• 14:49 – Коли День Святого Валентина в 2017 році? Коли день закоханих в 2017? 
  • 11:13 – Коктейлі на Новий рік 2017 рецепти з фото 
  • 23:13 – Церковні свята 2017. Календар церковних свят 
  • 21:07 – Меню на новий рік 2017 

Успенський піст 2017 дата його мета дозволені продукти правила

Піст — потужна духовна християнська дисципліна, що досліджує совість. Це цілитель душ. Постити, значить втихомирити пориви плоті, заспокоїти настрій, відігнати лінь, відновити чистоту розуму і звільнити його від злих думок, контролювати неприборканий мову від пустопорожніх слів. Він відганяє духовну темряву і завісу гріха, допомагає поглянути на себе, усвідомити помилки і недоліки, що лежать на душі. Це сонце, що розсіює туман. Пост зм'якшує твердість серця, а це початок і основа духовної діяльності. Внутрішня боротьба виробляє моральний характер.
Православна життя – голодування. Обжерливість тримає людину в похмурому страху, викликає обжерливість. Посаду ж дарує радість, сміливість і стимулює витривалість.

Історична довідка


Успенський піст надзвичайно важливий. Це короткий, але інтенсивний період і відмінна можливість духовних вправ. Успенський Пост-один з найурочистіших християнських свят.
Строгий пост присвячений турботи, уваги і любові до Богородиці. Марія допомагає і любить людство. Відвагою люблячої матері, вона чує потреби прохача. Марія – це головна Святих, Вона — перша Християнка, Обрана, Неопалима Купина, Ковчег, Скинія, Потир і Міст до спасіння людства. Вшановуючи її, шанується Бог.
Успенський піст 2017 дата його мета дозволені продукти правила

Походження свята Успіння Пресвятої Богородиці, пов'язане з Її величчю. В четвертому столітті 431 року, на Раді Ефеса, Марію урочисто проголосили як Богородицю.
Успіння означає «засинання», «вознесіння на небо». Слово «успіння» — біблійна ідіома слова «смерть». Пост ознаменовує воскресіння та прославлення матері Христа.
Марія померла природною людською природою, яка нерозривно пов'язана зі стражданнями цього світу. Церква проголошує Марію, вознесенську Богом в Небесне Царство Христа в повноті свого духовного і тілесного існування.
Свято Успіння Пресвятої Богородиці — друга Пасха, перехід від смерті до нового життя. Марія, як і її Син, піднялася тілом і душею.

Чому Успіння — особливе свято?


Успенський піст 2017 дата його мета дозволені продукти правила

Видатний православний богослов, отець Сергій Булгаков, красиво висловив глибоку пошану Діві Марії: «Тепле шанування Богородиці, є душа православного благочестя». Коли Пресвята Діва стала Матір'ю Христа, вона стала Матір'ю всьому людству.
Чому б не звернутися до неї просто як до Діви Марії? Є багато Святих Марій, але є тільки одна — Богородиця. Це високий титул людської раси. Вона благословенна серед жінок, яка вибрала нести Спасителя душ. Тому, православні християни називають її Королевою всіх Святих і Ангелів.
Знаючи про високий Її місце в Царстві Небесному, Її перебування на престолі Бога, Її клопотанні, православні моляться за її любов і захист. Просять її про заступництво у випадку хвороби, небезпеки. Дякують за турботу і молитви від імені людей.

Дата і мета посту, дозволені продукти


Піст триває два тижні серпня, з 14 по 27 .

Підготовка до свята починається 1 серпня. Кожен рік, перші чотирнадцять днів серпня присвячені Діві Марії. Цей пост, період апогею дня 15-го, коли Церква збирається святкувати велике свято Успіння Пресвятої Богородиці. Суворий піст без м'яса, молочних продуктів, олії, вина. Риба дозволена в День Преображення Господня 19 серпня, День Успіння Пресвятої Богородиці 28 серпня. Олія і вино дозволяється по суботах і неділях.
Успенський піст 2017 дата його мета дозволені продукти правила

В будні дні, в більшості парафій, до свята, проводять Параклисис Божої Матері. Великий і Малий Параклисис — благання і молитва за клопотання Марії перед Господом. Служба Богородиці складається з гімнів прохання на отримання розради, сили, мужності. Гімн вимовляють в момент спокуси, розчарування, хвороби. Фокус прохання зосереджений навколо благання: «Пресвята Богородице, спаси нас».
Мета Успенського поста — споглядання життя Марії. Роздумуючи про Неї, усвідомлюється вся модель християнства. Надається можливість покаятися і відпустити смуту, що відокремлює від Бога, один від одного, поставити на перше місце Всевишнього, усвідомити другорядність власних бажань. Бути, як Богородиця слухняним слугою Бога, чути Його Слово.
Згідно традиційній вірі, після смерті Марії, Її могила була сповнена небесним ароматом і квітами. За старим звичаєм, в пам'ять про зцілення і милості, Божественної Літургії благословляються квіти, лікарські трави.
Християнський сенс утримання від їжі має різні інтерпретації. Вони змінювалися час від часу практикою і видами їжі. Незалежно від нерелігійних аспектів передумов та ідеалів (зовнішність і здоров'я, фанатизм і самовдоволення, дієта і вегетаріанство), пост має той же ефект на організм. Голодування повертає людину геть від себе до Бога. З релігійної точки зору, стриманість — це вираз поваги, свого роду скромне послух до старих заповідям. Це практика в християнській громаді, тут життя віддана божественного справі і невіддільна від людської жертви до ближнього.
Успенський піст 2017 дата його мета дозволені продукти правила

Поститься від їжі, не очищаючись від пристрастей — марна самообман. Пост не вносить корекцію в життя — марна лицемірство. Це брехня. Не потрібно таїти дух егоїзму. Християнська сила – лагідність, це потужна чеснота. Це артерія, з допомогою якої сила Бога входить у світ.
Неможливо бути православним і не поститься. На жаль, багато хто сьогодні не беруть участь в цьому благодатному дарування, не практикують животворящий аскетизм. Це гарантує їм втрату духовного і тілесного здоров'я.
Знання Бога в істині, беручи участь в Його житті, єднання з Ним через смирення, молитву, любов до ворога і покаяння перед усіма, і за все — мета християнського життя.
Шлях внутрішнього пізнання Бога — належний контекст посту.
Ніщо не може бути далі від істини. Стриманість не угода Богу, не дієта. Це — плід розуміння, сприйняття життя праведного власним набором розуму. Успенський Піст – не отримати те, чого хочеться, але підготуватися отримати те, що дає Всевишній.
Любити Бога в простоті серця, дотримуватися чотири пісних періоду, пам'ятати про середах та п'ятницях, відвідувати святкові Літургії – це благодать, милість і радість життя.
загрузка...
Успенський піст 2017 дата його мета дозволені продукти правила
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають