• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Як зробити смачний (австрійський) салат до новорічного столу

На Новий рік хочеться прикрасити стіл яскравими, красивими оформленими стравами. Салат по цьому рецепту дає величезний простір для дизайнерської фантазії – його можна викласти будь-якою формою, а ніжно-жовте забарвлення стане відмінним фоном для прикраси. Його смак нічим не поступається традиційному олів'є, тому салат обов'язково займе коронне місце на святковому столі.
Як зробити смачний (австрійський) салат до новорічного столу


Вам знадобиться

- твердий сир – 150 г;
- яйця – 6 шт;
- консерви рибні – 1 банка;
- цибуля – 0,5 головки;
- вершкове масло – 50 г;
- майонез для змазування;
- сіль - за смаком.

1 Яйця заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після закипання води варимо 7-10 хвилин – вони повинні зваритися круто. Потім охолоджуємо, очищаємо і відокремлюємо жовтки від білків. Натираємо і те, і інше на дрібній тертці в окремі миски, трохи солимо.

2 Твердий сир дрібно натираємо.

3 Готуємо рибні консерви: виливаємо сік з банки, виймаємо хребти, викладаємо рибу на окрему тарілку і розминаємо виделкою до стану каші.

4 Цибулю нарізаємо дуже дрібними шматочками або тонкими півкільцями. Можна за бажанням попередньо замаринувати цибулю в оцеті.

5 Вершкове масло потрібно залишити в холодильнику – воно повинно бути твердим до моменту викладання в салат.

6 Всі компоненти готові. Беремо красиве блюдо, в якому салат буде стояти на столі.

7 Починаємо викладати салат шарами. Спочатку викладаємо яєчні білки, змащуємо тонким шаром майонезу. Потім – тертий сир, його також змащуємо. Третім шаром кладемо консерви і знову майонез. Зверху викладаємо цибулю. Потім натираємо на тертці 50 г вершкового масла, кладемо наступним шаром і рівномірно розмащуємо. Самий верхній шар – яєчні жовтки, їх майонезом не змащуємо.

8 Якщо зробити все правильно, салат буде тримати ту форму, яку Ви йому надасте. Можна викласти його у формі простого кола, а можна додати, наприклад, форму «героя» Нового 2017 року – півника. Потім за допомогою різнокольорового болгарського перцю, зелені, шматочків сиру і маслин викласти крила, хвіст, очі і дзьоб.

Зверніть увагу
Щоб салат точно не розсипався, можна після передостаннього шару зовсім трохи притрамбувати його долонями зверху і з боків. Верхній шар жовтків не утрамбовуємо, він повинен вийти розсипчастим.


Корисна порада

Для цього салату краще використовувати горбушу або сайру. Можна спробувати і інші види риби, окрім шпрот і консервів в томаті.
загрузка...
Як зробити смачний (австрійський) салат до новорічного столу
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають