рік Червоного Півня

2017 - рік Червоного Півня. Птах цей на вигляд хоч простий і красивий, але дуже задерикуватий. Догодити йому дуже непросто, але можна, якщо добре постаратися. Для цього варто підібрати гарний одяг, придумати смішні розіграші для друзів, а також скласти меню новорічних страв смачних, поживних і яскравих.

Новорічні страви на рік Червоного Півня


Яким має бути меню?

При складанні меню важливо запам'ятати три правила:

З м'яса курки нічого готувати не можна! Також слід відмовитися від майонезу (можна замінити сметаною), консервів, варення, соління, страви з іншої птиці. Інакше можна прогнівити Півня.

При приготуванні страв варто використовувати більше овочів, зелені і фруктів, злакових і бобових.

Рецепти слід вибирати легкі і які не вимагають екзотичних продуктів. Як кажуть, простенько, але зі смаком.

Також непогано буде, якщо ви використовуєте різні прянощі і спеції. Їх Півень дуже любить.


Що приготувати на Новий 2017 рік?

Традиційний "Оселедець під шубою", класичне "Олів'є" та "Мімоза" - ці салати цілком можна поставити на новорічний стіл. Так само, як і якісь бутерброди, заливну рибу або холодець. Але якщо вам хочеться чогось незвичайного, пропонуємо звернути увагу на наступний варіант меню.

Гаряче блюдо: Кролик з яблуками і салом

Нарізати м'ясо кролика на шматочки товщиною 3 см, відбити, обмазати маслом. Обсмажити з двох сторін до золотистого кольору. Змішати з шматочками сала і двома нарізаними яблуками, дрібно порубаною цибулею. Тушкувати до готовності.

Друге блюдо: Сьомга під скоринкою з горіхів і хліба

Сьомгу нарізати на шматочки, посолити, поперчити, збризнути лимоном. Посипати сумішшю подрібнених волоських горіхів і крихт хліба. Зволожити вершковим маслом і відправити на 20 хвилин у духовку. Випікати при температурі 180 градусів Цельсія.

Гарнір: Картопля, запечена зі сметаною в фользі

Добре помиту картоплю трохи обсушити, загорнути в 2-3 шари фольги, змащену вершковим маслом. Відправити в духовку на 40-50 хвилин. Як тільки вона буде готова (можна перевірити з допомогою ложки), зробити на кожній картоплині хрестоподібний надріз, не знімаючи фольги. Заповнити його соусом з однієї склянки сметани, 4-5 подрібнених зубчиків часнику, подрібненої зелені петрушки і кропу, солі і чорного перцю (за смаком). Дати картоплі поготовитися ще 5 хвилин.. Після чого дістати і розкласти по тарілках.

Салат №1. З крабових паличок в апельсинових кошиках

В очищені від м'якоті половинки апельсинів покласти заздалегідь посолену суміш з крабових паличок, відварної картоплі, м'якоті фруктів і консервованої кукурудзи. Поставити салат в центр новорічного столу 2017.

Салат №2."Ялинка"

Відварити склянку рису і половинку буряків окремо. Невеликий шматочок вареної яловичини, 2 маринованих огірка, 70 грам сиру моцарелла, зелену цибулю і петрушку нарізати на дрібні шматочки. Викласти підготовлені продукти на тарілку шарами у вигляді ялинки в наступній послідовності: рис - м'ясо - рис - натертий буряк - мариновані огірки - сир і зелену цибулю. Кожен шар при цьому потрібно промащувати сметаною. В кінці прикрасити салат зернами граната і ягодами обліпихи (при бажанні), подати на стіл.

Салат №3. Салат з капустою і чорносливом


100 грам чорносливу замочити на 30 хвилин, після чого порізати соломкою. 400 грам білокачанної капусти, одну моркву і яблуко нарізати на поздовжні смужки. Все змішати між собою. Додати сік лимона. Дати постояти хвилин 30. Перед подачею на стіл салат можна прикрасити чорносливом і часточками яблук.

Закуска "Рулетики з шинки з грибами"

Мариновані гриби подрібнити, змішати з порубаною зеленою цибулею, зеленню петрушки і сметаною. Викласти на дуже тонко нарізані скибочки шинки. Кожний "коржик" згорнути в рулетик і покласти на тарілку "швом вниз". Для вірності їх можна закріпити зубочисткою або шпажкою.

Закуска "Тарталетки зі свіжими печерицями"

300 г свіжих печериць добре промити, почистити, відварити до готовності, обсмажити з ріпчастою цибулею пропустити через м'ясорубку. Додати до них посічену зелень, натерту сиру морквину і 300 грам відвареної курячої печінки. Начинити тарталетки. Прикрасити їх зеленим горошком.

А на десерт - медовий бісквіт

6 яєць збити з 3 ст. ложками цукру і такою ж кількістю меду до такої міри, щоб загальна маса збільшилася в 4 рази. Акуратно всипати 200 грам борошна і перемішати знизу вгору. Форму застелити папером для випічки, перелити в неї підготовлене тісто і відправити в духовку для випікання. Коли бісквіт буде готовий, його потрібно остудити прямо у формі. Після чого вийняти і нарізати на шматочки. Зверху можна змастити будь-яким смачним кремом. В такому випадку вийде щось на зразок тортика.

Ось такі новорічні страви ви можете приготувати на рік Червоного Півня. Удачі в 2017 році і приємного апетиту!
загрузка...
Новорічні страви на рік Червоного Півня
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають